Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.08.2014.
19:15 >> 22:40h
Vestionline A

JSL: Avramovski razbio bunker Spartaka

Crvena zvezda nastavila trend pobeda u novoj sezoni trijumfom nad Spartakom na "Marakani" 1:0. Najzaslužniji za slavlje crveno-belih bio je mladi Makedonac Daniel Avramovski, koji je otključao bravu Subotičana u 78. minutu posle karambola u kaznenom prostoru gostiju. Zvezda prvi put u istoriji počela prvenstvo sa četiri pobede bez primljenog pogotka.

Raspoložen na početku prvenstva: Đorđe Rakić
 

Nenad Lalatović konačno je mogao da računa i na igrače koje je doveo proteklog leta, pa smo protiv Subotičana mogli da vidimo nešto drugačiju Zvezdu. U timu nije bilo Darka Lazovića, koji će najverovatnije napsutiti "Marakanu", ali ni doskorašnjeg kapitena Nenada Milijaša, koji se preselio u tursku Manisu. Njihovo mesto u startnoj postai zauzeli su Nenad Gavrić, odnosno, Mihajlo Ristić.

Crveno-beli su zadržali maksimalan učinak posle četiri kola Jelen Super lige i što je još važnije, četvrti put u nizu nisu primili gol, što se nikada nije desilo u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba. Golman Predrag Rajković praktično nije imao posla, dok je na drugoj strani Budimir Janošević iz Spartaka konstantno bio izložen rafalnoj paljbi i najzad je posle 348 minuta u novoj sezoni poklekao.

Lalatović i Avramovski presrećni

Izmena trenera lalatovića u 68. minutu isplatila se samo deset minuta kasnije. Avramovski je zamenio Gavrića i ubrzo valorizovao inicijativu crveno-belih. Jović je uputio loptu ka Rakića, koji je grudima uštopovao i ostavio debitantu Avramovskom, čiji je šut zakačio Radovića i zatresao mrežu "golubova".

Pre pogotka gosti su imali velikog saveznika u vidu prečke i stative, jer su najpre Marko Petković, a zatim Luka Jović, Nikola Mijailović i Đorđe Rakić pogađali okvir gola Subotičana. Prvi šut ka golu Crvene zvezde Spartak je imao preko Milića, koji je u 83. minutu posle intervencije Rajkovića pogodio stativu.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE: 

90+3. minut - Kraj utakmice.
90+2. minut - Pokušao je Savo Pavićević iz velike daljine polu volejem, ali nije uspeo da iskontroliše šut.
90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade.
86. minut - Žuti karton za Marka Petkovića zbog šutiranja lopte posle sudijskog zvižduka.
83. minut - Prva prilika za goste i odmah stativa. Milić je šutirao sa 20 metara, a sreća je bila saveznik mladog golmana Rajkovića.

78. minut - GOOOOOOL!!! 1:0 za Crvenu zvezdu, strelac Daniela Avramovskog na debiju. Mladi Makedonac iskoristio je odlično sputanje lopte od strane Rakića i jako šutirao ka golu rivala. Lopta je na putu do gola zakačila Radovića i otišla u mrežu.

77. minut - Stativa. Rakić je pokupio glavom idealan centaršut, ali je pogodio stativu.
76. minut - Pavićević je uposlio Jovića, ali mlađani napadač nije bio precizan.
74. minut - Domaći kreću na sve ili ništa. Na terenu je Đorđe Despotović umesto Nenada Gavrića.
69. minut - Dve prečke u jednom napadu crveno-belih. Samo što je ušao na teren Avramovski je izveo prekid posle kojeg su, najpre Jović, a zatim i Mijailović pogodili okvir Janoševićevog gola. Mnogo sreće za Spartak.
68. minut - Umesto Mihajla Ristića u igri je Daniel Avramovski, koji debituje u dresu Beograđana.
66. minut - Gavrić je izborio prekršaj na poziciji skraćenog kornera, posle koje je izboren udarac iz ugla. Sve ozbiljniji naleti domaćih.
63. minut - Pristalice Crvene zvezde bakljadom na severnoj tribini pokušavaju da prizovu pogodak miljenika.
59. minut - Sjajna šansa za Zvezdu. Pečnik je primio loptu u sredini kaznenog prostora, nanizao dvojicu igrača i potom šutirao levom nogom, ali preko gola Spartaka. Propala je velika prilika.
55. minut - Karambol u šesnaestercu Spartaka, lopta je došla do Kovačevića, koji je neprecizno šutirao sa 20 metara.
52. minut - Velika prilika za Zvezdu. Ponovo je Ristić izveo prekid, loptu je zahvatio Marko Petković sa pet metara, ali je zatresao prečku.
50. minut - Osmi udarac iz ugla za domaćina, posle odličnog ubacivanja Ristića. Istovremeno Luka Jović je zamenio povređenog Vukana Savićevića. Rakić se izvukao, solidno šutirao glavom, ali neprecizno.
48. minut - Pečnik je poveo polukontru, dodao Gavriću, koji je izblokiran u izgledoj prilici. Od svega samo korner.
46. minut - Meč je nastavljen. Nije bilo promena u sastavima ekipa.
45+3. minut - Prvo poluvreme je završeno.
43. minut - Gavrić je izgradio poziciju za šut, ali se ponovo istakao Janošević.
41. minut - Ni šesti udarac iz ugla nije se posrećio domaćinu.
36. minut - Inicijativa Crvene zvezde traje već više od deset minuta.
32. minut - Ponovo je Kovačević oprobao šut sa 30 metara, a "bombu" veznog igrača Zvezde čuvar mreže gostiju krajnjim naporom je izbacio u korner.
31. minut - Novi korner za crveno-bele. Posle odličnog centaršuta Ristića izostala je realizacija.
25. minut - Čim se ukazala šansa Pečnik je raspalio po lopti iskosa sa desne strane. Janošević je projektil izbacio u korner.
23. minut - Najbolja prilika za Zvezdu u dosadašnjem toku meča. Mijailović je centrirao, a Rakić u padu zahvatio loptu glavom. Janošević brani.
22. minut - Grub start Balabanovića nad Gavrićem okarakterisan je žutim kartonom.
18. minut - Golmanu Spartaka se ukazuje pomoć posle sudara sa Markom Petkovićem.
14. minut - Fauliran je Gavrić iskosa sa desne strane, loptu je u šesnaesterac veoma neugodno uputio Ristić, ali su gosti otklonili opasnost. Gavrić je potom centrirao, a Rakić pokušao glavom.
11. minut - Odličan potez Mihajla Ristića, momka koji je pobrao aplauze navijača crveno-belih pre početka meča, nije završen na željeni način. Mladi Ristić je uputio loptu u prazan prostor, ali je Janošević bio brži od Rakića.
7. minut - Prvi udarac ka golu Subotičana. Aleksandar Kovačević je povukao loptu po sredini terena i uputio udarac sa 25 metara. Ipak, bio je neprecizan.
5. minut - Spartak je krenuo spuštenog garda. Golman Rajković istrčao je pravovremeno van šesnaesterca i otklonio eventualnu opasnost.
3. minut - Pečnik je poveo loptu, upustio se u dribling kod korner zastavice i izborio korner, ali sudija je pokazao znak za gol aut. Negoduje Slovenac.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA:

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Ristić, Savićević, Gavrić, Pečnik, Rakić.

SPARTAK: Janošević, Plavšić, Kovačević, Antonić, Farkaš, Radović, Jondić, Milošević, Balabanović, Torbica, Milić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online