Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 21.08.2014.
20:01 >> 03:32h
Vestionline A

LE: Partizan do preokreta posle dva autogola Nefčija

Jesen u Evropi, posle svega viđenog u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope sa Nefčijem (3:2), bila bi premija za crno-bele. Brazilac Kruz doneo je gostima velikih 2:0 posle samo 17. minuta igre, ali autogolom vratio nadu domaćinu. Grbić je u 32. poravnao rezultat, a Junuzade smestio loptu u mrežu svog golmana za pobedu Partizana u 69. minutu.

Pozdravili publiku koja je skandirala ''Uprava napolje'': Fudbaleri Partizana

Baš kao i na meču sa Ludogorecom, Partizan je mlako ušao u meč i bio prinuđen da konstantno juri rezultat. Hladan tuš za crno-bele upriličio je Brazilac Kruz već u 11. minutu meča, kada je valorizovao terensku nadmoć gostiju. A, kada je u 17. udvostručio prednost, činilo se da su domaćinu potonule sve lađe. Na rezultatski minus nadovezalo se nezadovoljstvo publike, pa nije bilo lako u tim momentima nositi uniformu crno-belih. Sa tribina je grmelo "Uprava napolje!".

Golgeterski raspoloženi Kruz u 29. minutu se ponovo našao na pravom mestu, ali je ovog puta obradovao "grobare". Glavom je zakucao loptu u sopstvenu mrežu i ubrizgao rivalu ogromnu količinu samopouzdanja. Kidisali su Beograđani, ređali prilike i to im se isplatilo nekoliko minuta kasnije, kada je Petar Grbić iskoristio dubinsku loptu i lobovao istrčalog Stamenkovića. Oba tima su ispoljila velike slabosti tokom prvog poluvremena, naročito u odbrambenim zadacima. Ninković je imao dve kolosalne prilike, a da ih je realizovao crno-beli su mogli da ''nakrive kapu“.

Nikolić: Pobedili smo ovde, pobedićemo i tamo

Partizan je u nastavku pokazao drugo lice i pokazao da je mogao i do povoljnijeg rezultata. Inicijativa domaćih krunisana je novim autogolom gostiju. Junuzade je inespretno intervenisao i obezbedio trijumf crno-belima (3:2).

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+6. minut - Utakmica je završena.
90+4. minut - Saša Stamenković spasava siguran pogodak. Živković je uputio kvalitetan centaršut pravo na glavu Lazovića, ali se srpski golman u redovima azerbejdžanskog kluba istakao odličnom odbranom.
90+2. minut - Neoprezan start Fofane sankcionisan je žutim kartonom. Napadač domaćih je ujedno omogućio rivalu da odahne i krene u jedan od poslednjih napada.
86. minut - Kao da ponestaje snaga obema ekipama. Tempo drastično opada kako se bliži kraj susreta.
80. minut - Umesto Petra Škuletića, u igru je, na oduševljenje navijača, ušao Ismael Beko Fofana.
74. minut - Domaćin ne posustaje. Ekipa iz Humske ulice želi da ostvari što povoljniji rezultat pred revanš u Bakuu za sedam dana. Ovacije za Sašu Ilića pri svakom kontaktu sa loptom.

69. minut - GOOOOOOL!!!! Partizan dolazi do preokreta, ponovo autogol 3:2. Savršen centrašut Lazovića sa desne strane nije bio upotrebljiv za Grbića, koga je lopta preletela i pogodila nespretnog Elvina Junuzadea, posle čega je završila u mreži Stamenkovića.

61. minut - Nikola Ninković je napustio teren uz zvižduke, a u igru je ušao Andrija Živković.
58. minut - Velika šansa za crno-bele. Lazović je dobro skočio na centaršut iz kornera i glavom šutirao tik iznad prečke.
55. minut - Serija prilika za domaćina. Najpre Lazović nije uspeo da iskontroliše loptu, čime je uneo paniku u redove gostiju, kojima nije polazilo za nogom da otklone opasnost. Lopta je skakutala kao na fliperu, a na nju je natrčao Vulićević i bio neprecizan.
53. minut - Bertući je grubo startovao nad Grbićem i dobio žuti karton. Drinčić je izveo slobodnjak, lukavo dodao Lazoviću na 16 metara, ali je iskusni napadač šutirao preko gola.
52. minut - Gostima se ne žuri. Igrači Nefčija koriste svaku priliku da "ukradu" nekoliko sekundi.
49. minut - Iskusni Lazović izborio je korner, Drinčić je izveo prekid, a Stanković se spetljao.
46. minut - Meč je nastavljen. Nema izmena u sastavima.
45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme. Pristalice Partizana miljenike su na odmor ispratile zvižducima.
42. minut - Grbić nije želeo da bude sebičan, već da asistira Škuletiću, i potencijalna šansa za Beograđane je otišla u nepovrat.
40. minut - Vobaj je izuzetno raspoložen i unosi pometnju u defanzivnu liniju crno-belih.
35. minut - Rasplamsala se borba posle izjednačujućeg pogotka crno-belih. Meč obiluje beskompromisnim startovima. Domaći imaju inicijativu.

32. minut - GOOOOOOL!!! Grbić je izjednačio 2:2. Krenuo je Partizan silovito posle pogotka, ređao šanse i iskoristio kontrolu dešavanja na terenu. Crnogorski napadač je dobio loptu u prazan prostor i lucidnim lob udarcem poslao loptu iza leđa Stamenkovića.

29. minut - GOOOOOOL!!! Partizan je smanjio rezultat 1:2. Denis Kruz je večeras izuzetno raspoložen za golove. Posle centaršuta Drinčića Kruz je zahvatio loptu glavom i zakucao je u mrežu svog golmana.

25. minut - Odličan napad domaćih Nikola Ninković nije uspeo da sprovede u nebranjenu mrežu. Centaršut Petrovića izbacio je kompletnu odbranu rivala, ali je lopta posle šuta mladog ofanzivnog veziste završila preko prečke.
19. minut - Grbić je opravdano kažnjen žutim kartonom, pošto je pokušao da iscenira kontakt sa golmanom Stamenkovićem u kaznenom prostoru.

17. minut - GOOOOOOOL!!! Gosti vode 2:0. Nefči je preslikao situaciju kod prvog gola i udvostručio prednost. Strelac je ponovo Kruz.

15. minut - Vulićević nije klonuo duhom. Probija po desnoj strani, a zbog silne želje uspeo je da se nađe u ofsajdu.

11. minut -GOOOOOOL!!!! Nefči vodi 1:0. Za manje od dva minuta Milan Lukač je morao da interveniše dva puta. Ulsedila su dva vezana kornera, posle kojeg je Kruz ostao sam na petercu i lako matirao čuvara mreže crno-belih.

8. minut - Flavinjo rukama obara Vulićevića i dobija žuti karton. Partizan nije ozbiljnije zapretio iz slobodnog udarca.
4. minut - Već u sledećem napadu domaćin je uzvratio. Ninković je imao veliku šansu, ali je jedan od defanzivaca gostiju izbacio loptu sa gol-linije. Usledio je i pokušaj Lazovića.
3. minut - Nefči je postigao pogodak, ali je on poništen zbog evidentnog ofsajda. Kamerunac Nfor ranije je krenuo na centaršut sa leve strane.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, N. Petrović, Stanković, B. Ilić, Brašanac, Ninković, Grbić, Drinčić, Lazović, Škuletić.

NEFČI: Stamenković, Silva, Junusadze, Bertući, A. Abdulajev, Flavinjo, Vobaj, Ramos, Kaje, Seidov, Nfor.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.08.2014. 21:49
Ha ha ,ovi dadose 4gola ,a mi vodimo 3-2
Četvrtak 21.08.2014. 22:35
Opet ista prica i opet i opet...odbrane nema nigdeeee!Partizan kao da ne zna d aigra odbranu.Napad kako tako izvuce nesto ali nazad je uzas.Videcemo revans,mada nisam neki optimista.
Četvrtak 21.08.2014. 20:48
2-2 :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online