Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 01.10.2014.
13:19
Beta A

Advokat: Subotićevo zbogom reprezentaciji

Selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da veruje u fudbalere koje je pozvao za predstojeće kvalfikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Francuskoj i da "ima osećaj" da Subotić ne želi da igra za reprezentaciju. Kako kaže, to znači da je on završio "karijeru", bar kada je on na klupi "orlova".

Veruje u trenutni sastav: Dik Advokat 

"Uvek idemo na pobedu, ne na bod. Verujem u ovaj tim, mislim da je dobar i imam dobar osećaj kada su u pitanju predstojeće dve kvalfikacione utakmice. Počeo sam da nalazim igrače koji mogu da doprinesu poboljšanju ekipe", rekao je Advokat novinarima prilikom objavljivanja spiska reprezentativaca u Beogradu.

Na pitanje novinara da li je tim koji je pozvao sposoban da osvoji šest bodova u dve utakmice protiv Jermenije i Albanije, Advokat je kazao: "Na to mogu da odgovorim posle utakmica".

Za razliku od prijatlejske utakmice sa Francuskom, u timu nema veziste Rome Adema Ljajića, a pozvan je napadač Partizana Danko Lazović.

"Lazović će nam pomoći svojim temperamentom i kvalitetom. Znam ga još iz nekih prošlih dana, a i deluje obećavajuće kako je igrao za Partizan protiv Totenhema. Ljaljić je dobar igrač, ali s drugačijim mentalitetom od onakvog kakvog želim ovde", kazao je selektor "orlova".

Danko Lazović na Advokatovom spisku

 

Na spisku se nije našao ni Neven Subotić, a Advokat je rekao da ima osećaj da štoper Borusije iz Dortmunda ne želi da igra za reprezentaciju.

"Imamo osećaj da Subotić ne želi da igra za reprezentaciju, a kada je već tako, onda je bolje da ga ne zovem, da ostane u klubu i ne remeti ostatak ekipe. Komunicirali smo mejlovima i SMS-om i posle toga je situacija dosta jasna i čista", kazao je Advokat.

Upitan da li je Subotić završio sa reprezentacijom dok je on selektor, Advokat je odgovorio: "Mislim da jeste".

Advokat će od štopera na raspolaganju imati Stefana Mitrovića i Matiju Nastasića, koji nisu standardni u svojim klubovima.

"Ne volim da zovem one koji ne igraju u klubovima, ali takvih je 50 odsto u našoj reprezentaciji. Nastasić i Mitrović moraju da se dokažu, bili su solidni protiv Francuske. Pratićemo ih i posle ovog ciklusa će nam biti jasnije da li ćemo moći da ih koristimo ili ćemo da tražimo druga rešenja", rekao je Advokat.

On je dodao da prati i da će pratiti najboljeg fudbalera poljskog prvenstva Miroslava Radovića, ali da ga nije zvao jer ima dovoljan broj igrača na poziciji krila koji "mogu da odrade posao".

Selektor je istakao da mu je drago što će reprezentacija protiv
Albanije igrati na boljem terenu, pošto se menja trava na stadionu
Partizana posle brojnih kritika nakon prijateljske utakmice s Francuskom.

Advokat je rekao da njegova ekipa ne sme da potceni Jermeniju i
Albaniju, jer su te dve ekipe pokazale kvalitet u prvom kolu
kvalifikacija.

"Ne smemo da potcenimo Jermeniju i Albaniju, jer su to opasni timovi. Važno je da moj tim upozna protivnika i da bude koncentrisan, kao i da svaku utakmicu gleda kao finale", rekao je Advokat.

Srbija će 11. oktobra od 18.00 po srednjoevropskom vremenu gostovati
Jermeniji u Jerevanu, dok će tri dana kasnije u Beogradu od 20.45
dočekati Albaniju.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 17:27
Barem je čovek iskren,a mislim da sad oni koji su pljuvali na Mihu zbog Ljajića i Subotića,da će mu se izvinuti!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online