Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.08.2014.
11:11
Beta A

Za vikend počinje domaće fudbalsko prvenstvo

Takmičenje u domaćem fudbalskom prvenstvu Super ligi Srbije počinje za vikend, brojni klubovi su u finansijskim problemima, a njih pet, među kojima su Crvena zvezda i Partizan, zbog dugovanja neće moći da registruju nove igrače.

Duel Gogića i Luke na prošlosezonskom derbiju
 

Zvezda, Partizan, OFK Beograd, Rad i Vojvodina zbog dugovanja neće moći do početka takmičenja da registruju ukupno 25 fudbalera - crveno-beli i Rad po devet igrača, OFK Beograd pet, a Partizan i Vojvodina po jednog.

Disciplinska komisija FSS je ukinula suspenzije registracije novih igrača Jagodini, Donjem Sremu, Napretku, Novom Pazaru, Čukaričkom i Radničkom iz Kragujevca.

I ova sezona počinje posle neuspeha klubova u kvalifikacijama za evropska takmičenja, pošto je od četiri kluba Partizan jedini srpski predstavnik. Jagodina, Vojvodina i Čukarički su nastup u kvalifikacijama završili u drugom kolu.

Partizan je ove sezone igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali ga je u trećem kolu eliminisao bugarski Ludogorec na osnovu pravila o postignutom golu u gostima. Crno-beli će danas u 13 časova dobiti protivnika u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Zvezda u prvenstvo ulazi sa novim trenerom Nenadom Lalatovićem, koji je na klupi zamenio Slavišu Stojanovića. Bivši kapiten crveno-belih
će pokušati da odbrani titulu, a u prvom kolu njegova ekipa sutra od 19.30 igra na svom terenu protiv Radničkog iz Niša. Radnički u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama, a ekipu će predvoditi proslavljeni trener Dragoslav Stepanović.

Partizan u utakmicu protiv Voždovca, u nedelju od 17 časova na stadionu Obilića, ulazi posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona i želi pobedom da se iskupi i dobro započne šampionat u kome je cilj isti - titula. Jagodina, koja je prošlu sezonu završila na trećem mestu, pokušaće da ponovi dobre rezultate i izbori se za izlazak u evropsko takmičenje. Ekipa Mladena Dodića u prvom kolu, sutra od 20 časova, igra protiv Mladosti iz Lučana, koja se ove sezone posle šest godina
vratila u Super ligu. Čukarički se nada da će i ove sezone ponoviti igru i rezultate iz
prethodne. Trener Vladan Milojević ima na okupu uigrani tim, koji će sutra od 20 časova u Kruševcu igrati protiv Napretka, koji u sezonu ulazi sa novim trenerom Sinišom Gogićem.

Vojvodina sa podlmađenim timom dočekuje novu sezonu, ovog leta prodali su Genku Sergeja Milinkovića Savića i Mančester junajtedu mladog golmana Vanju Milinkovića Savića, koji će braniti u novosadskom klubu još godinu dana. Ekipa Zorana Marića će u prvom kolu, u nedelju od 19 časova na svom "Karađorđu" igrati protiv OFK Beograda, koji je u završnici prošle sezone zadržao superligaški status. Tim sa Omladinskog stadiona predvodiće Dejan Đurđević, a u ekipu je sigao bivši fudbaler Partizana Milan Obradović.

Fudbaleri Novog Pazara sutra od 17.30 na svom terenu igraju protiv Rada. Ekipu iz Pazara preuzeo je Dragan Kanatlarovski, a od ove sezone utakmice na Gradskom stadionu će se igrati pod reflektorima. "Građevinari" su ostali u Super ligi posle baraža sa Metalcem. Umesto dvomeča odigrana je jedna utakmica, pošto ekipa iz Gornjeg Milanovca nije želela da igra revanš zbog incidenata na stadionu i bacanja suzavca. Trener Milan Milanović će pokušati da ekipi sačuva superligaški status i popravi utisak iz prošle sezone. Fudbaleri Spartaka sutra od 17.30 u Subotici igraju protiv Radničkog iz Kragujevca. Trener Petar Kurćubić će sa podmlađenim timom
pokušati da zadrži kontinuitet nastupa u Super ligi, a njegov kolega iz Radničkog Dragoljub Bekvalac da izbegne "scenario" iz prošle sezone i borbu za opstanak.

Borac iz Čačka se posle dve sezone vratio u Super ligu, a ekipu će predvoditi trener Bogić Bogićević. Borac će sutra od 20.30 na svom stadionu igrati protiv Donjeg Srema, koji je prošle sezone u završnici uspeo da ostane u ligi.

Parovi prvog kola Super lige Srbije:

Subota:

Novi Pazar - Rad (17.30)
Spartak - Radnički (KG) (17.30)
Crvena zvezda - Radnički (N) (19.30)
Jagodina - Mladost (20.00)
Napredak - Čukarički (20.00)
Borac - Donji Srem (20.30)

Nedelja:

Voždovac - Partizan (17.00)
Vojvodina - OFK Beograd (19.00)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online