Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 25.10.2014.
17:38 >> 22:00h
Vestionline A

Očajna Zvezda sa "kreča" do bodova

Rane iz večitog derbija manje bole. Crvena zvezda je u okviru 10. kola Super lige Srbije na "Marakani" savladala Donji Srem 1:0 (1:0). Gol odluke delo je Nejca Pečnika u 35. minutu sa bele tačke.

Nastavlja da impresionira: Mihailo Ristić
 

Donji Srem je pre godinu dana remijem upropastio pažljivo režiranu proslavu godišnjice stadiona Crvene zvezde, ali su se Beograđani sada revanširali i uprkos bledom izdanju trijumfovali.

Gol za tri vredna boda, koja znače ostanak u trci i kakvu, takvu nadu da u nastavku šampionata mogu da se izvade fleke i nadoknadi bodovni minus za večitim rivalom, postigao je slovenački reprezentativac Nejc Pečnik iz jedanaesterca u 35. minutu. Ogroman deo posla odradio je Đorđe Rakić, koji je posle dodavanja Lazovića fintom izbacio čuvara i šutirao ka golu Belića, ali je Marko Prljević u padu, rukom, zaustavio loptu i sudiji nije ostavio izbor.

Za čitav susret crveno-beli su samo dva puta zapretili Pećinčanima. Najpre je u finišu prvog dela Miloš Bosančić odlično šutirao sa 30 metara, a potom je u drugom delu Rakić odlično šutirao glavom posle centaršuta Darka Lazovića. U obe situacije Belić je bio na visini zadatka.

Lalatović: Moje igrače treba da je sramota, ovde bi trebalo da igraju samo Zvezdaši

Nisu ni gosti bili bez šanse, a najbolja je propala u 45. minutu kada je Darko Spalević iskusno, na prvu, šutirao i pogodio, a arbitar dosudio navodni ofsajd. mada, pitanje je da li bi napadač gostiju stigao da šutira da Pečnik nije zastao posle zvižduka.

Meč je imao zanimljivu uvertiru. Na stadionu Crvene zvezde deset minuta pre početka utakmice nestala je struja zbog kvara na trafo stanici. U međuvremenu kvar je otklonjen, a semaforima je trebalo oko 20 minuta da dostignu "radnu temperaturu", pa je duel umesto u 18.00 počeo sa zakašnjenjem.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+3. minut - Uzbuđenje pred golom domaćina posle kornera za Donji Srem, ali opasnost je otklonjena. Kraj utakmice.
90. minut - Još jedna prilika za domaćina. Marko Grujić je pokušao sa 17 metara, ali tik pored leve stative.
80. minut - Odlična prilika za crveno-bele. Avramovski je uposlio Lazovića, on asistirao Rakiću. čiji udarac glavom golman Pećinčana brani.
74. minut - Izuzetno slab tempo u poslednjih deset minuta.
65. minut - Iznenadna šansa za goste. Spalević je povukao kontru, uposlio Stanisavljevića, koji je loše primio loptu na nekoliko metara od gola, šutirao iz koraka, ali je Rajković odbranio.
58. minut - Zvanična poseta je 6.830 hiljada, neuobičajeno malo za "Marakanu".
53. minut - Lazović je odlično prošao po desnoj strani, tražio centaršutem Rakića, ali je Lakić-Pešić izbacio loptu u korner. Otklonjena je opasnost.
46. minut - Počeo je drugi deo meča.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.
45. minut - Sporna situacija u 45. minutu. Darko Spalević je sa oko 18 metara matirao Rajkovića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda, iako je veliko pitanje da li ga je bilo.
41. minut - Odličan pokušaj Bosančića sa 30 metara. Iskusni vezista raspalio je po lopti iz velike udaljenosti, a čuvar mreže gostiju krajnjim naporom je raegovao.

35. minut - GOOOOOL!!! 1:0 za Crvenu zvezdu, strelac Nejc Pečnik. Rakić je primio loptu u šesnaestercu, šutirao, a kapiten Prljević je u padu zaustavio loptu rukom i sudija je pokazao na belu tačku. Slovenac je bio neumoljiv. Prljević je zaradio žuti karton.

26. minut - Pada Bosančić u šesnaestercu gostiju posle duela sa Punoševcem, ali je sudija pokazao da nema penala.
25. minut - Tek prvi korner za Zvezdu. Ipak, nema opasnosti po gol Belića.
18. minut - Dobar napad za Donji Srem.Lakićević je centrirao sa desne strane, lopta je išla na Spalevića, koji je na penalu promašio skoro celu loptu.
12. minut - Tražili su gosti penal pošto je lopta pogodila Pavićevića u ruku, ali sudija je odmahnuo glavom. Sve se desilo u skoku, u duelu, bez ikakve namere iskusnog defanzivca.
7. minut - Samo minut kasnije Sremci ponovo prete. Pokušao je Rade Krunić, "nesuđeno" pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku. Šutirao je iz okreta, ali je Rajković bio dobro postavljen.
6. minut - Uzvratio je Donji Srem odmah kontrom, koju je završio Bukorac šutem sa 20 metara, ali pored gola.
5. minut - Prva ozbiljnija prilika na utakmici za crveno-bele. Centrirao je Darko Lazović, a ispred Rakića je intervenisala odbrana Donjeg Srema.
3. minut - Stefan Đorđević debituje za Zvezdu,a među starterima je i Aleksandar Katai.
1. minut - Utakmica je najzad počela. Tačno 23 minuta posle zakazanog vremena.

SASTAVI TIMOVA:

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Pečnik, Pavićević, Lazić, S. Đorđević, Ristić, Bosančić (od 66. Avramovski), Lazović, Katai (od 83. Jović), Rakić, Despotović (od 46. Grujić).

DONJI SREM: Belić, Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Punoševac, Bukorac (od 50. Grujičić), Moro (od 81. Šarac), Zec (od 68. Beljić), Stanisavljević, Krunić, Spalević.

POVEZANE VESTI

Subota 25.10.2014. 20:55
"ZASLUŽENA POBEDA". Sviran PENAL PO OBIČAJU I PONIŠTEN ČIST GOL SREMA . KAKO ONDA NE POBEDITI ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online