Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 08.09.2012.
17:56
Vestionline, smedia.rs A

Srbija i Škotska odigrali bez golova

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem je počela kvalifkacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu, pošto je danas u prvom kolu Grupe A igrala bez golova sa Škotskom u Glazgovu.

"Teška nula" u Glazgovu

Srbija pod vođstvom novog selektora Siniše Mihajlovića igrala je prvu zvaničnu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, a "orlovi" su ponovo pokazali totalnu neefikasnost, pa su osvojili samo jedan bod - 0:0.

Posle meča na "Hempden Parku" ostao je utisak da je igra Srbije bila prespora i bez ideje, osetila se neuigranost ekipe, a samo nekoliko šuteva na gol bilo je zaista premalo od naših izabranika, čiji je selektor najavljivao da sprema iznenađenje za Škote ali i nameru da se ide na pobedu u Glazgovu.


Već u 7. minutu Kolarov je imao priliku iz slobodnog udarca. Srpski reprezentativac je sa leve strane tukao po zemlji u bliži ugao, ali je Mekgregor odbranio.

U 11. minutu velika opasnost pred golom Srbije. Centrirao je Diskon sa leve strane, Nastasić je glavom zakačio loptu koja je pala na dva metra od Stojkovića, ali je Kolarov ramenom loptu izbacio u korner.

Škoti su nedugo potom, posle faula Kolarova bez znaka sudije izveli faul, a naša odbrana nije bila spremna, pa je Snodgras izašao sam ispred Stojkovića, koji je grudima odbranio. 

U drugom poluvremenu Miler je u 57. minutu izbegao ofsajd zamku i utrčao je u kazneni prostor. Pokušao je da savlada Stojkovića, ali golman Srbije je još jednom sjajno intervenisao.

Aleksandar Kolarov odličnu šutirao ali pored stative

Tadić koji je ušao u igru umesto Lazovića, već posle prvog kontakta uposlio je Kolarova, koji je iz punog trka šutirao iz šesnaesterca protivnika, a lopta je završila tik pored stative.

U 67. minutu Nejsmit je imao najbolju priliku za Škotsku. Dobio je loptu u prostor, istrčao ispred Stojkovića, ovoga puta golman Srbije je savladan, ali je lopta otišla pored gola.

Srbija je u poslednjem minutu imala najbolju priliku za gol, kada je Tošić uposlio Tadića, a ovaj je šutirao, međutim golman Škotske se istakao i odbranio. Škoti su odmah uzvratili i imalu su odličnu šansu, ali je šut Foresta opet odbranio Stojković.

U jučerašnjim utakmicama Grupe A Hrvatska je kao domaćin sa 1:0 pobedila Makedoniju, dok je Belgija u gostima bila bolja od Velsa sa 2:0.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igraće u utorak u Novom Sadu protiv Velsa.

Svetsko prvenstvo u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

POVEZANE VESTI

Subota 08.09.2012. 18:22
Jesmo iza hrvata?E tu cemo i ostati.Samo sto cemo biti i iza Belgije i iza Skotske i iza Makedonije.Sa laznim selektorom i ovim stencima ni krivim ni duznim ima da se brukamo do jaja.A tako i treba.
Subota 08.09.2012. 18:24
Dajte molim vas oterajte ovog "selektora" koji igra bez spica.
Subota 08.09.2012. 19:05
Ma vazno je da nismo izgubili,bolje i jedan bod,nego nijedan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online