Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.06.2013.
00:05
M. Stojiljković - Vesti A

Poslastice za polufinale: Brazil - Urugvaj i Španija - Italija!

Tahiti i protiv Urugvaja "opravdao" ulogu autsajdera (0:8), dok je Španija rutinski pobedila Nigeriju (3:0).

Fernando Tores je s pet golova najbolji strelac na Kupu konfederacija
 

Španija poslednji put poražena pre tri godine

Španija je poslednji poraz doživela 16. juna 2010. u Durbanu kad ju je u 1. kolu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi iznenadila reprezentacija Švajcarske (0:1).

To međutim nije sprečio "furiju" da kasnije osvoji Mondijal.

Odigrano je treće kolo u Grupi B posle kojeg je ozvaničeno ono što se očekivalo i pre tih mečeva - u polufinalu Kupa konfederacija u Brazilu igraće domaćin i Urugvaj, odnosno Španija i Italija. Ovaj dugi par se znao i sinoć, a večeras je Urugvaj obezbedio južnoameričko polufinale više neko lakom pobedom protiv Tahitija od 8:0. I Španija je prilično lako izašla na kraj sa šampionom Afrike, selekcijom Nigerije, koju je rutinski savladala sa 3:0 i postavila novi rekord - 28 utakmica bez poraza!

Selektor Španije Visente del Boske je protiv Nigerije izveo tim sa osam igrača Barselone u startnoj postavi a pomalo iznenađujuće je da je dvostruki strelac bio defanzivac Katalonaca, Đordi Alba, koji je mreži Super Orlova pogodio na početku i kraju meča - u. 3. i 88. minutu. Isto toliko golova postigao je na 27 mečeva prošle sezone u Primeri.

Između dva Albina pogotka strelac je bio i Fernando Tores (62. minut) koji je samo dva minuta ranije zamenio Soldada. Napadaču Čelzija je to bio ukupno peti gol na Kupu konfederacija, uz četiri koje je postigao protiv nejakog Tahitija.

Selekcija najvećeg ostrva u Francuskoj Polineziji je i u duelu sa Urugvajem "opravdala" ulogu totalnog autsajdera. Primila je osam golova, što je prosek na ukupno tri meča koje je odigrala na Kupu konfederacija (Nigerija 1:6, Španija 0:10, Urugvaj 0:8).

Suarez rekorder Urugvaja

Luis Suarez je sa dva pogotka protiv Tahitija pretekao dosadašnjeg rekordera Urugvaja i saigrača iz reprezentacije Dijega Forlana.

Suarez je za Urugvaj postigao 35, a Forlan 34 gola.

To nije smetalo simpatičnim amaterima sa Tahitija da slave posle utakmice sa zastavama Brazila i velikim transparentom na kome je pisalo "Obrigado Brasil" (Hvala Brazil).

Nemilosrdan prema njihovoj odbrani bio je četvorostruki strelac Abel Ernandez (2, 24, 45, 67 penal), koji je čitave sezone u Italiji u dresu Palerna postigao samo jedan gol. Dvostruki strelac bio je napadač Liverpula, Luis Suarez (82, 90), iako je u igru ušao tek u 69. minutu, a po jedan pogodak postigli su Perez (27) i Lodeiro (61).

Ovaj meč obeležila su i dva crvena kartona, po jedan za svaku ekipu. Isključeni su Urugvajac Skoti (51), koji je minut ranije promašio penal i Ludivion (59) iz Tahitija.

Polufinalni mečevi na programu su u sredu (Brazil - Urugvaj) i u četvrtak (Španija - Italija). Oba od 21 čas (CET).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online