Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 01.08.2013.
22:47
mozzartsport.com A

EP (U19): Srbija je šampion Evrope!

Fenomenalan uspeh selekcije Ljubinka Drulovića, koja je u finalnom meču pobedila Francusku golom Andrije Lukovića.

Zlatna generacija: Srpski reprezentativci
 

Omladinska selekcija Srbije je prvak Evrope! Izabranici Ljubinka Drulovića su još jednoj izuzetnoj partiji, kada je bilo najvažnije, savladali vršnjake iz Francuske i sasvim zasluženo postali šampioni Starog kontinenta - 1:0 (0:0). Odlučujući pogodak za Srbiju postigao je Andrija Luković u 57. minut, nakon perfektne asistencije Aleksandra Mitrovića.

Srbija - Francuska 1:0
/Luković 57/
SRBIJA: Rajković - Golubović, Veljković, Filipović, Antić - Maksimović, Milinković - Savić, Pavlovski (od. 93. Urošević), Luković (od 68. Meleg), Đurđević (od 88. Ožegović) - Mitrović.
FRANCUSKA: Benardo - Ikoko, Konte, Laport, Moreira - Huno (od 77. Bamin), Azuni, Rabio - Žan (od 66. Nanžis), Marsijal (od 56- Rodrigez) - Benzija.

Francuzi su nešto bolje otvorili meč, ubrzo stvorili i prvu ozbiljniju priliku u prvom poluvremenu. Marsijal se našao u izuzetnoj šansi, ali je sa samo šest metara poslao očajan udarac pored desne stative Rajkovićevog gola.


Samo tri minuta kasnije Mitorvić je sjajnom varkom izbacio rivala iz igre, prebacio loptu na levu nogu, ali je zatim usledio neprecizan udarac preko gola.
Od tog trenutka usledio pao je tempo igre sa obe strane, a takva situacija na terenu potrajala je sve do 38. minuta kada je Ikoko odlično probio po desnom boku, lagano izbacio Antića, ali nije imao snage za završnicu.


Srbija je od akcije iz 41. minuta mogla da izvuče mnogo više. Đurđević je na sjajan način pokušao da uposli Mitrovića, ali se u poslednjem trenutku isprečila dobro postavljena odbrana Trikolora.
Od drugog poluvremena znatno angažovanija i otvorenija igra Orlića, koji su svoju prvu priliku dočeli u 57. minutu. Pavlovski je sa desne u svom stilu poslao 'mekanu' loptu u peterac ka Mitroviću, a ovaj u trenucima kada je izgledao da nema rešenje poslao loptu na tacnu Andriji Lukoviću, koji je bez problema matirao Bunardeoua.
Francuzi su u nekoliko nerednih minuta potpuno diktrirali tempo, želeli što pre da dođu do izjednačenja, ali je Rajković u nekoliko navrata bio izuzetno siguran. Sa druge strane najviše je pretio novi Benzema, Žusin Benazija, kojem je u ključnim trenucijama ipak nedostajala koncetracija u završnici.


Mladi srpski Orlovi su vrlo brzo uspeli da ukrote nalete Galskih petlova i nametnu svoj ritam igre, koji ih je sasvim zasluženo doveo do evropskog trona.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.08.2013. 23:57
Svaka vam čast, junačine naše !!! : )))
Petak 02.08.2013. 00:02
Bravo Drulo care!!! Tako se vodi ekipa.
Petak 02.08.2013. 00:40
A STA DRUGO RECI ZA OVAKVU RADOST,SJAJNO DIVNO, BRAVO MOMCI TO JE SRBIJA .HVALA VAM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online