Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 28.08.2014.
17:28 >> 21:20h
Vestionline A

Škuletić odveo Partizan u Ligu Evrope

Petar Škuletić doneo je sa dva gola crno-belima prolaz u grupnu fazu Lige Evrope, pošto je Partizan slavio protiv Nefčija u Bakuu 2:1. Jedini gol za domaćina delo je Džulijusa Vobaja. Viđena čak četiri crvena kartona.

Torpedovao Azerbejdžance: Petar Škuletić
 

Srbija će imati predstavnika u Evropi. Partizan je još jednom savladao Nefči posle beogradskih 3:2 u plej-ofu za Ligu Evrope i obezbedio mesto u grupnoj fazi drugog po rangu kontinentalnog takmičenja.

Jesen u Evropi crno-belima je obezbedio Petar Škuletić, koji je poneo epitet junaka utakmice postigavši dva pogotka. Mrlju na maestralan učinak bacio je isključenjem u završnici susreta u glavnom gradu Azerbejdžana, što na sreću navijača crno-belih nije imalo veliku težinu, jer je Nefči jurio dva gola.

Crno-beli su od početka utakmice insistirali na igri kratkih pasova, ali je teren maksimalno kvario posao. Ipak, supertalentovani Andrija Živković poveo je kontru sredinom prvog poluvremena i lucidnim proigravanjem omogućio Petru Škuletiću gol šansu. Crnogorac se nije obrukao, već rutinski prebacio golmana Sašu Stamenkovića u 24. minutu.

Azeri nisu dali vodu Partizanu!

Smernice trenera Marka Nikolića na poluvremenu nisu urodile su plodom. „Valjak“ se planski povukao i iščekujući mnoštvo igrača rivala na svojoj polovini vrebao šanse za kontru. Umesto toga, Nefči je dodao gas, zaigrao na sve ili ništa i pravio velike probleme odbrani Beograđana. Silva Kruz je dodao loptu Vobaju, a on bez ikakvih problema izbacio iz igre mlađanog Petrovića i plasirao loptu pored nemoćnog Milana Lukača.

Usledila je serija napada domaćih, kojima su crno-beli uspeli da odole i umire ritam meča u samoj završnici. Duel je rešen u nadoknadi vremena, kada je dva propuštena pokušaja Živkovića ispravio Škuletić. Pobedu je nakratko pokvario sukob nervoznog Ramosa sa Stankovićem, posle čega je fudbaler Nefčija udario u glavu defanzivca Partizana. Nastala je gužva, a epilog su tri crvena kartona, za Ramosa, Kajea i Petra Škuletića.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+7. minut - Kraj utakmice.
90+3. minut - Nastao je haos posle gola Partizana. Ramos je udario Stankovića i dobio direktan crveni karton, a zbog učešća u incidentu u svlačionicu su poslati još Kaje i Škuletić.

90+2. minut - GOOOOOL!!! 2:1 za Partizan, ponovo Škuletić. Živković je dva puta bezuspešno pokušao da savlada Stamenkovića, a na odbijenu loptu natrčao je Škuletić i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

86. minut - Neoprezni Nfor hokejaškim potezom je odgurnuo Ilića i dobio drugi žuti karton. Nefči u finiš ulazi sa igračem manje.
85. minut - Panika se uvukla u redove Beograđana. Defanzivci su skloni kiksevima, pa je trener Nikolić rešio da uveđenjem Danila Pantića umesto Danka Lazovića pojača odbranu.
76. minut - Živković ponovo organizuje odličnu priliku, ali pravovremeni pas Danko Lazović nije krunisao pogotkom. Bio je sam ispred Stamenkovića, međutim, njegov pokušaj je završio pored gola.
74. minut - Uspeli su crno-beli da povežu nekoliko pasova i premeste težište igre na drugu stranu. Živković je napravio piruetu, ostavio loptu za Škuletića, koji je šutirao spoljnom, ali se paradom istakao Stamenković.
71. minut - Pokušao je Vobaj sa preko 30 metara, ali je lopta završila preko gola.
66. minut - Lukač je Partizanov spasilac. Golman crno-belih "skinuo" je zicer Kanalesu, koji je neočekivano dobio loptu od Branka Ilića. Kiks Slovenca ispravio je čuvar mreže Beograđana.
62. minut - Najpre je Vulićević dobio žuti karton, jer je prekršajem prekinuo kontru domaćina, da bi u nastavku Nefči ponovo mogao do gola. Vobaj je pokušao poluvolejem.

58. minut - GOOOOOOOL!!! 1:1, strelac Vobaj. Najopasniji igrač domaćih Džulijus Vobaj je ušetao u šesnaesterac crno-belih, izigrao Petrovića i plasirao loptu u desni ugao gola nemoćnog Lukača.

54. minut - Slovenac Ilić je oborio Nfora i omogućio rivalu da iz centaršuta ugrozi gol Partizana. Istovremeno, Flavinjo ide van terena, a ulazi Bertući. Kanales je zamenio Sejdiova. Strateg domaćih baca sve karte na napad.
50. minut - Radost na tribinama u Bakuu, ali uzalud. Nfor je za milimetar uhvaćen u ofsajd zamku defanzivaca crno-belih, pa pogodak nije priznat.
48. minut - Domaćin je krenuo žustro. Žuti karton za Ramosa posle opasnog starta nad Drinčićem.
46. minut - Meč je nastavljen. Nije bilo promena u sastavima.
45+4. minut - Završeno je prvo poluvreme.
45+1. minut - Oštro je startovao Nfor nad Vulićevićem i zasluženo zaradio žuti karton.
41. minut - Vobaj se poigrava sa Vulićevićem, posle fenomenalnog driblinga je ubacio loptu u kazneni prostor. Nfor je pao, publika je negodovala tražeći prekršaj, međutim, arbitar je ostao nem.
38. minut - Flavinjo nije uspeo da uštopuje loptu u kaznenom prostoru, kruniše odličnu akciju svog tima i kazni indolentnost Brašanca. Domaćin je iborio korner, ali nije bilo opasnosti.
36. minut - Crno-beli su se planski povukli i loptu prepustili Nefčiju.
33. minut - Opasno je bilo pred golom Partizana. Vobaj je šutirao sa 20 metara, lopta je odskočila tačno ispred Lukača, a golman je krajnjim naporom zahvatio loptu i poslao je u korner. Mnogo sreće za Beograđane.
29. minut - Kiks Petrovića nije kažnjen. Abdulajev ga je lako obišao, oštro uputio loptu ka petercu, ali je ona prošla između nekoliko fudbalera.
26. minut - Oslobodili su se gosti posle vodećeg pogotka. Grbić je šutirao iskosa sa desne strane, ali nije bio precizan.

24. minut - GOOOOOOL!!! 1:0 za Partizan, strelac Petar Škuletić. Andrija Živković je poveo akciju, na lucidan način poslao loptu u prazan prostor za Škuletića, koji je maestralno plasirao loptu preko golmana Stamenkovića.

18. minut - Domaćin napada sa petoricom fudbalera, mahom su svi okrenuti ka golu rivala i posle pokušaja driblinga Vobaj je izborio prvi korner za Nefči. Nije bilo opasnosti po gol Partizana, ali je Branko Ilić ostao na zemlji posle sudara glava sa Kardozom.
16. minut - Prvi udarac iz ugla za Partizan. Živkovićev centaršut bio je previsok za Petrovića.
13. minut - Opasni Vobaj uposlio je dubinskom loptom Nfora, koji je lako dobio duel sa Brankom Ilićem. Korpulentni napadača je šutirao u padu, ali pravo u Lukača.
11. minut - Vullićević je centrirao, uneo pometnju među defanzivce domaćih, ali je lopta otišla iza leđa Škuletića, koji je bio primoran da se okrene. Šutirao je Crnogorac, ali bezuspešno. Propala je velika šansa.
10. minut - Araz Abdulajev ponovo preti crno-belima. Lako je probio po desnoj strani i uputio opasan centaršut, međutim, nije bilo njegovih saigrača.
5. minut - Na drugoj strani odmah prilika za Nefči. Abdulajev je šutirao, ali je golman crno-belih Milan Lukač fantastično reagovao i otklonio opasnost.
4. minut - Partizan je krenuo u kontru, Drinčić je poslao dugu loptu ka Škuletiću, ali je visoki napadač pao u šesnaestercu posle duela sa Sašom Stamenkovićem. Sudija je odmahnuo glavom.
3. minut - Domaćin je krenuo angažovanije, a crno-belima izgleda treba vremena da se priviknu na loš teren.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA

NEFČI: Stamenković, Kardozo, Denis Silva, Junuzade, Abdulajev, Flavinjo, Vobaj, Ramos, Kaue, Sejdiov, Nfor.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, B.Ilić, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, Živković, Grbić, Lazović, Škuletić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.08.2014. 19:01
0:1 za Partizan u poluvremenu...zavrsice se sa 0:3 na kraju. Ajde Partiza ..volim Partizan crno bele bojeeee ...parni valjak melje meljeeee....:)
Četvrtak 28.08.2014. 19:24
58. minut - GOOOOOOOL!!! 1:1, strelac Vobaj Sta se dere ovaj novinar ovih "Vesti-online" sa ovim GOOOOOOOL !!! 1:1 jeli to on navija za azarbedjance???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online