Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.11.2014.
12:25
Beta A

Šta je rekao Nikolić pred duel sa Totenhemom?

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da će utakmica protiv Totenhema u Londonu biti "veliko zadovoljstvo", i da je igranje u Engleskoj čast za svakog fudbalera.

Saša Ilić i Marko Nikolić na velikom iskušenju u Londonu
 

"Idemo u London da igramo Ligu Evropa, što je veliko zadovoljstvo za sve nas, jer se igra u kolevci fudbala i zna se kakva je atmosfera tamo na stadionima i kolika je čast to za svakog fudbalera. Biće to izvanredna prilika, pre svega za mlađe igrače, da skupe iskustvo igrajući protiv jednog od najboljih timova u Premijer ligi, prema mom mišljenju, najbolje lige na svetu", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Očekuje se provokaciej Engleza

Partizan je posle prve utakmice kažnjen zbog antisemitske parole koju su izneli njegovi navijači. Parola je parafrazirala popularnu seriju "Mućke", i većina posmatrača se složila da nije imala nameru da vređa. Novinari su, međutim, pitali Nikolića da li očekuje nezgodna pitanja o tome od engleskih medija.

"Imaćemo spremne odgovore. Mi nismo narod koji gaji takvu tradiciju. Malo mi je i bespredmetno da o tome pričam jer mi nismo antisemitski narod. Ta parola je bila neoprezna. Istrpeli smo kaznu zbog toga, ali jedino što je sigurno je da mi antisemtiski narod nismo. Na svim utakmica Partizana u Evropi, niko nije imao primedbe na organizaciju i očekujem da u Londonu sve protekne u regularnom tonu", rekao je Nikolić.

Totenhem i Partizan igraju u četvrtak u Londonu meč petog kola Grupe C Lige Evropa. U prvoj utakmici bilo je 0:0, ali je engleski tim praktično već obezbedio plasman i samo teorijski može da ispadne, dok crno-beli nemaju šanse da prođu u drugu fazu.

Nikolić je, međutim, istakao da njegov tim ima motiva. "Izmerili smo se u Beogradu. Ovde smo odigrali izvanrednu utakmicu i verujem da će Totenhem imati motiv da pokaže da to nije bio realan odnos snaga na terenu. Mi ćemo imati motiv da pokažemo da možda možemo još jednom da napravimo nešto slično. Očekujem da će igrati u sličnom sastavu kao u Beogradu (kombinovanom), pošto su praktično obezbedili plasman", rekao je Nikolić.

"Želećemo pobedu i mi i oni, to je sigurno. Koji god tim da izvedu, biće to kvalitetna ekipa i velika prepreka, ali i izazov za nas", dodao je trener Partizana.

Vicešampion Srbije nema većih problema sa povredama, a kasnije će se znati da li će Danilo Pantić biti u sastavu. Strateg Partizana je rekao i da Nikola Ninković nije ozbiljnije povređen iako se u meču protiv Napretka žalio na bolove.

Partizan je na početku sezone imao velike probleme i nije doveo planirana pojačanja, tako da su novinari pitali trenera da li je plasmanom u grupnu fazu Lige Evropa, plasmanom u četvrtfinale kupa i osvajanjem jesenje titule ekipa prevazišla ambicije.

"Ne mislim da jesmo. Mali ljudi se zadovoljavaju malim ciljevima, a ja ne bih voleo da to budemo mi. Jesenju titulu još nismo matematički osvojili. Imamo jako dobru gol razliku da to budemo, ali jesenja titula ne znači ništa, za to se ne dobija pehar i ona ne vodi u Evropu. Imamo prava da budemo zadovoljni, ali imamo još mnogo posla", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online