Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.05.2014.
15:20
Beta A

Benfika i Sevilja napadaju trofej Lige Evropa

Fudbaleri portugalske Benfike i španske Sevilje odigraće u Torinu finalnu utakmicu Lige Evropa.

Lazar Marković
 

Benfiki je ovo drugo uzastopno finale Lige Evropa, posle prošlogodišnjeg poraza od Čelzija. "Orlovi" iz Portugala će imati priliku da prvi put posle 1962. godine osvoje neki evropski trofej i prekinu "kletvu" nekadašnjeg trenera Bele Gutmana.

Mađarski trener je tada posle osvajanja Kupa šampiona tražio povećanje plate, uprava ga je odbila, a Gutman je tada kazao da Benfika zbog toga u narednih 100 godina neće osvojiti titulu evropskog prvaka. Benfika je od tada izgubila sedam puta u finalima, dvaput u Ligi Evropa i čak pet puta u Kupu šampiona. Lisabonski tim je učešće u ovogodišnjem izdanju Lige Evropa započeo u šesnaestini finala i još uvek nije poražen.

Trener Benfike Žorž Žezus rekao je da ni jedna ekipa u finalu nema prednost.

"Ni jedna ekipa u finalima nije favorit. Šanse su pola - pola. Tokom sezone morate da budete mnogo dobri da dosegnete do finala. Mi poštujemo ekipu Sevilje... Oni su dobar tim i ne samo to, rade veoma naporno. Imaju sjajnu odbranu i obožavam da ih gledam", rekao je Žezus.

Od srpskih internacionalac u dresu Benfike mogućnost da nastupe u finalu imaju Miralem Sulejmani i Filip Đuričić, pošto je Lazar Marković suspendovan, a Ljubomir Fejsa povređen. Benfika je ove sezone već osvojila šampionsku titulu u Portugalu i
nacionalni Liga kup, a pored toga očekuje ih i finale portugalskog kupa. Sevilja i Benfika su do sada odigrale dva međusobna meča u evropskim takmičenjima. U sezoni 1957/58 u preliminarnoj fazi Kupa šampiona, Sevilja je kod kuće slavila sa 3:1, a u revanšu u Lisabonu su odigrali meč bez golova.

Sevilja je svoj treći, ujedno i poslednji evropski trofej osvojila 2007. godine i to baš Kup UEFA.

"Nije bilo lako vratiti se protiv Betisa, pa onda protiv Porta i na kraju u duelu sa Valensijom u poslednjem minutu. To pokazuje da imamo sjajan timskih duh i da uvek pružamo maksimum. Znamo da možemo da napredujemo, ali smo do sada napravili sjajan posao", rekao je kapiten fudbalera Sevilje Ivan Rakitić.

Finale Lige Evrope izmedu Benfike i Sevilje igraće se sutra u Torinu na stadionu Juventus arena od 20.45, a četvrti sudija je srpski arbitar Milorad Mažić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online