Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 17.10.2012.
15:54
Vestionline, FSS.rs A

FSS: Nije bilo rasizma u Kruševcu

Fudbalski savez Srbije oglasio se saopštenjem u kojem ističe da nije bilo rasizma na utakmici mladih reprezentacija naše zemlje i Engleske u Kruševcu.

FSS: Tuče je bilo, ali ne i rasizma

Dan posle duela u Kruševcu vrši se veliki pritisak na UEFA da što oštrije kazni Srbiju, a osim fudbalskih zvaničnika u Britaniji, stroge kazne traži i premijer Dejvid Kameron.

Taj duel, završen pobedom Engleza sa 1:0, ali su umesto rezultata u prvi plan izbila dešavanja sa kraja utakmice, kada je došlo tuče na terenu, a u celoj pometnji bilo je i rasističkog skandiranja.

Saopštenje vladajućeg tela srpskog fudbala prenosimo u celosti i bez izmena.

"Od dolaska delegacije Mlade reprezentacije Engleske u Srbiju, FS Srbije i sve relevantne strukture su učinile maksimalne napore u cilju dobre organizacije njihovog boravka i pripreme izuzetno značajne utakmice. U tom cilju, naglašavamo da je organizacija svih događaja protekla u najboljem redu i da do poslednjeg minuta meča nije viđen apsolutno nijedan problem“.

"Od zagrevanja igrača obe ekipe, preko intoniranja himni i aplauza svih prisutnih po završetku himne Engleske, tokom svakog minuta susreta do pomenutog poslednjeg, na terenu i na tribinama vladala je sportska atmosfera ispunjena poštovanjem duha fer-pleja“.

"Na žalost, na isteku četvrtog minuta nadoknade i posle postignutog pobedonosnog gola za gostujuću ekipu, viđene su nemile scene na terenu za igru. I dok je većina engleskih reprezentativaca proslavljala postignuti gol, njihov igrač sa brojem tri na dresu Deni Rouz se krajnje neprimereno, nesportski i vulgarno poneo ka navijačima na tribinama stadiona u Kruševcu, zbog čega mu je i pokazan crveni karton. Ispostaviće se, na žalost, da je tada započeo incident koji se zatim razvio“.

"Viđene su ružne scene. Fudbalski savez Srbije se izvinjava gostima iz Engleske i kompletnoj fudbalskoj javnosti zbog nesportskog ponašanja koje je usledilo od strane dela članova Stručnog štaba Mlade reprezentacije Srbije i dela igrača naše ekipe. Ovim putem obaveštavamo kompletnu javnost da ćemo po hitnom postupku pokrenuti interni disciplinski postupak i na osnovu svih izveštaja kazniti krivce. To ćemo učiniti nevezano od eventualnog pokretanja postupka pred relevantnim organima UEFA. Takođe, kao olakšavajuću okolnost nećemo prihvatiti ni činjenicu da su naši igrači i članovi Stručnog štaba bili isprovocirani potezom engleskog reprezentativca Rouza, jer nasilju nije mesto na sportskim priredbama. Iskreno, istovetnu istragu očekujemo i sa strane FA Engleske“.

"FS Srbije najkonkretnije odbija i demantuje da je na stadionu u Kruševcu, pre i za vreme utakmice, bilo ma kakvih pojava rasizma. Vezivanje viđenog incidenta - tuče između članova dve ekipe sa rasizmom apsolutno nema nikakvog osnova i smatramo ih potpuno zlonamernim“.

"U prilog našoj tvrdnji idu i preliminarni izveštaji službenih lica sa susreta Srbija - Engleska. Niko od njih ni u jednom trenutku nije pomenuo rasističke ispade i očekujemo da ljudska i sportska kultura naših fudbalskih prijatelja iz Engleske odnese pobedu nad širenjem dezinformacija“.


"FS Srbije čestita Mladoj reprezentaciji Engleske na pobedama u baražu i želimo im takmičarski uspeh na Prvenstvu Evrope u Izraelu“, kaže se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.10.2012. 16:36
Na pomolu je izgleda stari scenario.Pocinju da se uplicu politicari i da nas kaznjavaju a razlog je verovatno da nas nateraju da konacno priznamo Kosovo i polako krenemo ka EU.Ne tako davno,ovako je krenulo sa sportom da bi dosli do sancija i svega kroz sta smo prosli.Sigurno nismo rasisti,ali crnca psujemo zato sto je crn,ne vredjajuci rasu a belca kad psujemo onda to nije rasizam jer je on isti kao mi.Ali tesko je to svetuobjasniti.Plasim se da je ovo samo pocetak velike hajke u svim sportovima a pogotovo onim gde smo uspesni.Nazalost toga je sve manje.
Sreda 17.10.2012. 17:53
Pošto je zabranjeno mešanje politike u sportska dešavanja UEFA bi morala oštro kazniti fudb.savez Engleske zbog ponašanja premijera Kamerona
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online