Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 26.01.2013.
01:04
E. V. A

Tukao Čovića zbog 500 evra

Generalni sekretar Crvene zvezde Milorad Zečević rekao je da je čuo viku iz kancelarije u kojoj su bili predsednik Dragan Džajić i potpredsednik Nebojša Čović, ali da nije video fizički obračun i da nije čuo psovke.

Nije bio prisutan kad je izbio incident: Miodrag Zečević

- Nisam bio prisutan, bio sam u svojoj kancelariji, odakle sam čuo povišene tonove. Kada sam ušao video sam Džajića, Čovića i (Zorana) Stojadinovića, bili su vidno uznemireni, ali tada nije bilo fizičkog obračuna, a ni psovki, ni vulgarnosti - rekao je Zečević novinarima na stadionu Crvene zvezde.


- Ne mogu da svedočim šta su sve pričali, nisam bio tu, a oko 15 časova sam napustio klub - dodao je on.


Zečević je kazao da ne zna da li je Džajić u sredu prilikom izlaska sa stadiona rekao da više neće da se vraća u klub.


- Ne znam da li je to izrekao, jer nismo zajedno napustili stadion, ali me je iznenadila informacija o navodnom fizičkom obračunu koja se kasnije pojavila u medijima - kazao je generalni sekretar Zvezde.


Na pitanje da li situacija s Džajićem i Čovićem može da se reši, Zečević je odgovorio:
- Radi se o dvojici profesionalaca koji su i ranije radili u zonama visokog stresa i za očekivati je da mogu da nastave i dalje da rade.


Zečević je rekao da je u sredu razgovarao s Čovićem, ali samo oko transfera Nikole Petkovića u Zvezdu. Istovremeno je demantovao da je čitav spor nastao zbog njegovog "neprijatnog razgovora sa Nebojšom Čovićem".


- Sa Čovićem sam pričao nešto vezano za definisanje jednog novčanog iznosa. Radilo se bukvalno o 500 evra i ja sam rekao da ne želim da se oko toga svađam, pa sam napustio prostoriju. Sve što se dalje dešavalo, ponavljam, nije mi poznato - rekao je Zečević.

Klub funkcioniše "normalno": Nebojša Čović, Slaviša Kokeza i Zoran Stojadinović
 


Džajić se u četvrtak nije pojavio na stadionu u Ljutice Bogdana.


- Ne dovodi se u sumnju Džajićev angažman u klubu, njegov plan rada za četvrtak je prazan, zato nije došao na stadion. Pričao sam sa njim juče i danas, ali ne o incidentu već o prelaznom roku - kazao je Zečević i istakao da ne želi javno da komentariše rad ostalih čelnika kluba.


On je istakao da je predsednik Zvezde poznat kao veoma tolerantna osoba.


- Džajića znam od svoje 15. godine, preživeli smo razne teške periode zajedno. Dobro je poznato da je on veoma tolerantna osoba, ali ako neko testira granice njegovog strpljenja, videće da je i Džajić čovek od krvi i mesa - istakao je Zečević.


Mediji su dan ranije objavili da su predsednik Dragan Džajić i potpredsednik Nebojša Čović imali su verbalni obračun na stadionu, koji je prerastao ili pretio da preraste u fizički. Džajić je, navodno, udario ili za malo promašio Čovića posle uzajamnih uvreda i posle toga napustio "Marakanu" uz komentar da "se više neće vraćati".


"Žurnal" je objavio da je u sredu veče došlo do sastanka između Džajića i Čovića sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ih je i "spojio" na rukovodećim pozicijama, pa je logično da je pokušao da ih pomiri.


Pojedini mediji objavili su da su se i navijači uključili u misiju pomirenja, pa su navodno održali pojedinačne sastanke sa Čovićem i Džajićem, kojima su predložili da se za dobrobit kluba pređe preko svih nesporazuma i da se zakopa "ratna sekira" kako bi se zajedničkim snagama izborili sa ogromnim problemima u kojima se srpski tim trenutno nalazi.


U svakom slučaju Zvezda je od srede crna. Bez obzira na to kakav epilog bude, nekadašnji šampion Evrope i sveta preživljava verovatno najteže trenutke u bogatoj istoriji. Finansijski dug od čak 48 miliona evra u ovom trenutku izgleda kao mnogo manji problem, od sukoba koji je u sredu izbio između čelnika najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba...
 

Vučić nije zadovoljan Džajićem

Traži više angažovanja: Aleksandar Vučić i Dragan Džajić

Sastanka nije bilo u sredu veče, ali jeste u četvrtak i to odvojeno. Naime, ministar odbrane Aleksandar Vučić je u četvrtak oko 15 časova u Nemanjinoj ulici imao sastanak sa Nebojšom Čovićem, a planirao je da do kraja dana obavi razgovor i sa Draganom Džajićem.


Vučić je insistirao da se obojica dan kasnije pojave na poslu, iako izvor kaže da "Vučić nije zadovoljan radom predsednika Dragana Džajića i sportskog direktora Zorana Stojadinovića".


Stojadinović: Nije bilo udarca

Iako se spekulisalo da je prilikom incidenta predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić pogodio potpredsednika Nebojšu Čovića u lice, incident širih razmera sprečio je sportski direktor Zoran Stojadinović, koji je stao između dvojice funkcionera.
- Došlo je do rasprave, tačno je da sam ih razdvajao, ali nije bilo nikakvog udarca ni sa jedne ni sa druge strane. Strasti su se posle toga smirile - demantovao je glasine Stojadinović.


Stiže Garido iz Hondurasa

Uz loše vesti sa "Marakane", stigla je i jedna lepa: sportski direktor Zoran Stojadinović uspeo je da dovede reprezentativca Hondurasa Luisa Garida (rođen 1990) iz Olimpije iz Tegusigalpa. Radi se o igraču koji se najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog, a može da igra i u odbrani. Garido je igrao za sve mlađe reprezentativne selekcije Hondurasa, a odigrao je i tri meča za A tim svoje zemlje.
Dosad je Garido bio prvotimac Olimpija iz Tegusigalpa, nizak je rastom, a krasi ga velika borbenost i eksplozivan. U svom dosadašnjem timu bio je standardni prvotimac, a na Olimpijskim igrama u Londonu igrao je za Honduras.
Luis Garido u Zvezdu stiže bez obeštećenja, potpisaće ugovor do kraja aktuelne sezone, kada će se razgovarati o nastavku saradnje.

Čović "spušta loptu": Sve ćemo rešiti u našoj kući

Ovim sramnim događajima prethodila su upozorenja Nebojše Čovića, koji je danima unazad ukazivao na sporost prilikom donošenja odluka i administrativnih poslova na "Marakani" i preporučio predsedniku Draganu Džajiću da postavi efikasniji sistem, ili će da digne ruke od svega!


Džajić tada nije želeo da polemiše sa Čovićem, odnosno, poručio je da "ima mnogo prečeg posla od toga da čita šta se pojavilo u novinama ili na portalima i da Čović, ukoliko ima neke zamerke, to treba direktno da mi kaže".


Džajić je i ovog puta izbegao polemiku u medijima, javnost je (za sada) ostala uskraćena za njegov komentar posle incidenta na "Marakani", dok je Nebojša Čović za "Sportski žurnal" kratko prokomentarisao:


- Između nas već neko vreme postoji rasprava po nekim pitanjima vezanim za funkcionisanje kluba. Iako su odluke Upravnog odbora bile jednoglasne, sve ćemo kroz klupske strukture rešiti u našoj kući. Ne želim ništa više da komentarišem.
I ova Čovićeva izjava pokazuje da na "Marakani" pokušavaju da "loptu spuste na zemlju".

Slaviša Kokeza: Neće biti hitnih sastanaka

Sukob čelnih ljudi Crvene zvezde je uzburkao srpsku javnost, a tim povodom se brojnim predstavnicima medija na "Marakani" u četvrtak obratio i potpredsednik Upravnog odbora Slaviša Kokeza.


- Imali smo konsultacija oko situacije u klubu i neće biti nikakvih hitnih sastanaka. Redovna sednica upravnog odbora biće održana u ponedeljak. Klub funkcioniše normalno, u redovnoj proceduri - istakao je Kokeza.


On je rekao da se video i sa Džajićem i sa Čovićem.


- Oni danas nisu dolazili na stadion, ali će najnormalnije dolaziti narednih dana, shodno svojim obavezama. Ja ne vidim razlog zašto ne bi nastavili da rade zajedno. Ne mislim da se nešto bitno desilo, a što može da ugrozi klub u iovako teškoj situaciji. Već sam rekao, ali sada ponavljam da je jedini predsednik kluba Dragan Džajić i da to ostaje.
Kokeza je naglasio da nije bilo fizičkog sukoba.


- Apsolutno nije došlo do toga već do polemike, rasprave i povećanog tona. Stvari su preuveličane od strane medija. Kada je radna atmosfera onda je normalno da ima različitih stavova. Konkretno, u sredu je bila rasprava, ako možemo da kažemo i rasprava vezana za ugovor Nikole Petkovića, i to oko toga da li će mu plata biti 500 evra veća ili manja. Ništa značajno.


Jedno od pitanja se odnosilo i na to da li su se u noći između srede i četvrtka sastali Džajić i Čović, kao što se spekulisalo.


- Ja koliko imam informacije - ne.

 

POVEZANE VESTI

Subota 26.01.2013. 03:59
Ко је бре више тај Човић?
Subota 26.01.2013. 01:28
Što vas ne prodadoše arapima???
Subota 26.01.2013. 01:37
мала бара а пуно крокодила задња вест : бара пресушује !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online