Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.03.2015.
18:16
Vestionline A

Ko je ujedinio Partizan i Zvezdu?!

Istraživačka emisija "Reporter" pod okriljem redakcije "Insajder", trebalo bi da se "pozabavi" otkrivanjem raznih zloupotreba, korupcije i kriminala, u prvom izdanju će, između ostalog, za temu imati poslovanja fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan.

Arhiva
Foto: Ilustracija

Kao i svaka dosadašnja emisija ovakvog karaktera i sadržaja našla se pod budnim okom javnosti, a iz tabora "večitih" stigle su reakcije.

U obe se navodi da će "Reporter" klubove pominjati isključivo u negativnom kontekstu.

Sa stadiona "Rajko Mitić" stiglo je saopštenje za javnost koje glasi:

- U utorak, 24. februara 2015. godine na adresu našeg kluba stigao dopis TV B92 - emisija "Reporter" sa pitanjima o poslovanju i funkcionisanju kluba i zahtevom da u toj emisiji učestvujemo.

FK Crvena zvezda je na takav zahtev odgovorio da ne želi da učestvuje u pripremi emisija i serijala koji mogu naneti novu veliku štetu srpskom fudbalu i sportu uopšte, a što je bio slučaj posle nekih prethodnih serijala TV B92 koji su imali rušilački i destruktivni karakter.

Da smo bili u pravu u pogledu karaktera najavljenog serijala, potvrdilo se kada je novinarka TV B92 presretala rukovodioce FK Crvena zvezda ispred stadiona FK Jagodina tražeći da joj odgovore - zašto se ponašaju 'kao članovi organizovane kriminalne grupe'.

Pitanjem, koje nije pitanje već sramna optužba na koju je nemoguće odgovoriti, pokazala se prava namera najavljene emisije. Šta se od takve emisije može očekivati? O tome treba da sudi sportska javnost, ali po našem mišljenju ništa dobro ni za fudbal, ni za sport, ni za državu Srbiju.

Istovremeno, podsećamo javnost da FK Crvena zvezda redovno i javno objavljuje podatke u vezi poslovanja i funkcionisanja našeg kluba na Skupštini i drugim telima zaduženim za kontrolu rada kluba - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Iz tabora crno-belih ističu da novinari "Reportera" primenjuju "inkvizitorski metod" i da unapred optužuju, okrivljuju, presuđuju i odsecaju glave.

- Primenjujući inkvizitorski metod autori emisije unapred okrivljuju, optužuju, presuđuju i odsecaju glave, ne zanimajući se za istinu, činjenice i dokaze. Ti takozvani 'novinari istraživači' zloupotrebljavaju pravo na javno emitovanje programa koje im je omogućila Republika Srbija da bi pozvali na linč svih ljudi koji rade u srpskom fudbalu, ugrozili im ličnu bezbednost i, što je još važnije, pokušali da uruše srpski sport u celini.

Iznoseći u najavi emisije najgrublje klevete i notorne neistine poput onih da u upravi našeg kluba sede 'lica koja su abolirana ili se protiv njih vodi postupak', da je poslovanje kluba 'bez kontrole', da je klub 'plen političkih stranaka', da se ponašamo 'poput organizovane kriminalne grupe' i sl, autori su pokazali ne samo potpuno neznanje, nekompetentnost i neinformisanost, nego i zlu nameru da srpski fudbal demonizuju i nanesu štetu srpskom društvu u celini.

Umesto da se, kako to nalažu najosnovniji principi profesionalnosti i poslovne kulture, pismeno obrate našem klubu sa pitanjima i informacijom o temama emisije, novinari 'Reportera' su usplahireno prepadali članove uprave kluba na parkinzima i hodnicima sa klevetničkim i provokativnim pitanjima i zatim, po starom dobrom receptu zamene teza, sopstveni primitivizam i neprofesionalnost pretvorili u tobožnju bahatost rukovodstva kluba - saopštenje je FK Partizan iza kojeg stoji generalni direktor Miloš Vazura.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online