Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 13.10.2012.
17:17
Beta A

"Orlovi": Belgija je prošlost, okrećemo se Makedoniji

Fudbalski reprezentativci Srbije istakli su danas da je poraz od Belgije sa 3:0 prošlost i da se sad okreću budućnosti i utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koju u utorak igraju u Makedoniji.

Mislima već u Makedoniji - fudbaleri Srbije

"Imamo još dovoljno prilika da se vratimo, da nadoknadimo izgubljeno i da se posvetimo sebi. Juče je prošlost, okrećemo se budućnosti. Od danas ćemo misliti samo na utorak i utakmicu protiv Makedonije. To će biti mnogo važan meč, ali ga ipak ne bih ocenio kao presudan u kvalifikacijama", rekao je vezista Alen Stevanović novinarima u Staroj Pazovi, dan posle poraza od Belgije (0:3).

Stevanović je protiv Belgije debitovao za reprezentaciju Srbije.

"Uložili smo mnogo proteklih dana, sada smo i razočarani, emotivno i fizički ispražnjeni, ali to moramo da zaboravimo. Odigrali smo dobrih 45 minuta, ali smo kažnjeni za promašaje. U prvom poluvremenu praktično smo samo mi postojali na terenu, i doslovce igrali kako smo hteli. Posle primljenog gola igrali smo malo više srcem nego glavom i oni su to iskoristili", rekao je fudbaler italijanskog Torina.

Vezni fudbaler Aleksandar Ignjovski rekao je da on i njegovi saigrači moraju da preduzmu sve kako bi u Makedoniji osvojili sva tri boda.

"Zaista nam je teško pao poraz pred našim navijačima, ali moramo da preduzmemo sve da u Makedoniji osvojimo tri boda", rekao je Ignjovski.

Igrač nemačkog Verdera ocenio je da Belgijanci izgledaju kao najkvalitetniji tim u Grupi A kvalifikacija, u kojoj još igraju i Hrvatska, Vels i Škotska.

"Posle tri odigrane utakmice Belgijanci zaista izgledaju kao najkvalitetniji tim naše grupe, mada je nezahvalno reći da si lako pobedio bilo koju ekipu u današnjem fudbalu, a posebno reprezentaciju neke zemlje", ocenio je Ignjovski.

On je kazao da bi sve bilo drugačije u utakmici sa Belgijom da je njegova ekipa iskoristila neku od brojnih prilika sa početka utakmice.

"Sigurno bi sve bilo drugačije da je neka od naših prilika završila golom, a ovako se sve srušilo posle jednog centaršuta Belgijanaca, koji im je doneo vođstvo. Krajnji ishod meča svakako nije odraz snaga na terenu jer smo u drugom poluvremenu pali zbog umora, popustila nam je koncentracija i dva kontranapada su bila dovoljna da Belgija ubedljivo pobedi", kazao je Ignjovski.

Zbog žutih kartona protiv Srbije neće igrati najbolji makedonski fudbaler Goran Pandev, a golman "orlova" Željko Brkić istakao je da to ne mora ništa da znači, pošto su i Belgijanci igrali bez dva bitna igrača, pa su pobedili.

"Jasno je da je Pandev sjajan igrač i zaista ga dobro poznajem iz Italije, ali iz slučaja sa Belgijom vidimo da su mnogi smatrali da je naša prednost što im nisu igrali Romelu Lukaku i Maruan Felaini, a ispostavilo se da su njihove alternative bile najbolji pojedinci na utakmici", rekao je Željko Brkić.

Reprezentacija Srbije gostuje Makedoniji u utorak, 16. oktobra od 20.30 na stadionu u Skoplju.

POVEZANE VESTI

Subota 13.10.2012. 20:46
iskreno zao mi je mnogo, ali necu da vas vise gledam, slomili ste mi srce ... bio sam optimista da je nasa pobeda ...
Nedelja 14.10.2012. 11:06
Bice iznenadjujuci :) To sto Pandev ne igra znaci da se otvara prostor da se neki drugi pokaze,i igrace kao lud.Ja mislim da je najveci problem obe reprezentacije psiholoski problem.Srbija je dosta jaka i ne bi me iznenadilo da pobedi.Ali ona sama sebe iznenadjuje po nekad,tako da...sve je moguce.A mi jos treba dosta da radimo oko fudbala.Znamo da nemamo sanse da idemo na svetsko prvenstvo,ali tu smo da izgradimo nas fudbal,a u tome smo vec uspeli prvi korak.Za oko 10 do 15 god Makedonija ce biti jak protivnik svima u fudbalu.Vec sada mrsi konce :) Obe reprezentacije odigrace odlicno.Srecno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online