Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.10.2013.
22:05
Mozzartsport A

Roj Kin: Ferguson ne zna značenje reči lojalnost

Bivši kapiten Mančester Junajteda izvređao legendarnog menadžera, čija je autobiografija digla veliku prašnu u Engleskoj.

Nikog nije štedeo: Aleks Ferguson izveo sav prljav veš

Da su obojica prgavi odavno smo znali, ali da se ovoliko zle krvi nakupilo između njih dvojice nismo mogli ni da pretpostavimo. Samo nekoliko sati pošto je ser Aleks Ferguson žestoko opleo po nekadašnjem kapitenu Roj Kin mu je uzvratio istom merom.

Podsetimo...


"On ima najpoganiji jezik koji sam video u životu. Najčvršćoj osobi može da sruši samopouzdanje za samo jedan minut. Takvu priču ima. Kada smo se svađali, oči su počele da mu se smanjuju i imao je neki ludački pogled. Bilo je zastrašujuće. A ne zaboravite da sam ja iz Glazgova. Onoga dana kada je u intrevjuu na klupskoj televiziji kritikovao i vređao saigrače, prešao je granicu i tada sam u dogovoru sa Keirošom odlučio da moramo da ga se rešimo. Postajao je sve nervozniji jer je shvatio da na terenu nije onaj stari Roj Kin i osećao je nemoć", rekao je legendarni menadžer Crvenih đavola.

Međutim, podjednako suluda izjava izašla je i iz usta Kina. Naime, 42-godišnji Irac je istakao da Ferguson, čovek koji je 27 godina proveo na klupi istog kluba, ne zna značenje reči lojalnost?!


"Sećam se da smo, još dok sam bio u Mančester junajtedu, razgovarali o lojalnosti. Iako mislim da on i ne zna značenje te reči. Da bez prestanka kritikuješ igrače koji su ti doneli uspeh… Sigurno neću da izgubim san zbog njega", rekao je Kin kada je upitan kako se oseća posle Fergusonovih opaski.

Doduše, pitanje je koliko Roj Kin ima prava da kritikuje ikoga s obzirom da je u sopstvenoj autobiofrafiji priznao da je namerno slomio nogu Alf Ingeu Halandu. Bilo kako…


"Jednostavno smatram da trener ne treba to da radi. Svi ti igrači koje je pomenuo su mu doneli mnogo trofeja. Valjda je to moderan život. Ljudi koji nikada nisu pisali izdaju knjige i kritikuju bivše igrače. Zamislite šta bi tek rekao da nije osvojio ništa", nastavlja Kin.

Podsetimo, Aleks Ferguson je u svojoj autobiografiji, između ostalog, naveo i da je Nemanja Vidić 2009. godine želeo da ide u rat na Kosovo, a napisao je i zašto je oterao Dejvida Bekama sa Old Traforda...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online