Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.06.2014.
10:47
Beta A

Urugvajci: Suarez je žrtva anglo-italijanske zavere

Navijači u Urugvaju, Fudbalski savez, advokat, reprezentativci i selektor reprezentacije ocenili su danas da je Luis Suarez "žrtva anglo-italijanske zavere".

Đorđo Kjelini i Luis Suarez
 

Suarez je u utorak uveče, tokom utakmice Urugvaja i Italije na Svetskom prvenstvu u Brazilu, za rame ugrizao protivničkog igrača Đorđa Kjelinija, zbog čega je Svetska fudbalska federacija (FIFA) protiv njega pokrenula disciplinski postupak.

Disciplinska komisija FIFA sinoć je razmatrala slučaj, a u toku dana bi trebalo da saopšti da li će i na koji način kazniti fudbalera Liverpula. Odluka bi trebalo da bude doneta što pre, pošto Urugvaj u subotu igra protiv Kolumbije u osmini finala. Suares se suočava sa kaznom od 24 međunarodne utakmice ili dvogodišnjom suspenzijom.

"Moramo što pre da rešimo taj slučaj. Naša je dužnost da pravda bude zadovoljena", rekao je član Disciplinske komisije Martin Hong.

Član Fudbalskog saveza Urugvaja i Suaresov advokat Alehandro Balbi okrivio je evropske medije za "kampanju" protiv napadača Liverpula.

"Ovo se dogodilo zbog kampanja koje se vode u Engleskoj i Italiji protiv Suareza. Ne sumnjamo da se sve dešava zbog toga što je reč o Suarezu i zbog toga što je Italija eliminisana", rekao je Balbi.

"Mnogo je pritisaka iz Engleske i Italije. Pripremamo odbranu", dodao je.

Predsednik Fudbalskog saveza Urugvaja Vilmar Valdes rekao je da se Suarez "dobro drži".

"Luis je dobro. Prošao je kroz 1.001 bitku. Svi znamo ko je on i zbog čega ga branimo", rekao je Valdes.

Reprezentativac Urugvaja Dijego Lugano ocenio je da se britanski mediji "svete" Suarezu.

"Britanski mediji se svete Suarezu, i to svi znaju. Očigledno da takve stvari uvećavaju tiraž u Engleskoj, inače se to ne bi radilo. Utakmica sa Engleskom je već odigrana, u subotu igramo s Kolumbijom i ne znam zbog čega engleski novinari postavljaju pitanja o Suarezu", rekao je Lugano.

Urugvajski mediji optužili su pojedine svetske medije za "lov na Suareza", a posebno su istakli britanske.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.06.2014. 15:20
da covek ne poveruje kad cita ovakve nebuloze da se radi o poremecenom momku. Pa na snimku se jasno vidi da trci sa ledja protivniku i grize ga bez bilo kakve namere da dodje do lopte!?! Pa sta jos treba da uradi neciji ljubimac kako bi disciplinci reagovali?? Neverovatno, ali ocigledno da ima zastitu. Hvala Bogu da nije Srbin, jer bi celu naciju vec deklarisali kao ljudozdersku, verovatno! Zapadna hemisfera definitivno tone u sopstvena g..., a mi uporni da se kvalifikijemo?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online