Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.07.2013.
09:58
Vesti - S. Nikolić A

Đoković preko Bolonje stigao u Kluž

Rumunija nova šansa za talentovanog srpskog vezistu, koji se fudbalski školovao u Holandiji, a poslednje tri sezone igrao u Italiji.

Vratiće se još bolji: Damjan Đoković (u sredini) na promociji u Klužu

Pomalo trnovit put do zvezda i veliki trud koji je Damjan Đoković (23) proteklih sezona uložio da bi se približio vrhu polako se isplaćuje mladom fudbaleru rođenom u Zagrebu. Potpis na trogodišnjnu vernost Bolonji samo je dokaz da je reč o talentovanom fudbaleru, koji već treću sezonu sigurno gazi terenima na Apeninskom poluostrvu.

Želi dres Srbije
Dres Bolonje nosi i Uroš Radaković, mladi reprezentativac Srbije. Nekada se i Đoković nadao nastupu u dresu "orlića", ali poziv nikada nije stigao na njegovu adresu.
- Naravno da još uvek imam veliku želju da obučema dres Srbije. Nikad nije kasno, ali sam svestan da igrama u klubu treba da skrenem pažnju na sebe i zaslužim dres sa državnim grbom - rekao je talentovani fudbaler.

Nekadašnji šampion Holandije u juniorskoj konkurenciji u dresu Sparte iz Roterdama, koji je u mlađim kategorijama prošao poznatu fudbalsku školu u zemlji lala, ostvario je tako svoju želju da postane član italijanskog prvoligaša bogate tradicije.


Đoković je, ipak, svestan da su mu, posle uspešne dve sezone u dresu Ćezene, šanse vrlo male da većnaredne sezone standardno nastupa u Seriji A. Glavni konkurent, naime, na njegovoj pozicij na sredini terena je Alesandro Dijamanti, reprezentativac Italije, koji će po svaku cenu nastojati da sa nacionalnim timom otputuje na Svetsko prvenstvo u Brazil.


- Razgovarao sam sa upravom Bolonje i oni su uvereni da će Dijamanti ostati u nameri da obezbedi mesto u reprezentaciji. Ostavili su meni da odlučim da li da se upustim u borbu za prvi tim ili da odem na pozajmicu. U periodu sam kada stičem iskustvo, pa mi sigurno odgovara da pronadjem klub gde ću imati što više utakmica u nogama - rekao je Đoković.


Svesni da je 450.000 evra, koliko su platili Ćezeni kako bi otkupili polovinu prava na kasnije trasnfere Đokovića, mnogo novca i da je obostrani interes da mladi fudbaler pronađe klub u kojem će biti standardan, čelnici Bolonje su prepustili Đokoviću da bira između zainteresovanih Livorna i rumunskog Kluža.


- Izbor je pao na Kluž, koji je ponudio odlične uslove. Prevagu su, naravno, donele i ambicije kluba da se već naredne sezone vrati u vrh rumunskog fudbala. Imaću priliku da se dokažem i nateram upravu Bolonje da me što pre vrati. Bilo bi lepo kada bi posle godinu dana nasledio Dijamantija. To mi je želja i cilj u narednoj sezoni, ali u fudbalu se nikad ne zna - iskren je mladi fudbaler.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online