Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 30.08.2014.
08:00
Vestionline A

Srpska "okupacija" Serije A

Nekada su ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu s nestrpljenjem očekivali start Serije A. Vremena su se promenila! Italijanska liga nije ni među tri najjače u Evropi, ali ćemo s pažnjom gledati na "čizmu" jer veliki broj naših fudbalera i trenera fudbalski hleb zarađuje na Apeninima. Čak 13 naših igrača i dvojica stručnjaka boriće se za popularni Skudeto, koji kreće u subotu u Veroni duelom Kjeva i šampiona Juventusa.

Novi stub odbrane Intera: Nemanja Vidić
 

Italija godinama gleda u leđa Premijer ligi i Primeri, u poslednje vreme i Bundes ligi i šampionatu Francuske. Finansijaska kriza koja potresa ne samo Seriju A nego i zemlju, uticalo je na to da zvezde napuštaju Apenine. Poslednji veliki as koji je rekao zbogom Kalču je Mario Baloteli, koji je iz Milana prešao u Liverpul.

Ipak, i pored manjka kvaliteta za srpske ljubitelje fudbala i dalje je primamljiva Serija A. Najzvučniji transfer ovog leta napravio je Inter koji je u svoje redove doveo nekadašnjeg kapitena Mančester Junajteda Nemanju Vidića. Srpski as, posle devet sezona na "Old Trafordu" stigao je u milanski tim sa željom da posrnulog giganta vrati u sam vrh italijanskog fudbala. Društvo u Interu Vidiću će praviti Zdravko Kuzmanović, mada postoji mogućnost da iskusni vezista napusti "Đuzepe Meaci" u finišu prelaznog roka.

Srbi u Seriji A

Adem Ljajić i dalje u dresu "vučice"

* Ivan Radovanović (Kjevo), osma sezona u Italiji, pre kluba iz predgrađa Verone igrao je i za: Pizu, Atalantu, Novaru i Bolonju
* Adem Ljajić (Roma), četiri sezone u Fiorentini, druga u Romi, šest golova u prošloj sezoni u dresu "vučice"
* Nenad Tomović (Fiorentina), treća sezona u "violi". Pre tima iz Firence nastupao za Đenovu i Leće
* Boško Janković (Verona), osma sezona u Seriji A, druga u Veroni, dva pogotka prošle sezone.
* Dušan Basta (Lacio), sedma sezona u Seriji A, prva u Laciju, pet godina igrao u Udinezeu

Filip Đorđević novi stanovnik Rima

* Filip Đorđević (Lacio), debitant u Seriji A, sedam godina nosio dres Nanta
* Milan Milanović (Palermo), četvrta sezona u dresu kluba sa Sicilije
* Nenad Krstičić (Sampdorija), sedma sezona u dresu kluba iz Đenove
* Vlada Avramov (Torino), deseta sezona u Italiji, prethodne tri branio
boje Kaljarija, a čuvao je mrežu Fiorentine, Treviza i Peskare.
* Nikola Maksimović (Torino), druga sezona u redovima torinskih "bikova"

Siniša Mihajlović na klupi Sampdorije

* Nemanja Vidić (Inter), posle devet sezone u dresu Mančester Junajteda obukao dres slavnog kluba iz Milana
* Zdravko Kuzmanović (Inter), treća sezona u dresu nero-azura, još nije postigao gol u Seriji A
* Željko Brkić (Udineze), treća sezona u timu iz Udina, pre toga branio boje Sijene
* Siniša Mihajlović (trener Sampdorije), druga sezona na klupi kluba iz Đenove za koji je nekada sa velikim uspehom igrao
* Dejan Stanković (pomoćni trener Udinezea), debitant na klupi, asistiraće prvom treneru tima iz Udina Andreji Stramaćoniju

Debitant u Seriji A je srpski reprezentativac Filip Đorđević, koji je posle sedam godina napustio Nant i prešao u rimski Lacio. Društvo nekadašnjem napadaču "kanarinaca" praviće Dušan Basta, koji je pojačao "lacijale" iz Udinezea, u kome je proveo pet godina. Adem Ljajić nije briljirao u dresu "vučice". Bilo je nagovešetaja da bi mogao da promeni sredinu, ali će srpski reprezentativac najverovatnije da ostane na "Olimpiku".

Ostali srpski fudbaleri su starosedeoci na "čizmi". Klub je promenio i iskusni golman Vlada Avramov, koji je posle tri godine u Kaljariju prešao u redove Torina.

Srpski fudbal u Seriji A predstavljaće i treneri. Siniša Mihajlović je posle neslavne epizode na klupi Srbije spasao Sampdoriju ispadanja u proteklom Kalču. Sada sa većim ambicajama u novu sezonu ulazi klub iz Đenove.

"Mislim da smo jači nego prošle sezone. Cilja nam je da se plasiramo u gornji deo tabele", rekao je Mihajlović italijanskim medijima.

Sa terena na "užarenu klupu": Dejan Stanković, pomoćni trener Udinezea
 

Prošle godine Dejan Stanković "okačio je kopačke o klin", a ove će da sedne na klupu Udinezea. Doduše, neće biti glavni trener već pomoćnik prvom stručnjaku tima iz Udina Andreji Stramaćoniju.

Juventus prvi favorit, prete Roma, Napoli...

Karlos Tevez, napadač Juventusa

"Stara dama" iz Torina proteklih godina dominira na Apeninma. I u ovom šampionatu prvi favorit je Juventus. Klub je napustio trener Antonio Konte, stigao je Masimilijano Alegri. Okosnica tima ostala je ista. Veteran Andrea Pirlo (koji će propustiti početak sezone zbog povrede) biće i dalje prva "violina". Za golove će biit zaduženi Karlos Tevez i Fernando Ljorente. Iz Mančester Junajteda stigao je francuski veteran Patris Evra.

Torinskom gigantu najviše će da prete Roma i Napoli. Rimska "vučica" oslabljena je odlaskom Benatije u Bajern. Iz Čelsija je stigao veteran Ešli Kol. Uz prekaljene Totija i De Rosija i lucidnog Pjanića i ove sezone tim sa Olimpika ima šampionske ambicije.

Napoli je razočarao več na startu sezone jer nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, pa će iskusni trenerski lisac Rafa Benitez sve karte da baci na Seriju A. Glavne vedete kluba Gonzalo Iguain i Marek Hamšik ostale su na "San Paolu" što predstavlja najveći dobitak za klub iz Napulja.

Uspavani milanski giganti Inter i Milan teško mogu da se umešaju u borbu za Skudeto. Pogotovo su "rosoneri" osakaćeni odlaskom prve zvezde tima Marija Balotelija. Trener Filipo Pipo Inzagi imaće težak posao da zadovolji armiju navijača kluba sa "San Sira". U finišu prelaznog roka stigao je Fernando Tores, ali je pitanje da li će Španac da popuni rupu nastalu odlaskom Marija Balotelija. Od ostalih ekipa, u borbi za vrh trebalo bi da bude Fiorentina i Lacio, dok će ostali timovi da se bore za opstanak u Seriji A.

Kvote za šampiona Serije A *
1. Juventus - 1,91 8. Udineze  251,00 15. Kaljari - 1.001,00
2. Roma - 3,50 9. Ćezena - 501,00 16. Kjevo - 1.001,00
3. Napoli - 5,50 10. Parma - 501,00 17. Empoli - 1,001,00
4. Inter - 13,00 11. Sampdorija - 501,00 18. Palermo - 1.001,00
5. Milan - 15,00 12. Torino - 501,00 19. Sasuolo - 1.001,00
6. Fiorentina - 17,00 13. Verona - 501,00 20. Đenova - 1.001,00
7. Lacio - 151,00 14. Atalanta - 1.001,00 * Izvor: williamhill.com

POVEZANE VESTI

Subota 30.08.2014. 10:06
Jako me zabole sa seriju A. Ne daje mi hleb a ovim nadprosecnim gluperdama fudbalerima donosi ogromne pare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online