Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 09.10.2012.
20:57
Vestionline, novosti.rs A

Tošić: Podrška navijača presudna protiv Belgije

"Siguran sam da će reprezentacija Srbije u petak imati pravi vetar u leđa sa tribina, koji će nas nositi do pobede protiv Belgije", kazao je Zoran Tošić.

Svi smo na istom zadatku, a to je plasman na Mundijal - Zpran Tošić

Navijanje 50.000 gledalaca biće ključni adut u petak od 20, 45 na beogradskoj Marakani za pobedu Srbije nad Belgijom, a strpljenje, podrška i podsticaj za svaki dobar potez, sve je ono što traže srpski reprezentativci od navijača.

"Nije važno gde se igra, da li u Beogradu, Novom Sadu, na Marakani ili stadionu Partizana... Bitno je da budemo jedno, da smo jedinstveni, da stremimo istom cilju, jer sam siguran da svi u Srbiji žele da vide svoju reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Zato sam siguran da ćemo u petak imati sa tribina pravi vetar u leđa koji će nas nositi protiv Belgije", ubeđen je Zoran Tošić.


U vetar u leđa, koji će se spustiti sa tribina pravo u krila "orlovima“, uzda se i Milan Biševac, oslonac srpske odbrane.

"Očekujem da nam publika bude 12. igrač, njena podrška će nam mnogo značiti. Potrudićemo se, daćemo sve od sebe da im za to uzvratimo, da nastavimo ovaj uspešni niz sa početka kvalifikacija", obećanje je Milana Biševca.

Protiv Škotske u Glazgovu je "smislio“ najbolju šansu na utakmici, koja nije iskorišćenja. Četiri dana kasnije je Zoran Tošić protiv Velsa pogađao i asistirao, pa se od njega očekuje da to ponovi protiv Belgije, daleko težeg protivnika.

"Na meču sa Velsom smo brzo postigli vodeći gol, a kada to uspeš, sve ti polazi za nogom, mnogo si opušteniji, sigurniji u sebe. Bilo bi fenomenalno kada bi se to ponovilo u petak. Što se mene tiče, od prve utakmice u dresu reprezentacije se trudim da preuzimam odgovornost, jer znam koliko mogu, šta umem. Tako je i na startu ovih kvalifikacija, biće i ubuduće", dodao je Tošić.

Belgija je proglašena, maltene aklamacijom, za prvog favorita grupe A. Ipak, protiv Velsa su "đavoli“ bili dobri (2:0), dok protiv Hrvata u Briselu (1:1) nisu oduševili.

"Pričao sam sa Lovrenom, koji mi je saigrač u Lionu, pa mi je i on rekao da Belgija nije blistala protiv njegove Hrvatske. Ostajem i pored toga pri stavu koji sam ranije iznosio da su 'crveni đavoli' blagi favorit u grupi, jer imaju sjajnu generaciju igrača, zbog koje su žrtvovali nekoliko velikih takmičenja. Ali, naravno da ih se ne plašimo", zaključio je Milan Biševac.

Marko Šćepović: Odužiću se Mihajloviću

 

Napadač u kojeg Siniša Mihajlović bezgranično veruje - Marko Šćepović. Osim ogromne želje da uzvrati selektoru na toliko poverenje, špic reprezentacije Srbije, koji bi trebalo pola sata da zaigra protiv Belgije, imaće u petak poseban motiv.

 

"Brat Stefan je bio u Belgiji, ali nije dobio pravu priliku da se dokaže u njihovim klubovima. Imaću motiv da im se revanširam zbog toga, da pokažem kakvi su Šćepovići fudbaleri. Ne osećam zbog toga nikakav pritisak, već samo želju da se odužim selektoru. Nema razloga za strah, iako sam po godinama mlad, dosta stvari sam pregurao igrajući za Partizan", smatra Marko Šćepović.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.10.2012. 22:16
Samo napred Orlovi uz Boziju pomoc. Srbi su uz vas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online