Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.11.2014.
18:13
Vestionline A

LE: Partizan konačno postigao gol, ali je eliminsan!

Fudbaleri Partizana doživeli su treći poraz u Ligi Evrope, pošto su u Istanbulu izgubili od Bešiktaša 2:1 (0:0).

Lazar Ćirković nije uspeo da zaustavi Dembu Ba

Beograđani su bili znatno bolji nego u prvom susretu, ali nedovoljno dobri da bi ostali u trci za evropsko proleće.

Koban po "parni valjak" bio je Demba Ba koji je postigao oba gola za tursku ekipu. Očajnički pokušaji vicešampiona naše zemlje isplatili su se u 77. minutu kada je Saša Marković dalekometnim udarcem savladao Zengina i zadržao minimalnu nadu da se može stići bar do jednog boda.

Prekršaj u smiraj utakmice i velika šansa za Partizan umalo se pretvorila u gol. Drinčić je sa 18 metara "probušio" živi zid, ali je golman ekipe Slavena Bilića odbio do Danka Lazovića, koji je iz sve snage "napucao" prečku. Nekoliko trenutaka kasnije meč je završen, pa će Partizan morati da se zadovolji nacionalnim takmičenjima.

U prvom poluvremenu viđena je potpuna dominacija Bešiktaša. Opsada gola trajala je svih 45. minuta, ali je gol Milana Lukača ostao netaknut. Tačnije, jednom je vadio loptu iz mreže, pošto je Sivok pogodio. Rumunski arbitar je međutim dosudio je faul pa je tako rezultat ostao nepromenjen.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE: 

90+4. minut - Posle "bombe" Drinčića, čuvar mreže Bešiktaša je na kratko odbio loptu, natrčao je Lazović, opalio iz sve snage i pogodio prečku. U nastavku akcije sudija je svirao faul u napadu. Utakmica je završena.
88. minut - Dobra šansa za Partizan. Centrirao je Drinčić, a lopta je prošla između svih igrača Bešiktaša. Volkov iznenada dolazi u šansu, ali glavom ne uspeva da izjednači rezultat. 
81. minut - Nova sumnjiva situacija u kaznenom prostoru, ovoga puta domaćih. Ninkoić je "oduvan", ali sudija ne svira penal.

77. minut - GOOOOL!!! Partizan smanjuje prednost na 2:1. Strelac Saša Marković. Posle nekoliko loših pokušaja, konačno gol gostiju.  Asistirao je Saša Ilić, a njegov imenjak odličnim udarcem matirao Zengina.

69. minut - Partizan očajnički pokušava da dođe do počasnog pogotka. Trener Marko Nikolić za tri minuta iskoristio sve izmene. Iz igre su izašli Pantić, Škuletić i Grbić, a na terenu su Lazović, Ilić i Živković.

61. minut - GOOOOL!!! Bešiktaš vodi 2:0. Strelac je ponovo Demba Ba. Devet igrača Partizana bilo je protivničkoj polovini. Bez konkretnog rešenja izgubili su loptu. U kontru su istrčali Tore i Ba, a drugopomenuti je posle asistencije samo smestio loptu i udvostručio prednost.

56. minut - GOOOOL!!! Bešiktaš vodi 1:0. Strelac Demba Ba sa "bele tačke". Stanković je oborio Torea, koji kao da je jedva dočekao da padne. Arbitar bez dileme pokazuje na "kreč", a Senegalac rutinski smešta loptu u mrežu.

51. minut - Odlična prilika za beograđane. Grbić se našao u šansi, uputio udarac iz kaznenog prostora, ali pored gola.
48. minut - Sumnjiva situacija u šesnaestercu Partizana. Domaći su tražili igranje rukom Stankovića, ali je sudija ostao nem.
46. minut - Drugo poluvreme je počelo
45 +1. minut - Kraj prvog poluvremena - 0:0.
43. minut - Igra je potpuno umrtvljena. Praktično bez i jedne prilike na obe strane.
37. minut - Iole ozbiljniju šansu Partizana Škuletić je upropastio želevši da uposli saigrača petom. 
35. minut - "Stišala" se situacija na terenu. Rovovska borba na sredini terena.
30. minut - Novi  ozbiljan atak tima Slavena Bilića. Šahan je sa desetak metara poluvolejom zapretio Lukaču. Međutim, preko gola.
27. minut - Posle odličnog centaršuta Sivok je pogodio u metu, ali oglasio se pomoćni sudija i poništio pogodak zbog faula.
20. minut - Potpuna opsada gola Partizana. Nekoliko ozbiljnih pretnji, ali rezultat i dalje nepromenjen.
17. minut - Tore upućuje nezgodan udarac, ali Lukač šalje loptu u korner. Isti igrač našao se u novoj šansi pred golom beograđana minut kasnije. Srećom, loše je zahvatio loptu i poslao je daleko golaut.
15. minut - Kavlak je "zakačio" Ninkovića po licu, a arbitar mu je dodelio žuti karton.
12. minut - Partizan je preko Škuletića probao da razvije polukontru, ali mu je Franko oduzeo loptu. 
8. minut - Turci napadaju. Ozjakup je posle centaršuta sa oko 20 metara uputio udarac "iz prve. Lopta je završila pored gola.
4. minut - Bez uzbuđenja za sada. Lopta uglavnom u posedu Bešiktaša.
1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI TIMOVA:

PARTIZAN: Lukač, Stevanović, Ćirković, Stanković, Volkov, Drinčić, Saša Marković, Ninković, Grbić, Pantić, Škuletić.

BEŠIKTAŠ: Zengin, Kujbaši, Franko, Sivok, Mota, Kavlak, Tore, Ozjakup, Hačinson, Olkaj, Ba.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online