Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 07.12.2013.
17:07
mozzartsport.com A

Super liga: Partizan pokorio Banovo brdo i postao jesenji šampion!

Crno-beli golom mladog reprezentativca savladali Čukarički 1:0, prenosi "Mocart sport".

 Trener Partizana Vuk Rašović
 

Manje je važno da li je pravilnija formulacija najbolji ili najmanje slab u odnosu na sve timove u Super ligi, piše se samo da je Partizan jesenji prvak! U poslednjem kolu prvog dela prvenstva crno-beli su savladali Čukarički (1:0) i obezbedili tromesečno zimovanje na liderskoj poziciji tabele Super lige.


Baš onako kako je i odigrao veći deo sezone, branilac titule se mučio i u završnom meču u 2013. I bez obzira što je dugo bio u podređenom položaju osvojio je tri boda. Njih je zgrabio pomalo zaboraljevni Darko Brašanac, spretnom reakcijom u 61. minutu, kad je akciju Luke i asistenciju Saše Ilića pretvorio u mat do tog trenutka sigurnog golmana Brđana Borivoja Ristića.


Na taj način Darko Brašanac se ispostavio kao zlatni džoker Vuka Rašovića, pošto je do danas odigrao samo 73 minuta, ali je u prvoj utakmici kao starter izrastao u junaka pogurao Parni valjak ka trijumfu na terenu gde su zastali i njegovi konkurenti, Crvena zvezda (0:1) i Vojvodina (0:0).


Trijumf Partizana je posledica daleko bolje i agresivnije igre crno-belih u drugom poluvremenu, kada su pritisli rivala na njegovu polovinu i posle niza šansi konačno pogodili cilj. Pošto su u prvom poluvremenu bili totalno inferiorni, bezopasni u napadu i konfuzni u odbrani, gosti su se prestorojili i pretili preko Brašanca, Saše Ilića, Luke, da bi posle četvrt sata igre u drugom delu ispostavili Čukaričkom račun za promašaje s početka utakmice.


A u tom periodu, crno-beli sa Banovog brda su opravdali status najprijatnijeg iznenađenja Super lige, o čemu svedoče i dve sjajne šanse u razmaku od svega 60 sekundi. Igrao se 25. minut kad je Slavoljub Srnić minijaturom po desnoj strani sam sebi stvorio šansu, ''otresao'' Nemanju Petrovića, zatim probacio loptu kroz noge Vojislavu Stanković izbio sam pred Stojkovića, ali mu je čuvar mreže gostiju ušao u šut i odbranio zicer. Usledio je korner za Čukarički, posle koga je zaspala odbrana Partizana, ali je Bojan Ostojić zakasnio da šutira iz povoljne pozicije i tako kazni tradicionalno lošu igru u poslednjoj liniji gostiju.


Ona je i u drugom delu bila lošiji deo tima, međutim, izabranici Vladana Milojevića nisu uspeli da iskoriste ''rupe'' na tom delu terena, nespretno su okončali nekoliko kontri, a šut Igora Matića iz slobodnog udarca završio je iznad prečke. Domaćin možda može da žali što već u trećem minutu nije dobio priliku da povede, jer iako se činilo da je bilo kontakta Nemanje Petrovića nad Filipom Stojkovićem, sudija Bojan Nikolić nije pokazao na jedanaesterac.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 0:1 (0:0)

 

ČUKARIČKI: Ristić, Stojković, Pjasentin (od 8. Bojević), Ostojić, Brežančić, Todorović, Pavlović (od 84. Dinčić), Matić, Dragoljub Srnić, Slavoljub Srnić, Stojiljković (od 76. Sekulić).

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović, Marković, Brašanac, Malbašić (od 88. Grbić), Ilić (od 90. Ivković), Jojić, Luka (od 64. Ninković).

 

STRELAC: Brašanac u 61. minutu. STADION: Čukaričkog. GLEDALACA: 2000. SUDIJA: Bojan Nikolić (Kragujevac).

POVEZANE VESTI

Subota 07.12.2013. 17:15
SVE ČESTITKE VUKU RAŠOVIĆU I SAŠI ILIĆU .Njih dvojica su vodili PARTIZAN iz kola u kolo NAJPOŠTENIJE . PROTIV SEBE su imali protivničke igrače što je normalno ali i UPRAVU PARTIZANA ŠTO NIJE NORMALNO . Ne pamtim da je ikada bilo koja UPRAVA TOLIKO RADILA PROTIV SVOG TIMA I TRENERA KAO OVA UPRAVA PARTIZANA . BRAVO VUČE BRAVO SALE .
Subota 07.12.2013. 19:12
BRAVO ZA PARTIZAN!!!Hvala bogu da se zavrsilo prvenstvo jer ne znam kako bi nastavili bez spica!Bice to sve bolje kada se oporave Fofana i Kojic na prolece.Jos ako upadne neko dobro pojacanje,ihh milina!SLAVITE GROBARI,ZIVELI....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online