Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.11.2014.
12:42 >> 15:14h
Vestionline A

Novi krah: Zvezdi titula ostala na prečki

Zvezda nastavlja sa "nulama". Crveno-beli su odigrali buran i uzbudljiv susret u Kragujevcu sa Radničkim, uprkos nepopularnom rezultatu 0:0. Partizan ima priliku da trijumfom odmakne na šest bodova prednosti i odlične izglede da titulu šampiona vrati u Humsku ulicu.

Momenat sa meča između Crvene zvezde i Rada
 

Agonija Crvene zvezde se nastavlja. Četa trenera Nenada Lalatovića ostvarila je samo dve pobede u prethodnih šest utakmica.

Aktuleni šampion nije uspeo da stigne do celog plena. Igrao je prilično dezorijentisano u prvom delu meča, a zatim ga je ka remiju u Šumadiji pogurala odluka sudijske trojke. Kardinalna. Isključen je defanzivac Bogdan Planić.

Kao poslednji čovek odbrane Planić je oborio Milovanovića koji je izbio sam ispred Rajkovića, međutim, centarfor domaćina nalazio se u očiglednom ofsajdu, što je promaklo deliocima (ne)pravde.

Ta odluka kao da je ubrizgala injekciju adrenalina crveno-belima. Zaigrali su Beograđani na sve ili ništa, "pleli mrežu" oko gola Radničkog. kataijeva bomba sa 20 metara ostala je na prečki, baš kao i šut Đorđa Rakića u smiraj orvog dela igre.

Susret je ostao u senci tragedije koja se dogodila u Istanbulu, na meču košarkaške Evrolige, ali i posle burne nedelje na treninzima crveno-belih. Navijači Crvene zvezde istakli su zastavu sa imenom preminulog druga Marka Ivkovića i povremeno su pevali "Dobro znaj da uvek tu sam ja...".

ZVEZDA: Mijailoviću oduzeta kapitenska traka!

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+5. minut - Kraj utakmice.
90+4. minut - Đorđe Despotović se iznenada našao u izglednoj prilici, ali je njegov šut izblokirao Osei.
90. minut - Igraće se još četiri minuta.
87. minut - Lalatović je napravio poslednju izmenu. Despotović je ušao umesto Lazovića.
79. minut - Opasna kontra Radničkog, udarac Milovanovića iskosa sa leve strane i odlična intervencija Rajkovića! Radnički sve opasniji, dok Lalatović pravi novu izmenu. Jović je ušao umesto Bosančića.
74. minut - Katai se ponovo našao u šansi. Šutirao je posle dodavanja Rakića, ali je izblokiran. Tražili su gosti penal signaliziravši igranje rukom, ali sudija je odmahnuo rukom.
69. minut - Odmah uzbuđenje na drugoj strani Vusljanin je prošao Rajkovića, ali ga je sustigao Pavićević i osujetio već viđen gol u mreži Beograđana.
68. minut - Još jednom su gosti pogodili prečku. Katai je raspalio sa 20 metara.
65. minut - Nova šansa za Rakića posle ubacivanja Mijailovića. Od svega samo korner. Potom odličan šut Pečnika, ali je Trfunović paradom sperečio pogodak.
59. minut - Đorđe Rakić je imao kolosalnu priliku. Dobio je loptu u petercu, ali ga je golman omeo i povredio. Arbitar je dosudio ofsajd, iako se jasno videlo da o tome nije bilo govora. Pridigao se centarfor Beograđana.
58. minut - Nova velika šansa za crveno-bele. Pečnik je u padu pokušao glavom, ali je zatresao spolji deo mreže. Odlično mu je asistirao Lazovića centaršutem sa desne strane.

52. minut - Zvezda nastavlja sa desetoricom. Isključen je Bogdan Planić, jer je kao poslednji igrač odbrane oborio Milovanovića. Napadač domaćina bio je u ofsajdu, ali to arbitri nisu primetili.

49. minut - Bosančić je iznudio slobodan udarac na metar od šesnaeterca Radničkog, ali je Kataijev šut iz prekida završio daleko preko gola.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Odmah izgledna prilika za goste. Pečnik je šutirao iskosa, ali je dobro reagovao Trifunović i izbacio loptu u korner.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Prečka je sprečila goste da dođu do gola. Đorđe Rakić je uputio udarac posle odličnog proigravanja, matirao golmana, ali je lopta pogodila okvir gola.

40. minut - Arsić je uputio šut Terziću i pogrešio. Probao je levom nogom "oko" živog zida, ali nije bio ni blizu... Terzić se nije ljutio iako je bilo logično da on šutira
38. minut - Slobodnjak za Radnički na 17 metara od gola. Faul je napravio Lazić i tako sprečio opasan napad Radničkog.
27. minut - Velika šansa za Beograđane. Nije bilo uzbuđenja u prethodnih deset minuta, a onda se Bosančić našao na pet metara od gola rivala, ali je loše zahvatio loptu glavom.

25. minut - Pristalice Crvene zvezde
skandirali su ime nastradalog navijača,
koji je izgubio život u Istanbulu, Marka
Ivkovića, što je naišlo na aplauze
kragujevačke publike. Pristalice
domaćih uzvratile su povicima:
"Neka ti je večna slava".

17. minut - Prva prava prilika za Zvezdu. Lazić je bio najviši u skoku posle centaršuta Lazovića, međutim, njegov udarac glavom jedan od igrača Radničkog je izbacio u korner.
13. minut - Prilika za Radnički. Navijači domaćih tražili su penal posle duela Lazića i Milovanovića, ali se arbitar nije oglasio.
10. minut - Prvi korner za Zvezdu, ali nema opasnosti posle centaršuta Ristića.
5. minut - Posle faula, nova ubačena lopta za Radnički, ali je Rajković bio siguran.
3. minut - Posle odličnog centaršuta Kovačević je ostao sam i iz poluvoleja poslao loptu nebu pod oblake.
1. minut - Utakmica je počela.   

 

SASTAVI TIMOVA:

RADNIČKI (KG): Trifunović, Terzić, Jašić, Osei Bonsu, Rosić, Kovačević, Bubanja, Vidović, Tiodorović, Arseić Milovanović.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Lazić, Mijailović, Planić, Rakić, Lazović, Pečnik, Pavićević, Bosančić, Ristić, Kovačević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online