Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.04.2015.
21:22
24sata.rs A

Rajković: Komandovao sam timu i ranije, a kamoli sada

Zvezdin veliki, ako ne i najveći adut u borbi za titulu je - golman. Supertalentovani Predrag Rajković je protiv Napretka dokazao da uspesi Lalatovićevog često zavise od njegovih odbrana. A na sreću aktuelnog šampiona, 20-godišnji momak je u sjajnoj formi, i to pred subotnje gostovanje Novom Pazaru.

FK Crvena zvezda
Komandant: Predrag Rajković

- U dobroj sam formi i drago mi je zbog toga. Bitno je da tako i ostane do kraja šampionata. Mučili su me prvo rame, a sada i zglob, ali prevazići ću to i, verujem, nastaviti sa dobrim odbrnama - kaže Rajković za "24 sata".

Značaj Rajkovića za ekipu ogleda se i u tome da je zimus dobio kapitensku traku. Time je dobio i "zvaničnu" dozvolu da komanduje saigračima. Naročito onima u odbrani.

- Iskren da budem, komandovao sam i pre nego što sam dobio traku. Prosto mi je u opisu posla da vodim odbranu. Kada je tu iskusni Pavićević onda mi je posao u tom smislu olakšan, a sa mlađima se odlično razumem, pa u svakom slučaju nema problema - objašnjava Rajković.

Mladi golman je najmlađi kapiten Zvezde posle Dejana Stankovića. Svakako motiv više.

- Velika je to čast i vrlo dobro sam svestan odgovornosti. Moram to da opravdam pre svega igrama i odnosom prema klubu. Verujem da ću u tome uspeti.

Ipak, Rajkoviću je tek 20 godina pa ne čudi vedar duh i spremnost na šalu u svakom trenutku. Jedan je od onih koji održavaju smeh u svlačionici.

- Mi mlađi se odlično razumemo i zaista dobro funkcionišemo kao grupa, pa se svi staramo za dobru atmosferu. Niko posebno ne odskače, ali niko nije ni autsajder.

Novi Pazar ozbiljan protivnik

Baš to je potrebno Zvezdi u odlučujućim borbama za titulu.

- Imamo rezultate, samo je bitno da prestanemo sa oscilacijama u igri. Mislim da smo se dosta popravili u odnosu na jesen i da ćemo posle ove pauze zaređati sa igrama koje će pratiti, nadam se, buduće pobede - optimista je Rajković.

Sledi Novi Pazar (subota, 15.30), veoma teško gostovanje. Meč se igra bez publike zbog loše organizacije meča sa Partizanom kada je tadašnji trener Beograđana Marko Nikolić pogođen petardom.

- Možda će to biti prekretnica za nas kada je u pitanju dalji tok prvenstva. Veoma je važno da pobedimo, a neće nam biti ni malo lako. Čeka nas ozbiljan protivnik, a mi moramo da nađemo način da rešimo taj meč. Ipak, verujem da neću imati posla kao protiv Napretka i da ćemo kao tim odigrati bolje, a onda se i srećni vratiti iz Pazara - zaključio je Rajković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online