Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.03.2013.
22:52
Vestionline, Sportske.net A

LŠ: Barsa "razbila" Milan, prošla i Galata

Fudbaleri Barselone su uspeli da nadoknade dva gola zaostatka iz Milana i sa 4:0 deklasirali su "roso-nere", čime su obezbedili plasman u četvrtfinale Lige šampiona, dok su igrači Galatasaraja takođe prošli među osam najboljih ekipa, sjajnom partijom i pobedom protiv Šalkea u Gelzenkirhenu rezultatom 2:3.

Lionel Mesi sa dva gola već na poluvremenu nadoknadio minus iz Milana

Dvostruki strelac za Barselonu bio je fantastični Lionel Mesi, dok su po jedan gol postigli David Vilja i Đordi Alba u drugom poluvremenu.

Krcati "Kamp Nou" eksplodirao je već u 5. minutu, kada je Mesi posle duplog pasa sa Inijestom, sjajno pogodio gornji desni ugao golmana Abijatija koji se nije ni pomerio.

Milan je posle toga spasila prečka, a potom su imali svoju šansu utakmice, jer je Nijang u 38. minutu izbio sam pred golmana Valdesa i pogodio stativu.

Surovo su Italijani odmah kažnjeni, jer je već u narednom napadu Inijesta osvojio loptu i odmah uposlio Mesija koji ponovo ne prašta - 2:0.

U 55. minutu, Ćavi pronašao Vilju, a iskusni napadač ne greši za 3:0, i erupciju oduševljenja na "Kamp Nou". Na kraju u nadoknadi vremena još jedna brza kontra Barselone, i u završnicu je stigao Alba i dotukao "roso-nere" za 4:0.

U drugoj utakmici večeri Galatasaraj se pobedom nad Šalkeom u Gelzenkithenu rezultatom 2:3 plasirao u četvrtfinale, pošto je u prvom meču u Istanbulu bilo 1:1.

Odlična partija ekipe Fatiha Terima

Iako su gosti prvi došli do izglednijih prilika u prvih petnaestak minuta igre, vodeći gol su ipak postigli fudbaleri Šalkea. Posle kornera sa desne strane, pred golom gostiju najbolje se snašao Nojštatder i doveo ekipu iz Gelzenkirhena u vođstvo.

Igrao se tada 18. minut, a dvadeset minuta kasnije usledio je šok za domaće. Nekadašnji fudbaler Šalkea Halil Altintop je mirno primio loptu na sredini terena, a onda ''nanišanio'' i sa tridesetak metara postigao izjednačujući gol - 1:1.

Fantastičan pogodak Hamita Altintopa

Još veći udarac ekipa Šalkea je doživela svega pet minuta kasnije. Jilmaz je prihvatio jednu dugu loptu sa polovine terena Galatasaraja, pobegao svom čuvaru, a onda rutinski izašao na kraj sa golmanom Hildebrandom - 1:2.

U nastavku je bilo jasno da će domaći morati da krenu ''na sve ili ništa'', kako bi došli do preokreta. Rezultat je stigao u 63. minutu, kada je Mišel Bastos izjednačio na 2:2 i vratio potpunu rezultatsku neizvesnot u ovaj meč.

Sam finiš meča doneo je veliki pritisak domaćih, ali bez efekta. Umesto njihovog gola, Bulut je u poslednjim trenucima postigao treći gol za Galatasaraj za konačnih 2:3 u Gelzenkirhenu.

U prethodnim mečevima plasman u četvrfinale Lige šampiona izborili su Juventus, Pari Sen Žermen, Borusija Dortmund i Real Madrid.

Rezultati:

BARSELONA - Milan 4:0 (prvi meč 0:2)
Šalke - GALATASARAJ 2:3 (prvi meč 1:1)

Sutra:

Bajern Minhen - Arsenal 20,45
Malaga - Porto 20,45

Ranije:

JUVENTUS - Seltik 2:0 (3:0)
PSŽ - Valensija 1:1 (2:1)
BORUSIJA (D) - Šahtjor 3:0 (2:2)
Mančester J. - REAL MADRID 1:2 (1:1)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online