Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 18.10.2012.
18:05
Vestionline, Beta A

Karadžić: SP nije prioritet, Mihajloviću puna podrška

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da cilj reprezentacije nije plasman na Svetsko prvenstvo već podmlađivanje ekipe, kao i da selektor Siniša Mihajlović ima punu podršku te organizacije.

Podrška Siniši Mihajloviću uprkos lošim rezultatima - Tomislav Karadžić

"Primarni cilj u radu A reprezentacije je podmlađivanje igračkog kadra, a plasman na Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu nije prioritetna obaveza, niti moranje, već je u fokusu Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj. To je redosled poteza, jasan, objašnjen i prihvaćen od strane najvišeg organa FSS", rekao je Karadžić za sajt FSS.

On je istakao da selektor reprezentacije Siniša Mihajlović ima punu podršku FSS, ali da su porazi u kvalifikacijama od Belgije i Makedonije "svima teško pali".

"Sada svakako, i to sa puno razloga, treba podržati Mihajlovića. On je na dobrom putu i mi boljih igrača od ovih i nemamo. Strpljenje je neophodno u ispunjenju vizije i svaki nacionalni tim koji krene tim putem ima istovetne probleme. On ima punu podršku, tako je bilo, tako je sada, tako će i da bude", kazao je Karadžić.

On je kao primer naveo Belgiju, koja 10 godina nije učestvovala na velikim takmičenjima, ali je u međuvremenu stvorila jaku ekipu.

"Naši skorašnji protivnici Belgijanci preko decenije nisu učestvovali ni na jednoj završnici velikih takmičenja, ali su u međuvremenu formirali veoma jaku ekipu. Mi činimo isto, potrebno nam je vreme. Uostalom, kao ozbiljni ljudi i fudbalski rukovodioci, ne menjamo mišljenje svakog meseca", kazao je predsednik FSS.

Srbija posle četiri odigrane utakmice na tabeli Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zauzima treće mesto, sa šest bodova manje od vodećih reprezentacija Belgije i Hrvatske.

Karadžić osudio događaje posle utakmice u Kruševcu

 

Predsednik FSS Tomislav Karadžić osudio je događaje posle utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu i rekao da se izvinio delegaciji protivničke ekipe.

 

"Bili smo svedoci ružnih i sportu neprimerenih scena posle meča u Kruševcu. Uputio sam izvinjenje svim ljubiteljima fudbala i delegaciji Fudbalskog saveza Engleske na doživljenim neprijatnostima. Kada govorim o incidentu, mislim na tuču u kojoj su učestvovali pojedini igrači i članovi stručnih štabova obe selekcije", rekao je Karadžić za sajt FSS i dodao:

 

"Izvinjenje sam uputio u ime Saveza koji je bio domaćin tom prilikom, a ne zbog činjenice da je greška samo naša. Nedopustivo je ponašanje određenih članova naše ekipe. Mladost nije opravdanje za greške igrača, a revolt zbog nečijeg nesportskog poteza ne sme i ne može da bude izgovor za pojedince iz štaba koji su očigledno prekršili propise. Ja nisam disciplinski sudija i neću da presuđujem ni ovom prilikom", kazao je Karadžić.

 

Predsednik FSS je istakao da mu je drago što su članovi Disciplinske komisije FSS već zatražili potrebne izjave oko incidenta.

 

"Glave nećemo da sečemo samo zato što to neko traži, ali hoćemo da kaznimo svakog ko je pogrešio. Mnogi viđeni problemi nisu samo naši, već su prateći milje savremenog fudbala, što nas nikako ne oslobađa obaveze da ih eliminišemo iz sopstvene kuće. Srpski narod nikada nije bio, niti će biti rasistički. O tome svedoči naša istorija, a ponašanje gledalaca kao reakcija na poraz i tuču aktera utakmice ne sme se poistovetiti sa jednim od najvećih zla modenog doba", kaže Karadžić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.10.2012. 19:04
Ovo je bruka !
Četvrtak 18.10.2012. 20:11
Хахаа, овако је и лисица говорила кад није могла грожђе да дохвати, ово има само у баснама.
Subota 20.10.2012. 12:34
Cilj reprezentacije nije plasman na Svetsko prvenstvo??? Pa koja je onda svrha Reprezentacije? Joj glupog Coveka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online