Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.10.2013.
20:37 >> 23:37h
M. Stojiljković - Vesti A

Kup Srbije: Zvezda se zagrevala za večiti derbi

Crveno-beli ostvarili ubedljivu pobedu nad Kragujevčanima golovima Milijaša, Mijailovića i Krnete, ali su više mislili na predstojeći duel sa Partizanom u subotu.

 
Radost posle drugog gola: Nikola Mijailović i Luka Milunović
 


Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije posle ubedljive pobede na svom terenu nad kragujevačkim Radničkim od 3:0 (1:0), ali prikazanom igrom nisu obradovali svoje navijače pred najvažniji meč, 145. večiti derbi u subotu.

Zaigrao, a tužio klub?!
Zanimljivo je da je na klupi među rezervnim fudbalerima Crvene zvezde bio i mladi defanzivac Filip Mladenović koji je tužio klub zbog dugova?!
Ostaje dilema da li je mladi Čačanin možda u međuvremenu postigao dogovor sa klubom, tek Mladenović je u finišu utakmice ušao u igru, a sa tribina ga je dočeka zvižduk navijača!

Očigledno je da je predstojeći duel sa Partizanom bio mnogo više u glavama igrača Crvene zvezde, koji su delovalo prilično odsutno, pogotovo u prvom poluvremenu.


Trener Slaviša Stojanović morao je da promeša startnu postavu zbog nekoliko povređenih igrača, pre svih Miloša Ninkovića, ali je opet izveo dovoljno jak sastav kako bi izbegao eventualno iznenađenje.


Kragujevčani su bojažljivo ušli u meč, što su domaći igrači kaznili već u 9. minutu kad je Slavko Marić srušio brzonogog Filipa Kasalicu u svom šesnaestercu, a sudija Ninoslav Spasić pokazao na jedanaesterac. Kapiten Nenad Milijaš sigurno je izveo najstrožu kaznu.


Zvezda je do kraja poluvremena imala još samo dva ozbiljnija napada, dok su gosti najviše pripretili posle odličnog udarca nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, Radovana Krivokapića, kad je Miloš Vesić nesigurno intervenisao.


Mladi golman se iskupio sjajnim odbranama na samom početku drugog poluvremena, kad je u dva navrata zaustavljao udarce kapitena Kragujevčana Darka Spalevića, takođe nekadašnjeg igrača crveno-belih.


Sve nade gostiju ugasio je levi bek Crvene zvezde, Nikola Mijailović, kad je u 55. minutu efektnim udarcem završio dobar napad svog tima, koji su kreirali Slovenac Nejc Pečnik i Nigerijac sa švedskim pasošem Abiola Dauda.


U samom finišu konačan rezultat postavio je mladi štoper Jovan Krneta, kome je to bio prvenac u crveno-belom dresu.


CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 1923 3:0


CRVENA ZVEZDA: Vesić, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović (od 82. Mladenović), Milijaš, Gogić, Pečnik, Milunović, Kasalica (od 75. Mirić), Onjilo (od 46. Dauda).
RADNIČKI 1923: Šimić, Pavlović, Marić, Tintor, Rosić, Kovačević, Petronijević (od 80. Porkari), Beljić, Krivokapić (od 86. Nedović), Simović, Spalević (od 86. Andrić).

 

STRELCI: Milijaš u 9. iz penala, Mijailović u 55. i Krneta u 89. minutu.
STADION: Crvene zvezde. GLEDALACA: 4.661. SUDIJA: Ninoslav Spasić (Surdulica).

 

 

 

 

Rezultati osmine finala Kupa Srbije 

 

SUBOTICA: Spartak - Napredak 2:0 (0:0)
BEOGRAD: OFK Beograd - Jedinstvo 2:1 (0:1)
PEĆINCI: Donji Srem - Borac 2:0 (1:0)
NOVI SAD: Vojvodina - Novi Pazar 0:0, penalima 3:0
NIŠ: Radnički - Partizan 0:3
UŽICE: Sloboda - Voždovac 2:0
BEOGRAD: Čukarički - Jagodina 0:2
BEOGRAD: Crvena zvezda - Radnički 1923 3:0

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online