Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.09.2014.
20:41 >> 22:56h
Vestionline A

Serija A: Tevez pokvario debi Toresa

Najveći italijanski derbi pripao je Juventusu. Torinski crno-beli valorizovali su terensku nadmoć i pobedili Milan na "San Siru" 1:0. Strelac jedinog gola bio je Karlos Tevez u 71. minutu.

Fernando Ljorente i Karlos Tevez uspešniji u duelu od Najdžela De Jonga
 

Juventus je imao više od igre. Gradio je šanse tokom čitavog susreta, konstantno pretio i iskoristio slabu reakciju defanzive "rosonera" u 71. minutu. Odlični francuski reprezentativac Pol Pogba poslao je odličnu loptu Karlosu Tevezu u prazan prostor, što je vrsni centarfor materijalizovao pogotkom.

Gosti su bili dominatniji i diktirali su tempo, prvenstveno zbog više kretanja i preciznijih dodavanja. Domaćin se oslanjao, uglavnom, na duge lopte i centaršuteve, međutim, bezuspešno. Odbrana Juventusa imala je rešenja za sve "izlete" ofanzivne linije Milana.

Za "rosonere" je debitovao Fernando Tores, najzvučnije pojačanje u prelaznom roku, ali nije ostavio značajan utisak za 15 minuta u igri.

Na klupi italijanskog šampiona sedeo je Masimilijano Alegri, koji je pre tri godine sa ekipom iz "grada mode" bio prvak Italije, dok je "rosonere" predvodio legendarni fudbaler Filipo Inzagi koji je svojevremeno nosio dres oba kluba.

Juventus ima maksimalan učinak u tri odigrane utakmice, dok je Milan doživeo prvi poraz u tekućoj sezoni.
 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Kraj utakmice.
90+3. minut - Tores je pokušao da iznudi faul za jedanaesterac, ali sudija nije naseo.
90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade.
84. minut - Jalovi napadi Milana. Gosti imaju rešenja za svaki pokušaj domaćih.
76. minut - Alberto Pereira ustupa mesto Arturu Vidalu. Izmena je izvršena i u redovima Milana. Andrea Poli je izašao, a u igri je najzvučnije pojačanje "rosonera" Fernando Tores. Debi Španca.

71. minut - GOOOOOOL!!! 1:0 za Juventus, Karlos Tevez je strelac! Argentinac je ispratio odlično dodavanje Pola Pogbe u prazan prostor i savladao Abijatija iz neposredne blizine. Golman domaćih bio je bespomoćan.

64. minut - Ogbona je kažnjen žutim kartonom zbog sitnog prekršaja. MOžda prestroga odluka arbitra.
59. minut - Pogba je izgradio poziciju za šut, pokušao je snažno, međutim, bio je izblokiran. Nije bilo uzbuđenja posle udarca iz ugla.
54. minut - Juventus je uspešniji u šutevima ka golu rivala (9-6).
50. minut - Agresivan je bio Kjelini i sudija Ricoli je dosudio prekršaj za Milan. Nije bilo problema za goste posle slobodnjaka.
46. minut - Počeo je drugi deo utakmice. Nije bilo promena u sastavima ekipa.
45+3. minut - Kraj prvog poluvremena.
41. minut - Žeremi Menez je ukrao loptu i vodio je 40 metara, prošao kroz odbranu i opalio s ruba šesnaesterca. Lopta je išla pod prečku, ali je Bufon sjajno zaustavio.
38. minut - Najbolja prilika za Juve. Klaudio Markizio nije imao čuvara i okušao je levicu sa 20 metara, međutim, stativa je spasila Milan.
36. minut - Nastavlja se inicijativa gostiju. Bonući je šutirao glavom posle centaršuta Pereire, a lopta je otišla malo iznad prečke. Martin Kaseres je napustio teren zbog povrede, u igri je Anđelo Ogbona.
34. minut - Još jednom je Abijati na visini zadtka. Ljorente je odlično ostavio loptu Pereiri, koji je pokušao sa 17 metara, međutim, golman Milana je skrenuo loptu u korner.
31. minut - Revanširao se Bufonu Abijati na drugoj strani. Čuvar mreže domaćih "skinuo" je zicer Fernandu Ljorenteu, koji je dobio loptu u prazan prostor.
27. minut - Bufon je spasao Juve. Odlično je odbranio pokušaj Honde glavom prema desnoj stativi, posle dodavanja sa strane.
20. minut - Posle 20 minuta utakmice posed lopte je ubedljivo na strani gostiju iz Torina (64-36).
15. minut - Juventus gospodari terenom u dosadašnjem toku meča, prvenstveno zbog preciznih pasove, od noge do noge.
10. minut - Zapata je napravio nesmotren prekršaj na 25 metara od gola Milana, ali centaršut Teveza nije bio upotrebljiv.
7. minut - Odlična prilika na drugoj strani. Roberto Pereira je napravio odličnu solo akciju, pokušao da sa 20 metara plasira loptu iza Abijatija, međutim, bio je neprecizan.
5. minut - Prva šansa za Milan. Zapata je pokušao glavom, ali je Bufon siguran.
2. minut - Keisuke Honda je napravio prekršaj na 30 metara od gola Abijatija i omogućio rivalu slobodan udarac. Tevez je pogodio živi zid i Juventus je došao do prvog kornera. Nije bilo opasnosti po gol domaćina.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA:

MILAN: Abijati, Abate, Rami, Zapata, Dešiljio, De Jong, Poli, Muntari, Menez, El Šaravi, Honda.

JUVENTUS: Bufon, Kaseres, Bonući, Kjelini, Lihtštajner, Asamoa, Pereira, Pogba, Markizio, Ljorente, Tevez.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online