Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.07.2014.
20:00
Beta A

Karadžić: Iskustvo Advokata je bilo presudno

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da je Holanđanin Dik Advokat izabran za selektora državne reprezentacije zbog velikog iskustva u radu s nacionalnim timovima.

Tomislav Karadžić u društvu Ratomira Babića, potpredsednika Partizana
 

Advokat će reprezentaciju Srbije predvoditi do kraja Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

"Dik Adovakt će sledeće dve godine voditi reprezentaciju. On ispunjava sve kriterijume koje smo postavili a njegovo iskustvo obećava i hrabri jer radi već 30 godina bez ijedne pazue", rekao je Karadžić novinarima u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Holanđanin Dik Advokat od danas je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, koju će predvoditi do završetka Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine. Karadžić je istakao da 66-godišnji Advokat ima veliko iskustvo u vođenju nacionalnih timova i podsetio da je 10 godina radio sa različitim reprezentacijama.

"Hteli smo iskusnu i odgovornu ličnost i mislim da smo je dobili. O potvrdi njegovog kvaliteta govore i osvojeni trofeji jer ih ima čak 14", rekao je Karadžić i dodao da očekuje da će Advokat unaprediti igru reprezentacije Srbije.

"Očekujem da će doći do napretka u igri. U prethodne dve godine smo rekonstruisali igru, imamo veliki broj mladih i kvalitetnih igrača i verujem da će iskustvo, znanje i čvrsta ruka Advokata učvrstiti i podići igru na viši nivo", rekao je on.

Karadžić je istakao da je u pregovorima sa holandskim trenerom otvorena mogućnost da on predvodi reprezentaciju i posle Evropskog prvenstva u Francuskoj.

"Ponudio sam mu ugovor na četiri godine, čime smo otvorili tu mogućnost, ako sve bude išlo po planu. U toku kvalifikacija možemo ići i na novi ugovor, čime će se produžiti njegov rad sa nacionalnom selekcijom", rekao je Karadžić.

Predsednik FSS se zahvalio prethodnim selektorima Siniši Mihajloviću i Ljubinku Druloviću na urađenom.

"Zahvalio bih se Siniši koji je selektirao korektan tim, podmladio ekipu i sada imamo potencijal sa kojim će iskusni selektor moći da napravi iskorak, pogotovo na rezultatskom planu koji nam nedostaje. I Drulović je odigrao značajnu ulogu, obavio je sve što smo od njega tražili", rekao je Karadžić.

Advokat (66) je tokom karijere bio selektor Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije i Rusije, a predvodio je veliki broj klubova, među kojima i PSV Ajndhoven, Rendžers, Zenit, a prošle godine bio je trener holandskog AZ Alkmara.

Najveći klupski uspeh postigao je sa Zenitom iz Sankt Peterburga sa kojim je 2008. godine osvojio Kup UEFA i Superkup UEFA.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online