Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 30.03.2015.
11:02
Ž. M. - Vestionline A

Srbija 1, Farska Ostrva 3, ali nije sve tako crno...

Novi selektor - stara igra! Bezidejna, spora, jalova, užasna, mučna za gledanje. Za nepune dve godine, Srbija je promenila, verovali ili ne, četiri kormilara, ali nema "čarobnjaka" koji će da poveže redove uspavanih srpskih zvezdica. Novi poraz u Lisabonu samo je otvorio Pandorinu kutiju iz koje se vidi bezizlaznost srpskog fudbala koji klizi u propast, pod rukovodstvom "doživotnog predsednika" FSS-a Tomislava Karadžića.

Reuters
Fudbaleri nas navikli na poraze: Fabio Koentrao matira Vladimira Stojkovića 

Iako i dalje tinja nada da nekim čudom možemo do Evropskog prvenstva u Francuskoj naredne godine, samo naivan bi mogao da pomisli da su "orlovi" kadri da izbrišu ovaj sramotni broj bodova (1) na kontu posle četiri kola. Opet se priziva sreća, kao nismo je imali u Lisabonu. Golove smo primali kao na poljančetu. Jedna reprezentacija koja hoće da bude ozbiljna i da se nađe na EP ovakve smešne glove ne sme da prima ni na trening meču.

Da se malo pozabavimo tabelom grupe I. Obrazi nam bride kada pogledamo da je "velesila" Albanija šest bodova ispred nas. Da ne govorimo o skromnoj Danskoj, koja nam je očitala lekciju u Beogradu u lupila šamar posle koga smo se oslobodili Advokata Dika, vremešnog Holanđanina, koji je zalutao u Srbiju. Tu su i Portugalci sa velikom zvezdom svetskog fudbala Kristijanom Ronaldom, ali daleko od evropskog krema. I u takvoj grupi, gde treba da budeš treći da bi igrao bar baraž, mi "visimo", i sa Jermenijom držimo "fenjer".

Nije valjao Toletu, tom "bogom danom čoveku", koji godinama vodi srpski fudbal na stranputicu, Ljubinko Drulović, koji je sa kadetima popeo na krov Evrope. Iskoristio ga je u "vakum" periodu, kada je otišao Siniša Mihajlović sa kormila "orlova". Uspešno je završio kvalifikacije za SP, nastavio gde je stao osporavani Miha (pogledajte kakva čuda pravi sa Sampdorijom u Seriji A), a onda kada je trebalo da mu se pruži šansa da nastavi započeti posao došao je "lala", a Srbija je uvenula. Radovan Ćurčić se nametnuo kao izbor Save Miloševića, ali skromni trenerski poduhvati ovog Ivanjičanina, ne ulivaju nadu da "orlovi" mogu da naprave korak napred. 

Ajmo, da pogledamo malo ostale grupe. Verovali ili ne, Farska Ostrva imaju tri boda (pobeda u Grčkoj). To je ona ista reprezentacija, koja je u Rumuniji igrala bez kapitena, koji je morao da radi u to vreme (dobio čovek zaposlenje kao zatvorskl čuvar). Da ne pričamo o Islandu, Finskoj, Velsu, Slovačkoj, koji su sada miljama ispred nas.

Neki bi rekli: "Pa, nije sve tako crno"! Pa, jeste, zaista, nije...Eto, na primer, Andora i Gibraltar nemaju nijedan bod, a mi smo uspeli da "namaknemo" bar taj jedan (da ne beše Bambija Tošića i 90. minuta meča u Jermeniji...). Neko bi rekao da smo pobedili Albaniju 3:0 (za zelenim stolom), ali nam ona grozna UEFA na pravdi boga uzme taj trijumf!

Srbija je u lepom društvu selekcija sa jednim bodom (Kazahstan, Luksemburg, San Marino, Moldavija, Malta, Jermenija). A nekada smo se merili sa Nemačkom, Španijom, Italijom, a sada?Ima li kraja brukanju? Kako ti fudbaleri ne odvoje jedno leto pa pogledaju košarkaše i vateproliste koji ginu za srpski dres...

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.03.2015. 14:51
ahahahahahahahahahah ! Ništaci , šta drugo !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online