Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.04.2014.
22:17
mozzartsport.com A

Pirlo: Mogao sam u Čelzi, ali oni nisu želeli da puste Ivanovića u Milan!

Jedan deo autobiografije slavnog Italijana je posvećen i dešavanjima iz leta 2009. godine kada je bio na korak od selidbe na Stamford Bridž.

Andrea Pirlo

Autobiografija Andree Pirla je dobro prodrmala fudbalsku Evropu. Slavni Italijan je otvorio dušu i otkrio mnogo zanimljivih detalja iz prebogate karijere. Jedan od njih se tiče i dešavanja iz leta 2009. godine i Baneta Ivanovića. Prenosimo vam odlomak iz Pirlove autobiografije.
“U avgustu 2009. godine sam se dogovorio sa Čelzijem gde je upravo stigao Anćeloti. Karlo je za mene bio drugi otac i najvažniji učitelj. On je prijateljski tip čoveka koji ume da učini stvari zanimljivim. Najbolje godine karijere sam proveo sa njim. Ako ste tip igrača koji hoće sve, ali i koji hoće da pruži sve od sebe, nećete naći boljeg trenera od Anćelotija. Karlo je bio moja motivacija da idem u Čelsi.
Ali, u međuvremenu je Berluskoni pred mene izašao sa drugom pričom. Izvukao je papir sa imenima pored kojih su stajali štiklirani simboli. Jedno ime je bilo zaokruženo.”
“Ostani, doveli smo Huntelara!”, rekao mi je.


Klas Jan Huntelar jeste odličan igrač. On zna kako se postižu golovi i u to vreme je bio igrač Real Madrida. Ali, on ipak nije tip igrača koji će osvojiti Zlatnu loptu.
“Slušaj me dobro Andrea: Dođavola, ne smeš to da uradiš! Ti si simbol Milana, nosilac naše igre. A, već smo prodali Kaku. Ne smeš i ti da nam odeš. Bio bi ogroman udarac. Kako za naš imidž, tako i za sve ostale stvari. Ne možemo svima da dopustimo da tek tako odu”, rekao mi je Berluskoni.


“Ali predsedniče, oni mi nude ugovor na četiri godine sa pet miliona evra po sezoni. Pare nisu problem, ali jeste dužina ugovora.”


“Lako ćeš se dogovoriti sa Galijanijem oko toga.”


Čim je to rekao, izleteo je pred medije da kaže kako ostajem u Milanu do kraja karijere i da niko ne može da me kupi. Anćeloti i ja smo posle toga iskreno pričali telefonom. On me je želeo po svaku cenu, a ta cena je bila velika. Jer obeštećenje još nije bilo dogovoreno. Milan je želeo previše para, takođe da i Branislav Ivanović bude uključen u transfer. Čelzi nije imao ni najmanju nameru da se odrekne svog defanzivca. Ali, to je Silvio Berluskoni. Težak pregovarač. Često je teatralan i uvek tačno zna šta želi. I upravo to ga čini tako fantastičnim predsednikom i obožavaocem onog najčistijeg i najlepšeg fudbala."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online