Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.07.2014.
18:05
Beta A

Ferdinand: Završio bih karijeru da nisam potpisao za KPR

Fudbaler Kvins Park Rendžersa Rio Ferdinand izjavio je danas da bi najverovatnije završio karijeru da nije potpisao za taj londonski klub.

Ugovor mu produžio karijeru: Rio Ferdinand
 

Ferdinand, koji će u novembru napuniti 36 godina, na kraju prošle sezone je posle 12 godina otišao iz Mančester junajteda, a tokom Svetskog prvenstva u Brazilu radio je kao televizijski komentator. Bivši engleski reprezentativac imao je ponude brojnih američkih i evropskih klubova, kao i klubova sa Bliskog istoka, ali je 17. jula
potpisao jednogodišnji ugovor s Kvins Park Rendžersom.

"Da nisam prešao u londonski klub, najverovatnije bih završio karijeru. Bavio bih se poslom na televiziji, možda i trenerskim poslom. Tokom leta sam uživao u poslu komentatora i voleo bih da sam se time više bavio", rekao je Ferdinand, preneli su britanski mediji.

"Moji agenti su razgovarali s nekoliko ekipa, ali najvažnije je da sam se vratio u London, a kada me je (trener) Hari (Rednap) pozvao, odmah sam prihvatio ponudu", dodao je.

Ferdinand je pristao na manju platu kako bi potpisao ugovor s Kvins Park Rendžersom.

"Mogao sam da zaradim mnogo više novca u nekom drugom klubu, ali novac za mene nikada nije bio presudan. Nisam došao zbog novca, već želim da igram u dobroj ligi, u Londonu, za klub koji poštujem godinama. U tom klubu sam prvi put igrao kao dečak", rekao je Ferdinand.

Ferdinand je iz Rendžersa otišao u omladinsku školu Vest Hema, za prvi tim debitovao je 1996. godine, kada je trener bio Rednap, a 67-godišnji trener pomogao mu je da postane najskuplji defanzivac na svetu, kada je pet godina kasnije za 18 miliona funti prešao u Lids.

"Uvek vam ostaje u srcu menadžer koji vam pruži prvu priliku u fudbalu. Hari me je uvek podržavao, hvalio i kritikovao. Ostali smo u kontaktu. Nije se mnogo promenio, čak nije ni osedeo", rekao je Ferdinand.

On je istakao da je i dalje dobro fizički pripremljen i da se nada da će u svakoj utakmici doprineti ekipi.

"Nadam se da ću svake nedelje pomagati ekipi, Hari mi je rekao da igram koliko mogu. Imam mnogo iskustva i biće sjajno ako budem mogao da pomognem mladim igračima, ponašanjem i napornim radom na treninzima", rekao je Ferdinand.

Ferdinand je u maju, posle 12 godina, otišao sa Old Traforda, gde je osvojio šest titula u Premijer ligi, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, FA kup, dva Liga kupa i pet trofeja Komjuniti Šild. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 81 utakmicu i postigao tri gola.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online