Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.01.2014.
00:06
mozzartsport.com A

Nastavlja se agonija Junajteda: Sanderlend slavio na Old trafordu!

Posle 120 minuta je rezultat bio 2:1, što je utakmicu odvelo u penal završnicu. Zablistali su golmani oba tima, s tim što je čuvar mreže Sanderlenda imao više razloga za slavlje pošto se njegova ekipa plasirala u finale Liga kupa, prenosi "Mocart sport".

 Golman Sanderlenda Vito Manone je imao mnogo razloga za slavlje sa saigračima

Ludo, ludo, ludo! Gotovo 120 minuta revanš meča polufinala Liga kupa igrači Mančester junajteda i Sanderlenda igrali su prilično miran fudbal, a onda se samo u 60 sekundi razbuktala takva vatra da je pitanje pobednika moralo da bude odlučeno posle udaraca sa bele tačke.


Prvo je Fil Bardsli, dete Junajteda, u 119. minutu postigao pogodak za prolaz Sanderlenda u finale Liga kupa, da bi već u sledećem napadu Meksikanac Čičarito Ernandez razočarao Crne mačke i obradovao svog menadžera i navijače.


A u penal završnici su zablistali golmani obe ekipe, s tim što je Vito Manone, koji je dva penala odbranio (Januzaju i Rafaelu), uz promašaje Džounsa i Velbeka, na kraju imao mnogo više razloga za slavlje jer je svoj tim odveo u finale, gde će se Sanderlend sastati sa Mančester sitijem.


Jedini gol u regularnih 90 minuta je viđen u završnici prvog poluvremena, tačnije u 37. minutu. Posle kornera sa leve strane Velbek je poluvolej udarcem loptu usmerio ka golu protivnika, odbrana Sanderlenda je potpuno ispala iz igre, a Evansu nije bilo teško da glavom zatrese mrežu, dovede Junajted u prednost i izjednači ukupan rezultat na 2:2.


Napadi su se ređali na obe strane, s tim što su Đavoli imali izglednije prilike da daju pobedonosni pogodak. Gol vredan finala. Najbolju priliku su propustili Januzaj i Ćićarito u 111. i 112. minutu, činilo se da će meč biti odlučen preko penala, a onda...


Prvo je Fil Bardsli, dete Mančester junajteda, iskoristio poklon Davida De Hee, koji je udarac defanzivca Sanderlenda izvan šesnaesterca pogrešno procenio, a loptu usmerio u gol za ogromno slavlje Crnih mačaka u 119. minutu.


Međutim, to nije bio kraj. Već u narednom napadu stigao je i odgovor, koji je meč odveo u penal završnicu. Odličnu akciju odigrao je domaćin, Januzaj je loptu sa leve strane poslao u srce kaznenog prostora, a na pravom mestu u pravom trenutku našao se Ernandez, koji je udarcem levom nogom smestio loptu pod prečku za rezultat 2:1.


Ukupno je bilo 3:3, a s obzirom da se u polufinalu ne računa gol u gostima, pitanje pobednika je odlučeno penalima. Prvo je Gardner promašio celi gol, da bi isto to učinio i Velbek za kraj prve serije. Potom je De Hea odbranio šut Stivena Flečera, a led je probio njegov prezimenjak Daren za 1:0 u korist Junajteda. Izjednačenje je doneo Alonso početkom treće serije, da bi Manone odbranio udarac Januzaja.

U četvrtoj seriji Ki je bio siguran za potpuni preokret, a onda je Fil Džouns promašio ceo gol, što je dalo priliku Adamu Džonsonu da postane heroj i odvede Sanderlend u finale. Ipak, bivši fudbaler Mančester Sitija to nije učinio, pošto je španski reprezentativac pročitao njegovu nameru, a isto je to uradio i Manone kod penala koji je izveo Rafael, pa su Crne Mačke otišle u finale.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online