Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.09.2012.
10:35
B92, Večernje novosti A

Prosinečki: Neće uspeti da me posvađaju sa Zvezdom

Legenda i bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da su njegove reči izvađene iz konteksta u nedavnom interviju za hrvatski "Globus".

"Već mi je muka da objašnjavam, a najmanje imam nameru da se pravdam", bilo je prvo što je Robi rekao za "Novosti", a potom dodao:

"Ne poričem nijednu reč koju sam izrekao, jer ništa nisam slagao. Na to što su moje reči izvađene iz konteksta ili pomalo izvrnule, tako da liče na ono zbog čega su mi i postavljali takva pitanja, ne mogu da utičem", dodao je Robi.

'Veliki žuti' navodi da neko želi da ga posvađa sa bivšim klubom, ali to je, kako on kaže, teoretski nemoguće.

"Ja sam na nacionalnoj televiziji Hrvatske rekao da je Zvezda moj klub. Bila i ostala. I nemam šta ni da dodam ni da oduzmem. Nemam razloga ni da to krijem, niti da se bilo čega bojim. Jednostavno, uvek pričam ono što mislim, ništa ne uvijam u oblande".

Hrvatski mediji su Robija najviše pitali da li mu je Zvezda dužna i hoće li mu platiti. Neki mediji su otišli toliko daleko da su naveli da će tužiti Zvezdu kod FIFA i UEFA.

"Da, upravo tako, a šta ja da odgovorim nego da mi je dužna. To i vrapci znaju, a niko sa "Marakane" nije to ni demantovao. Dakle, rekao sam "da". Zvezda mi duguje pare, ali verujem da će me isplatiti", I odmah je usledilo naredno pitanje: "Hoćete li tužiti Zvezdu"?

"Jeste, i opet ništa nisam slagao. Međutim, nisam ni prejudicirao stvari. Rekao sam ono što svi znaju, da je Zvezda u finansijskim problemima, ali da verujem da će održati reč i da će do 1. decembra sanirati sva dugovanja. I na tom datumu nisam ja insistirao, niti sam ga izmislio, ljudi iz Zvezde su ga odredili. Ipak, kako se odmah postavljaju i potpitanja, napomenuo sam da se nadam da neću morati da tužim svoj klub", kategoričan je Prosinečki.

Robija je najviše pogodila dezinformacija, po kojoj je on rekao da će Zvezda raspasti.

"Hajde da i o tome kažem nekoliko reči, mada, ponoviću, ne želim više nikome ništa da objašnjavam, a još manje da se pravdam. Naime, pričao sam i da mi je Dinamo ostao dužan 750.000 evra, i da su u klubu napravili salto mortale, raspala se jedna firma, pa je napravljena druga, i odjednom ni kluba, ni novca. Dug je ostao, ali kako te firme nema, nema ni duga. Jednostavno, prevara, šta drugo da kažem. U tom kontekstu sam pričao, ali nikada nisam pomenuo da će se Zvezda raspasti. A čujem da Beograd o tome bruji" , otvoreno zbori Prosinečki.

Osvrnuo se i na svoj učinak na terenu tj. u praktičnom radu svog posla.

"Sada mogu i to da kažem: ubio sam se od rada 20 meseci. Ali, uživao sam u tome, stvarali smo tim, igru, borili sa nedaćama, igrali sve bolje. Imali smo prepoznatljiv stil, došli su neki novi, mladi i talentovani dečaci s kojima sam imao sjajne odnose. Sve je krenulo dobro, stvorena je odlična ekipa koja može dugo da igra zajedno. I ja sam uveren da je Zvezda na pravom putu i nadomak osvajanja novih trofeja", zaključio je ovu gorku priču Robert Prosinečki.

Na kraju se mladi hrvatski trener dotakao i svojih planova u budućnosti. Poslednja ekipa sa kojom su ga povezivali je bila reprezentacija Slovenije.

"Sve su to priče i nagađanja, nikakvih kontakata nije bilo i to je jedina istina. I da budem iskren, uzeću kraći odmor, zaista mi je neophodan. Ali, ne smem ni da se opustim", smeje se Robi i dodaje: "Treba mi predah, a onda nazad na posao".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online