Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.04.2014.
12:34
mozzartsport A

Stojanović: Sve pobede menjam za titulu!

146. "večiti derbi” između Partizana i Crvene zvezde je utakmica koja bi mogla da odluči šampiona Srbije. Težine utakmice svestan je i trener prvoplasiranog tima na tabeli Crvene zvezde Slaviša Stojanović, koji je uoči meča sa najvećim rivalom rekao da bi "ponudio impresivan niz crveno-belih u zamenu za titulu".

Titula pre niza od 15 pobeda: Slaviša Stojanvoić
 

Bez obzira na to što je svestan da navijačima derbi nije tek bilo koja utakmica.
"Naravno, posebna utakmica sa posebnim emocijama. Nadam se da ćemo ispostovati sve što se dogovorimo i da ćemo da obradujemo navijače. Apsolutno sam siguran da se momci neće opustiti, jer poznajem njihov mentalitet, a psihološka priprema, na kojoj moramo da budemo jaki, biće samo jedan u moru faktora koji odlučuju".

Činjenica je, ipak, da je Partizan pod većim pritiskom, jer bi u slučaju poraza Stojanović maltene mogao da raspusti ekipu. Međutim…
"Ne interesuje nas bodovna razlika. Zvezda uvek ima imperativ pobede. Jeste lakše zbog bodovnog salda, ali baš sad moramo da uđemo u utakmicu sa 100 odsto kapaciteta", kategoričan je trener Zvezde.

Sigurno i zadovoljan što će na raspolaganju imati sve igrače osim povređenog Abiole Daude. Muke kolege iz Partizana Marka Nikolića nešto su veće, pošto on ne može da računa na kapitena Saše Ilića, a i ove sezone se videlo koliko je iskusni plejmejker bitan za crno-bele.

"Ilić je veliki igrač i veliki čovek i sigurno im mnogo znači, ali imaju crno-beli alternative", rekao je Stojanović i počeo kraću analizu rivala u kojoj se osvrnuo i na mišljenje dela javnosti da Partizan igra spor fudbal.

"Očekujem agresivan Partizan, ali mi nećemo mnogo menjati. Imamo dva sistema koja menjamo, pa ćemo odlučiti. Imam i određene dileme kada je sastav u pitanju, ali rešićemo to u toku dana. A što se tiče da su oni sport - ne slažem se! Imaju dva iskusna centralna beka i brze bočne igrače".

Logično je razmišljati i o tome šta kad se probije ta poslednja linija rivala? Ili sudija recimo pokaže na belu tačku? U Zvezdi su se ove sezone izvođači jedanaesteraca otimali za loptu. I uglavnom su bili neuspešni.
"Videćemo ko će izvesti penal, ako do toga dođe. Vežbamo to svaki dan", smiren je Stojanović, uveren da derbi neće rešiti napad ili vezni red ili odbrana, već – bolji tim.
"Derbi se dobija na svim delovima terena, pa čak i izvan njega. Svi želimo pobedu. Ako si pre početka zadovoljan bodom onda ga nećeš osvojiti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online