Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.10.2012.
19:17
Beta A

Brkić: Spreman sam da branim!

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Željko Brkić rekao je danas da je potpuno spreman za mečeve protiv Belgije i Makedonije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu i da nema tremu.

Željko Brkić

"Što se mene tiče, potpuno sam spreman za sve što selektor Siniša Mihajlović od mene bude tražio, a verujem da je isti slučaj i sa kolegama Damirom Kahrimanom i Bojanom Jorgačevićem. Nemam tremu nema potrebe za takvim stvarima", rekao je Brkić u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Golman Partizana Vladimir Stojković, koji je branio u prve dve utakmice kvalifikacija protiv Škotske i Velsa, povredio se u nedelju na utakmici Super lige Srbije koju je njegov klub igrao protiv Javora i pauziraće mesec i po dana. Umesto Stojkovića 

Mihajlović je naknadno pozvao golmana belgijskog Briža Bojana Jorgačevića.

"Jako mi je žao što se Vladimir Stojković povredio, mogu da zamislim kako se oseća i koliko mu je teško zbog povrede, naravno i izostanka iz reprezentacije - kazao je golman italijanskog Udinezea.

Golman Udinezea naglasio je da Belgijance nikako ne bi smeli potceniti kao kolektiv, uprkos tome što imaju fenomenalne individualce.

"Ozbiljna su ekipa, sa svih strana preti opasnost i mislim da nam uopšte neće biti lako. Igraju u velikim evropskim klubovima, ali ako bih nekog izdvajao neka to bude Hazar iz Čelsija, stvarno igra fenomenalno. Ipak, uz podršku navijača na "Marakani" uveren sam da možemo da im se suprostavimo", istakao je Brkić.

Posle meča sa Belgijom, Srbija će gostovati u Skoplju, a Brkić je minulog vikenda u dresu Udinezea imao malu uvertiru tog duela. Njegov tim je izgubio od Napolja 2:1, a strelac drugog pogotka bio je Makedonac Goran Pandev.

"Pričali smo pre meča, ali posle utakmice nismo stigli. Nadam se da je tim pogotkom potrošio kvotu", zaključio je Brkić, koji je do sada odigrao šest utakmica za reprezentaciju.

Štoper Mančester sitija Matija Nastasić rekao je da je bilo međusobnog "peckanja" sa klupskim kolegom i reprezentativcem Belgije Vensanom Kompanijem.

"Debi za Mančester siti je prošao kako sam mogao da poželim. Sada sam se potpuno okrenuo reprezentaciji, čekaju nas dve važne utakmice. Naravno, bilo je 'peckanja' sa Kompanijem. Krenuo je prvi, ali sam mu uzvratio istom merom. Neka detalji ostanu tajna, videćemo na terenu ko je bolji", istakao je Nastasić.

Vezni fudbaler Radosav Petrović kazao je da njegovoj ekipi neće biti lako, ali da im igra protiv Velsa i pobeda sa 6:1 u drugom kolu kvalifiakcija daje za pravo da budu optimisti.

"Neće biti lako, znamo šta nas čeka, ali igra i rezultat protiv Velsa daje nam pravo da budemo optimisti. Verujem da ćemo imati podršku sa tribina. Ovo je sada trenutak koji liči na prethodne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, kada je u oktobru posle pobeda nad Litvanijom i Austrijom sve krenulo u pozitivnom smeru", rekao je fudbaler turskog Genčlerbirligija.

Srbija će dočekati Belgiju u petak, 12. oktobra u 20,30 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, dok će četiri dana kasnije gostovati Makedoniji u Skoplju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online