Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.04.2015.
22:49
goal.com A

Baloteli odlazi, a ko dolazi u Liverpul?

Čelnici Liverpula zainteresovani su za napadača Napolija Gonzala Iguaina (27). Uprkos tome što uprava tima iz podnožja Vezuva unosnim ugovorom želi da zadrži Argentinca u svojim redovima, izgleda da je rastanak dve strane na kraju sezone neminovan.

Reuters
Napušta "Enfild": Mario Baloteli

Zbog ključnih utakmica u Seriji A, Ligi Evrope i italijanskom kupu pregovori su odloženi za kraj aprila. Fudbalerov otac, koji mu je ujedno i zastupnik, sastaće se na kraju meseca sa predsednikom Aureliom De Laurentisom i sportskim direktorom Rikardom Bigonom, kada će biti malo jasnije da li će ekipa iz Napulja izboriti plasman u Ligu šampiona.

Napoli je spreman da Iguainu poveća platu i da produži trenutni ugovor, koji ističe 2018. godine, na još 12 meseci.

Iako i sam Iguain tvrdi da je zadovoljan na "San Paolu", utisak je da se Argentinac ne bio pobunio protiv odlaska u neki jači klub. Pregovore fudbalera i uprave kluba pomno prate funkcioneri Liverpula koji traže i najmanju priliku da iskoriste neodlučnost centarfora i privole ga "Enfildu".

Inače, italijanska štampa ovih dana je povezivala Iguaina i sa Romom, Barselonom i Juventusom.

Sa druge strane, eventualni prelazak Iguaina u Liverpul dodatno bi otežala, ionako već komplikovanu poziciju Marija Balotelija, koji se letos iz Milana vratio u Englesku, ali nikako ne uspeva da nađe formu pod palicom Brendana Rodžersa.

Menadžer "Crvenih" je pri njegovom dolasku rekao da Italijan nije bio prva napadačka opcija "crvenih" u prelaznom roku, te da je njegov povratak na Ostrvo rizik.

Baloteli se suočio i sa povredom krajem novembra što mu je, takođe, otežalo prilagođavanje u Liverpulu. U međuvremenu je Rodžers uspostavio novu formaciju 3-4-3, koja je odvela Liverpul u borbu za prve četiri pozicije. Kada se Baloteli oporavio, nije mogao da se navikne na zatečeni sistem.

Nekadašnji član Intera, Mančester sitija i Milana povezivao se sa prelaskom u Sampdoriju.

Ako je sudeći po statistici, nema sumnje da bi Iguain, kojeg tržište procenjuje na 40 miliona evra, doneo veći prosperitet Liverpulu od Balotelija. Nekadašnji fudbaler River Plejta i Real Madrida ove sezone upisao je 13 golova i četiri asistencije na 27 utakmica Serije A. U proseku je postizao golove na 163 minuta.

Baloteli je dao samo jedan gol na 14 mečeva Premijer lige.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online