Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.09.2014.
18:57 >> 21:14h
Vestionline A

JSL: Gavrićev prvenac za preminulog oca i pobedu Zvezde!

Zvezda ostaje jedini tim u Evropi, koji u novoj sezoni nije kapitulirao. Šampion je slavio u Čačku protiv Borca, po drugi put u nekoliko dana, identičnim rezultatom kao u Kupu 1:0. Strelac odluke bio je Nenad Gavrić u 23. minutu.

Junak: Nenad Gavrić neposredno posle postignutog gola
 

Ovim trijumfom Crvena zvezda se izjednačila u međusobnim duelima ova dva kluba igranim kraj Morave. Crveno-beli su upisali petu pobedu, koliko ima i Borac. Više od ovog podatka u oči "upada" činjenica da je branilac titule ostao jedini tim na kontinentu, koji nije primio gol u tekućem šampionatu. Mladi čuvar mreže Predrag Rajković nesavladan je 567 minuta.

Beograđani se trijumfalno vraćaju sa tradicionalno teškog gostovanja, gde su često "ostavljali bodove". Crvena zvezda je potpuno kontrolisala igru. Čačanske "Zebre" tek povremeno su uspevale da povežu redove i priprete rivalu, a pored sigurne igre u defanzivi, kormilar gostiju Lalatović može da bude zadovoljan partijom Darka Lazovića, koji pružio fantastičnu partiju.

Uz mladog Čačanina, koji je bio prilično raspoložen za igru u rodnom gradu, najviše problema odbrani Borca zadavao je Nenad Gavrić, koji je u 23. minutu odlično ispratio akciju saigrača i postigao jedini gol na meču. Lazović je odlično prošao po desnoj strani, centrirao ka Rakiću, ali je udarac visokog napadača odbranio Petrić. Ipak, lopta se odbila do Gavrića, koji nije imao poteškoća da je smesti u mrežu Borca.

Gosti su konstantno pretili i imali sijaset prilika. Domaćin je u nastavku susreta delovao mnogo konkretnije i brže nego tokom prvog poluvremena, ali je do prve prilike da ugrozi Rajkovića došao tek u 65. minutu. Alen Mašović je pokušao rezantnim udarcem sa dvadesetak metara, ali je golman crveno-belih odlično reagovao. Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja. Crveno-beli su rutinski zadržali vođstvo i došli do prvog mesta na tabeli sa 19 bodova, sa jednim bodom i mečom više od Partizana.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+3. minut - Kraj utakmice.
87. minut - Dobra šansa za Borac. Odbrana Zvezde delovala je smušeno posle centaršuta iz prekida, ali Đerić nije uspeo da zahvati loptu i ugrozi Rajkovića.
85. minut - Ristić je dobro organizovao akciju, dodao Pečniku, koji je stao u kaznenom prostoru i propada je izgledna prilika za goste.
80. minut - Najagilniji igrač Beograđana Darko Lazović imao je ozbiljnih problema sa grčevima i izašao je iz igre, a na terenu je mladi Mihailo Ristić. U istom minutu pometnja u redovima gostiju, ipak Rajković je bio na visini zadatka i otklonio opasnost.
72. minut - Pečnik nije realizovao meč loptu. Krenula je Zvezda u kontru, Bosančić je pravovremeno uposlio Slovenca, koji nije dobro zahvatio loptu i propala je velika prilika da gosti reše pitanje pobednika.
65. minut - Najbolja prilika za domaćina. Mašović je opasno šutirao sa 25 metara, iz mesta, ali je Rajković dobro reagovao i loptu skrenuo u korner.
60. minut - Rasplamsala se borba na sredini terena i Borac polako dolazi do daha.
53. minut - Prilika za crveno-bele iz Beograda. Mijailović je šutirao sa 30 metara, ali je "bomba" završila uz samu stativu.
49. minut - Pečnik je krenuo ka golu rivala, Mario Božić ga je oborio sa leđa i dobio žuti karton. Bosančić je pokušao iz slobodnjaka sa 25 metara, ali je šutirao preko gola.
46. minut - Počeo je drugi deo igre i odmah dve izmene u redovima Čačana. Miljan Mutavdžić je ustupio mesto Alenu Mašoviću, a Risto Radunović Stefanu Milojeviću.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
42. minut - Pavićević je izgubio loptu i u pokušaju da zaustavi kontru zaradio žuti karton.
38. minut - Ređaju se prilike za goste. Lazović je grudima ostavio loptu Pečniku, koji je prošao kao u slalomu, ali ga je predug for koštao ozbiljnijeg udarca ka golu.
35. minut - Dva minuta kasnije Gavrić je mogao da postigne još jedan gol, Petrić je bespotrebno istrčao, a Gavrićev lob završio je malo pored leve stative.
33. minut - Šansa i za kapitena Crvene zvezde Nikolu Mijailovića. Šutirao je iskusni levi bek desnom nogom snažno između dvojice igrača, ali je Petrić odlično reagovao.
29. minut - Nejc Pečnik je ostao sam na 20 metara od gola rivala, pokušao je lukavim udarcem u donji levi ugao gola, međutim, bio je neprecizan.
27. minut - Prinudna izmena u taboru Beograđana. Đorđe Rakić se ne oseća dobro i nije u stanju da nastavi meč, a umesto njega u igri je Đorđe Despotović.

24. minut - Gavrić je pogodak posvetio ocu, koji je preminuo pre nekoliko meseci. Posle gola je skinuo dres i pokazao majicu na kojoj je bila slika sa njegovim likom i natpisom "Hvala ti za sve"!

23. minut - GOOOOOOL!!! 1:0 za Crvenu zvezdu, strelac je Nenad Gavrić. Darko Lazović je ponovo odlično prošao po desnoj strani i uputio upotrebljiv centaršut ka Rakiću, čiji šut je odbranio golman Petrić. Ipak, lopta se odbila do Gavrića, kome nije bilo teško da postigne prvenac u Zvezdinom dresu.

16. minut - Odlična prilika za Crvenu zvezdu. Lazović se maestralno oslobodio dvojice čuvara, šutirao spoljnom, ali Rakić nije bio spreman da dobro reaguje i sprovede loptu u mrežu. U nastavku akcije šutirao je Bosančić.
12. minut - Obe ekipe su promenile čak sedam igrača u prvoj postavi u odnosu na nedavni duel u okviru Kupa Srbije.
7. minut - Lazović je obezbedio prvi korner za goste, ali nije bilo uzbuđenja posle centaršuta Bosančića.
4. minut - Sobodan udarac za domaćina sa leve strane. Izveo ga je Mario Božić, a Mutavdžić skače i loptu šalje preko gola.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA:

BORAC: Petrić, Boranijašević, Kohene, Radunović, Gojković, Božić, Mutavdžić, Živković, Jovančić, Jevtović, Đenić;

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Pečnik, Bosančić, Gavrić, Lazović, Rakić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online