Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 15.05.2013.
22:40
M. Stojiljković - Vesti A

Nije kraj dok Srbin ne kaže: Ivanović doneo Čelziju trofej Lige Evrope!

Londonski "plavci“ u dramatičnom finalu pobedili lisabonsku Benfiku, a pobednik odlučen golom našeg defanzivca u 93. minutu!

ČOVEK ODLUKE: Branislav Ivanović slavi u 93. minutu

Nije Liga šampiona, ali jeste evropski trofej. Fudbaleri Čelzija osvojili su Ligu Evrope, pošto su u finalu pobedili lisabonsku Benfiku rezultatom 2:1, a junak i strelac pobedonosnog gola bio je kapiten reprezentacije Srbije.


Branislav Ivanović je pre utakmice hvalio zemljaka i rivala Nemanju Matića za koga je rekao da igra najbolju sezonu u karijeri, ali je posle meča u Amsterdamu njemu pripala uloga heroja o kome će navijači engleskog kluba danima ispredati bajke.

Čelzi - Benfika 2:1

Amsterdam, 15. maj. Stadion: Amsterdam Arena. Gledalaca: 46.163. Sudija: Bjern Kuipers.

Strelci: Tores 60, Ivanović 93 - Kardozo 68p.

Čelzi: Čeh, Kol, Kejhil, Ivanović, Aspilikueta, Lampard, Luiz, Oskar, Mata, Ramires, Tores. Trener: Rafa Benitez.

Benfika: Artur, Almeida, Luizao, Garaj (Žardel), Melgareho (Džon), Perez, Matić, Salvio, Gaitan, Rodrigo (Lima), Kardozo. Trener: Žorge Žesus.

Čelzi je posle Lige šampiona, sad osvojio i Ligu Evrope, a gol odluke Ivanović je postigao u trećem minutu sudijske nadoknade.


Prethodno je klub iz Londona poveo golom Španca Fernanda Toresa u 60. minutu, a izjednačio je Paragvajac Oskar Kardozo iz penala osam minuta kasnije pošto je prethodno Aspilikueta igrao rukom u svom šesnaestercu.

KRATKA RADOST: Oskar Kardozo je bio precizan sa 11. metara
 


U 88. minutu je kapiten engleskog tima Frenk Lampard pogodio prečku i kad su u finišu utakmice svi na Amsterdam Areni pomisli da će se igrati produžeci, Branislav Ivanović je posle kornera koji je u 93. minutu izveo Huan Mata bio najviši u skoku i matirao portugalskog golmana Artura.

Svi pobednici
3 puta: Inter, Juventus, Liverpul
2 puta: Sevilja, Borusija Menhengladbah, Fejenord, Geteborg, Parma, Real Madrid, Totenhem, Porto, Atletiko Madrid
1 trofej: Ajaks, Anderleht, Bajer Leverkuzen, Bajern, CSKA Moskva, Ajntraht Frankfurt, Galatasaraj, Ipsvič Taun, Napoli, PSV Ajndhoven, Šalke 04, Valensija, Zenit, Šahtar, Čelzi

Bilo je ovo utešno takmičenje za oba kluba, jer su sezonu počeli u Ligi šampiona, Čelzi kao prvak Evrope, ali su i jedni i drugi eliminisani u grupnoj fazi takmičenja i kao favoriti se uključili u Ligu Evrope.


Čelzi je sad ušao u istoriju kao tek četvrti klub koji je uspeo da osvoji sve evropske kupove. Pre njega to je uspelo još samo Juventusu, Bajernu i Ajaksu.

NOVI NEUSPEH PORTUGALSKOM KLUBA: Fernando Tores (levo) i Nemanja Matić
 

Benfika, za koju je ceo meč odigrao naš Nemanja Matić, ne samo da je izgubila sedmo uzastopno finale u evropskim takmičenjima, nego bi mogla da bude gubitnik sezone, jer je pre samo nekoliko dana u šampionatu Portugala u poslednjim sekundama poražena u derbiju protiv Porta i prepustila velikom rivalu prvo mesto na tabeli. Porto kolo pre kraja ima bod više i veliku šansu da osvoji titulu.

Benfika je svojevremeno dva puta bila prvak Evrope, dve godine uzastopno, 1961. i 1962. Baš tu drugu evropsku krunu osvojila je u Amsterdamu (pobedila Real Madrid sa 5:3), ali je vreme Euzebija odavno prošlo. Ovog puta holandski grad im nije doneo sreću.

S druge strane, Čelzi slavi, posebno menadžer Rafa Benitez koji odlazi na kraju sezone i koji će se od "plavaca" oprostiti vrednim trofejom.

  

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.05.2013. 07:29
Koliko ova Benfika nema srece, stvarno mi ih je zao... U sedam dana izgube titulu i Ligu Evrope u sudijskoj nadoknadi...
Četvrtak 16.05.2013. 08:44
Bas mi je drago zbog Bana sto je bas on postigao gol odluke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online