Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.11.2014.
18:57
mozzartsport.com A

"Rat u Ukrajini nismo ni osetili, smeta mi što se stalno selimo"

Srpski vezista iz Metalurga Đorđe Lazić za vikend "granatom" oborio Šahtjor, ove sezone već postigao pet golova, a rukovodioci najavljuju produžetak ugovora čoveku koji je treći na listi fudbalera sa najviše utakmica u istoriji kluba.

Bombarder Metalurga: Đorđe Lazić
 

Lete granate po Ukrajini, jedna je u subotu popodne srušila Šahtjor! Iako su usled ratnog vihora bili prinuđeni da napuste Donjeck, "rudari" nisu uspeli da se spasu projektila, koji je u njegovu mrežu ispalio – Srbin. Đorđe Lazić (31) je jedan od junaka proteklog vikenda, pošto je njegovim pogotkom Metalurg savladao skupocenog učesnika Lige šampiona i dodatno ga udaljio od čelne pozicije.

  

Zanimljivo, Metalurg i Šahtjor su gradski rivali, međutim, usled nestabilne političke situacije još letos su bili prinuđeni da napuste Donjeck, pa su derbi odigrali u Kijevu.


"Čim se igra fudbal, a evo, prošlo je već deset kola znači da se situacija u Ukrajini normalizovala. Osim na istoku države, u našem Donjecku i Luganjsku, gde i dalje ima problema. Što se tiče rata, mi fudbaleri ga nismo ni osetili. Sad ga niko i ne pominje, kamoli da se neko plaši. Kad je frka počela otišli smo na odmor, zatim na pripreme u Austriju, a kad je odlučeno da se prvenstvo igra ekipa se preselila u Ljvov. Na zapadu države ostali smo meces dana, a od početka avgusta smo smešteni u Kijevu. Čudna situacija, tu treniramo i igramo utakmice kao domaćini, a znamo da od prednosti domaćeg terena nema ništa. Svakodnevno osluškujemo vesti i očekujemo da bismo možda početkom 2015. mogli da se vratimo u Donjeck. Priznajem, nedostaje mi. Jedva čekamo da se vratimo, umorio sam se od seljakanja“.

Ušao u klupske anale

Kakav je trag bivši prvotimac valjevske Budućnosti i lučanske Mladosti ostavio u Metalurgu možda najbolje ilustruje podatak koji je sam otkrio.

"U ovom trenutku sam treći igrač u istoriji kluba po broju prvenstvenih utakmica u dresu Metalurga. Do sada sam ih skupio 144, ispred mene su samo Vjačeslav Čečer (350) i Sergej Šišenko (166), pa se nadam da ću uspeti da izbijem na drugo mesto“.

To što svaki čas menja lokacije očito ne smeta Laziću da trese mreže. Ove sezone već je dao pet golova, čime je izjednačio najbolji učinak otkako je stigao u Ukrajinu, a tek je trećina prvenstva.


"Kad me je Metalurg angažovao igrao sam kao zadnji vezni, postizao po tri, četiri gola godišnje, a onda je novi trener Vladimir Pjatenko odlučio da me približi golu protivnika i to je razlog veće efikasnosti. Osim mene, ekipa dobro gura, da nije bilo već opisanih kikseva možda smo mogli da budemo tik izda vodeće trilinga – Dnjepra, Dinama i Šahtjora, mada još nije kasno da se uključimo u borbu za plasman u Ligu Evrope“.

Laziću je ovo šesta sezona u dresu Metalurga i sva je prilika da će i po isteku ugovora ostati da radu u ovom klubu.


"Zvanično, papirima sam vezan za Metalurg do juna naredne godine, međutim, sva je prilika da ćemo već u januaru razgovarati o produžetku saradnje. Lepo mi je ovde, zavoleo sam Ukrajinu ne samo zbog fudbala, već i načina života i ne bih nikud da idem. A ljudi u klubu su zadovoljni mojim igrama, prihvatili su me kao najrođenijeg, valjda sam im prirastao za srce. A oni kad nekog zavole – teško ga puštaju. Planiram da ostanem ovde i kad završim karijeru, pominje se mogućnost da dobijem neku funkciju, jedan doskorašnji saigrač je odmah po odlasku u penziju postao skaut, pa se nadam da bih i ja mogao nešto slično da radim“.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online