Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.11.2014.
13:56
Beta A

"Ići ćemo po Subotića, a znam koga želim za selektora"

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević najavio je da će predložiti Radovana Ćurčića za selektora reprezentacije, a da će konačnu odluku o tome doneti Izvršni odbor (IO) te organizacije.

Hoće sa svima da razgovara: Savo Milošević
 

"Predložiću Ćurčića za selektora i to da on bude na tri, četiri godine, očekujem da će IO prihvatiti moj predlog. Ja ne biram selektora već predlažem rešenja, nisam postavljen za diktatora, sve je na nadležnima", rekao je Milošević novinarima u Staroj Pazovi.

Milošević je nedavno izabran za potpresednika za FSS sa posebnim akcentom za rad sa A i mladom selekcijom. On je dodao da IO od sada nije odbio nijedan njegov predlog, kada su u pitanju selektori mlađih reprezentacija. Sednica IO FSS održaće se 25. novembra.

Dosadašnji selektor Srbije Dik Advokat podneo je ostavku prošlog petka, posle poraza od Danske od 1:3 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, a selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić predvodio je ekipu u prijateljskoj utakmici protiv Grčke (2:0).

Milošević je ocenio da i dalje postoje šanse da se Srbija plasira na Evropsko prvenstvo i istakao da je Ćurčić saglasan da preuzme A tim Srbije. 

"Odluka o predlogu Ćurčića je bazirana na njegovom stručnom radu. On je konkretnim delima pokazao da je prevazišao okvire ove države i srpskog fudbala, a i dobro poznaje igrače koje trenutno imamo", rekao je Milošević.

Vratićemo Nevena u selekciju, a Đorđević...

Đorđević je u izjavi za italijanske medije poručio FSS da ne računaju na njega ukoliko će ga zvati zbog dva minuta igre.

"Đorđević nije izjavio da neće da igra i nije odbio da uđe u igru na meču sa Grčkom. Nama trebaju momci koji imaju stav i koji žele da igraju", rekao je Milošević. Igračima ćemo jasno predstaviti šta smeju, a šta ne da rade. Takođe će znati i strategiju. Nije prvi slučaj da neko neće da igra, ali niko neće moći da uslovljava hoće li da igra i koliko", dodao je Milošević.

On je najavio i želju FSS da se u nacionalni tim vrati štoper Dortmunda Neven Subotić.

"Putovaćemo i razgovarati sa svim kandidatima iz inostranstva, a ići ćemo i u Dortmund da razovaramo sa Nevenom Subotićem", rekao je potpredsednik FSS.

On je naveo da je bilo previše promena selektora u prethodnom periodu.

"Česte promene selektora utiču na kvalitet igre i do sada je bilo previše selektora u prethodnom periodu. Namera mi je da to promenim. Moram da pronađem najbolje rešenje, a Ćurčić je u prednosti u odnosu na ostale", rekao je Milošević.

Milošević je dodao da savesno i pošteno radi svoj posao.

"Najmanje može da se tvrdi da sam nečija marioneta, ali svako ima pravo na svoje mišljenje i neću odgovarati na prozivke i trošiti energiju na takve stvari. Savesno i pošteno radim svoj posao", rekao je Milošević.

Milošević je rekao da će naknadno predložiti sleektora mlade reprezentacije, ako Ćurčić bude trajno rešenje u A timu.

"Imam u glavi četiri ili pet kandidata za selektora mlade reprezentacije, treba nam neko ko zanatski poznaje deo posla jer će pred njim biti izuzetno težak zadatak u narednih šest meseci. Moraće da obavi posao na kvalitetan način jer je tu u pitanju i
plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, koji je od državnog značcaja", rekao je Milošević.

Mlada reprezentacija će na leto učestvovati na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online