Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.01.2015.
13:06
Vestionline A

Evo gde je sve Mamić prodao igrače i koliko je zaradio

Zdravko Mamić proteklih godina se dokazao kao sjajan menadžer. Barem što se tiče prodaje igrača. Na čelu Dinama za sada je za milionske svote prodao čak 27 igrača. Evo gde su sve i za koje cifre odlazili ti fudbaleri...

Beta/Hina
Ne treba Zvezdi Arapin, već klon Zdravka Mamića

Engleska (4 igrača - 56,8 miliona evra) - Dinamo je u eri Zdravka Mamića u Englesku prodao četiri igrača. Na Ostrvo su se uputili Luka Modrić (Totenhem), Eduardo da Silva (Arsenal), Vedran Ćorluka (Mančester Siti) i Boško Balaban (Aston Vila).

Italija (5 igrača, 33 miliona evra) - Na Apenine su u proteklom razdoblju u milionskim transferima otišli Mateo Kovačić (Inter), Tin Jedvaj (Roma), Šime Vrsaljko (Đenova) i ovog meseca Duje Čop (Kaljari) i Marcelo Brozović (Inter).

Francuska (3 igrača, 15,5 miliona evra) - Dinamo je "pod Mamićem" kvalitetno poslovao i s francuskim klubovima. U tamošnje prvoligaše prodati su Dejan Lovren (Lion), Nikola Pokrivač (Monako) i Boštjan Cesar (Marsej).

Ukrajina (3 igrača, 16 miliona evra) - Idilične odnose zagrebački Dinamo poslednjih godina veže i sa imenjakom iz Ukrajine. U kijevski Dinamo proteklih godina zaputili su se Jerko Leko, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida.

Nemačka (2 igrača, 12,5 miliona evra) - Nemački predstavnici su se u saradnji s "modrima" pokazali kao "tvrd orah". U Bundes ligu su otišla samo dva igrača: Mario Mandžukić (Volfsburg) i Milan Badelj (Hamburg).

Turska (2 igrača, 3,9 miliona evra) - Dinamo je 3,9 miliona evropskih novčanica zaradio prodajom dva igrača u turske klubove. Hrvoje Čale zaputio se u Trabzon, a Gordon Šildenfeld u redove Bešiktaša.

Rusija (1 igrač, 5 miliona evra) - Rusija proteklih godina nije bila toliko zanimljiva fudbalerima Dinama. Tamo je prodat tek Ivica Olić, koji se iz "Maksimira" preselio u moskovski CSKA.

Španija (1 igrač, 2,2 miliona evra) - Jedini igrač koji se u milionskom transferu iz Dinama preselio u Španiju bio je Alen Halilović. I to početkom prošlog leta, u Barselonu.

Belgija (1 igrač, 1,7 miliona evra) - Dinamo je u Belgiju prodao nekoliko igrača, ali u milionskom transferu tek Ivana Bošnjaka. Koji je tako postao član Genka.

Hrvatska (1 igrač, 1,5 milion evra) - Niko Kranjčar svojevremeno je svojim transferom uzbudio hrvatsku fudbalsku javnost. Nekadašnje dete Dinama za 1,5 miliona evra preselilo se u redove splitskog Hajduka.

Portugal (1 igrač, 1,5 miliona evra) - Tomo Šokota jedini je fudbaler Dinama, koji se u milionskom transferu zaputio u Portugal. Nekadašnji reprezentativac iz "Maksimira" je otišao u Benfiku.

Poljska (1 igrač, 1 milion evra) - Ivica Vrdoljak u Dinamo je stigao u "paketu" s Marijom Mandžukićem, a karijeru kasnije nastavio u Poljskoj. Danas je kapiten varšavske Legije i miljenik tamošnjih navijača.

Japan (1 igrač, milion evra) - Goce Sedloski punih sedam godina bio je član Dinama odakle je u transferu vrednom milion evra otišao u Japan. Tačnije, u tamošnju Vegaltu Sendai.

Kina (1 igrač, milion evra) - Dinamo se nedavno "upleo" i u kinesko tržište. U februaru 2014. godine u redove Čangčuna prešao je Fatos Bećiraj.

Prostom računicom dođe se do podatka da je Mamić na transferima pomenutih 27 fudbalera inkasirao čitavih 152,6 miliona evropskih novčanica. Setite se sada koliko duguje Zvezda, pa Partizan...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online