Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.06.2013.
15:38
M. Stojiljković - Vesti A

Liverpul: Luis došao, Luis odlazi?

Slavni klub sa Enfilda doveo talentovanog Španca Alberta, a mediji spekulišu da bi "crvene" mogao da napusti Suarez.

Budućnost Liverpula: Luis Alberto ima 20 godina
 

Novo ime na Enfild Roudu. Luis Alberto, 20-godišnji Španac, novi je igrač Liverpula. Slavni klub objavio je na zvaničnom sajtu, na engleskom i španskom jeziku, da je danas potpisan ugovor sa talentovanim fudbalerom Sevilje.

Luis Alberto može uspešno da igra na više pozicija u napadu, a ugovor je sklopljen posle obavljenih lekarskih pregleda u Melvudu, klupskom sportskom centru Liverpula.


Luis Alberto: Kao da sanjam

Luis Alberto je priznao da je bio iznenađen kad je Liverpul pokazao interesovanje za njega:

- Nikad ne očekujete da se to vama dogodi. Ali kako je cela stvar krenula napred, jedva sam čekao da dođem u Liverpul. Sad se osećam kao da mogu da poletim. Za mene je sve ovo kao san. Želim da potpuno uživam u svemu ovde. Veoma sam uzbuđen, u ovom trenutku se osećam kao najsrećniji čovek na svetu.

Prethodnu sezonu mladi napadač proveo je u Barseloni B, gde je u igrajući u Segundi postigao 11 golova i istakao se kreativnom igrom, pa je zabeležio i 17 asistencija u ukupno 38 utakmica.

Menadžer Liverpula, Brendan Rodžers, oduševljen je mladim fudbalerom:

- Svi smo srećni što je Luis odlučio da nam se pridruži na Enfildu. Momak ima korektan fudbalski profil i mentalitet da bude igrač Liverpula. Radujem se saradnji s njim. Imaće sve uslove da razvija talenat u našem mladom i perspektivnom timu.

Luis Alberto je igrao za tri različite selekcije Španije, do 18 i 19 godina, kao i za mladu reprezentaciju (U21), za koju je debitovao u februaru protiv Belgije.

Liverpul je objavio da je potpisan dugoročan ugovor, ali nije precizirano na koliko tačno godina. Mediji pišu da je Sevilja na ime obeštećenja dobila 6.8 miliona funti što je oko osam miliona evra.

Istovremeno sa ovom lepom vesti za navijače Liverpula, mediji spekulišu da bi vrlo brzo mogla da stigne i loša. Najbolji strelac kluba i imenjak mladog Alberta, Urugvajac Luis Suarez, mogao bi ovog leta da napusti Enfild! Pogotovo što je Liverpul prethodnih dana dogovorio transfer još jednog španskog napadača, 25-godišnjeg Ijaga Aspasa iz Selte.

Luis Suarez je prošlog meseca izjavio da da bi bilo teško odbiti ponudu Real Madrida, a štampa je objavila da je španski gigant spreman da za njega plati 40 miliona funti (oko 47 miliona evra).


Luisa Suareza je u Liverpul doveo Keni Dalgliš u januaru 2011. i njegov transfer iz Ajaksa iznosio je 23.5 miliona funti (27.5 miliona evra). Urugvajac je opradao uložen novac, prošle je sezone postigao čak 30 golova u svim takmičenjima, ali se često ističe i u negativnim stvarima. Tako je pretprošle sezone bio suspendovan na osam utakmica zbog vređanja na rasnoj osnovi tamnoputog Francuza Patrisa Evre iz Mančester Junajteda, dok je prošle sezone zaradio kaznu od 10 mečeva jer je tokom meča ugrizao za ruku defanzivca Čelzija i kapitena srpske reprezentacije, Branislava Ivanovića.

Luis Suarez je trenutno sa reprezentacijom Urugvaja na Kupu konfederacija u Brazilu, gde je postigao efektan gol na meču sa Španijom (1:2).

Majstorija iz slobodnog udarca: Luis Suarez je bio strelac protiv Španije

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online