Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 07.10.2014.
11:46
Vestionline A

Da li znate gde igra Miloš Krasić?

Šta se dešava sa Milošem Krasićem, pitaju se mnogi!? Nekadašnji reprezentativac Srbije trenutno je član rezervnog tima Fenerbahčea! Da, dobro ste pročitali! Plavokosi vezista koji je ne tako davno bio zvezda prelaznog roka u Evropi, na "ledu" je u turskom velikanu.

Nekada je žario i palio: Miloš Krasić, u dresu Juventusa, u duelu sa Kompanijem
 

Da je karijera profesionalnih sportista puna uspeha i padova najbolji je primer Miloš Krasić. Klub iz Istanbula već godinu dana pokušava da se otarasi nekadašnjeg reprezentativca Srbije, ali bezuspešno. Ni Srbinu se ne odlazi iz Istanbula, a razlog je astronomska plata od 2.300.000 evra koliko bivši igrač Vojvodine, moskovskog CSKA i Juventusa zarađuje u Fenerbahčeu.

PROFIL

Ime i prezime: Miloš Krasić

Datum  i mesto rođenja: 1. novembar 1984. u Kosovskoj Mitrovici

Klubovi: Vojvodina (2001-2004), CSKA (2004-2010), Juventus (2010-2012), Fenerabhče (2012-2013), Bastija (2013-2014, pozajmica), Rezervni tim Fenerbahčea (2014 - ).

Broj utakmica u reprezentaciji Srbije: 46

Broj golova u reprezentaciji: 3

Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka pojavila se informacija da je Krasić otišao na pozajmicu u novog člana španske Primere Elče, ali klubovi nisu mogli da se dogovore oko finansijskih uslova. Takođe, prošlog meseca, Krasić je bio na pragu Al Džazire, gde je trebalo da se pridruže Crnogorcu Mirku Vučiniću, ali ni od tog transfera zasad nema ništa.

Da je Krasić otpisan u Fenerbahčeu govori podatak da je jedini stranac koji igra u rezervnom timu, gde su većinom fudbaleri mlađi od 20 godina, koji kucaju na vrata prvog tima istanbulskog velikana.

Karijera momka rođenog u Kosovskoj Mitrovici bila je na vrhuncu 2010. godine kada je bio zvezda prelaznog roka. Najveći evropski klubovi bili su u trci za tada vezistom moskovskog CSKA, a on je pored mnogo ponuda odabrao Juventus. Torinski kkub ga je platio 15 miliona evra. Odigrao je Krasić odlično debitantsku sezonu u Seriji A, bio najbolji igrač "stare dame", ali te sezone Juventus je bio veoma loš. U sezoni 2011/2012 za trenera torinskog kluba postavljen je Antonio Konte i od tada kreće hod po mukama tada standardnog srpskog reprezentativca.

Mladi stručnjak rekao je da mu se Krasić ne uklapa u koncepciju. Šansu je dobijao na "kašičicu". Bilo je jasno da za Srbina nema mesta u Juventusu. Posle godinu dana sedenja na klupi i tribinama, u leto 2012. Krasić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom za 2.3 miliona evra po sezoni. Istanbulsko žuto-plavi platili su Juventusu sedam miliona evra.

Međutim, i u Fenerbahčeu, plavokosi vezista bio je samo bleda senka nekada vanserijskog fudbalera. Dobijao je šansu na startu, ali kako je sezona odmicala tako je Krasić ponovo bio više na klupi i tribinama nego na terenu. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Bastiji. Imao je solidnu sezonu, odigrao je 18 mečava, postigao dva kola, ali klub sa Korzike nije želeo niti mogao da isprati zahteve Krasića i Fenerbahčea, pa se srpski vezista vratio u Istanbul, gde je trenutno u drugom planu.

Logično, nije ga bilo prethodnih godina u reprezentaciji pod komandom Siniše Mihajlovića. Krasić u novembru puni tek 30 godina. Sada bi trebalo da je na vrhuncu, a karijera mu ide strmoglavo nizbrdo. Možda će promena sredine uspeti da ga trgne i da ponovo zablista na zelenim terenima.

Utorak 07.10.2014. 23:43
steta za momka,ima dobar potencijal.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online