Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 20.06.2015.
06:31
Vestionline A

SRBIJA JE ŠAMPION SVETA!!!

Dajte Brazil da se igramo! Omladinska reprezentacija Srbije je prvak sveta. Posle novih 120 minuta rovovske bitke "orlići" su stali na krov planete, savladavši glavnog favorita za osvajanje titule, "karioke".

Tanjug/AP
Šampioni: Omladinska reprezentacija Srbije na krovu sveta!

Dobro jutro Srbijo, živiš u zemlji svetskih šampiona!!!

Za početak, ovo su njihova imena: Predrag Rajković, Milan Gajić, Nemanja Antonov, Saša Zdjelar, Miloš Veljković, Srđan Babić, Ivan Šaponjić, Nemanja Maksimović, Staniša Mandić, Mijat Gaćinović, Andrija Živković, Filip Manojlović, Stefan Milošević, Vukašin Jovanović, Miladin Stevanović, Marko Grujić, Radovan Pankov, Filip Janković, Stefan Ilić, Stergej i Vanja Milinković-Savić. Vođa zlatnih momaka - Veljko Paunović.

HVALA VAM!

Tri puta produžeci, jednom penali - titula. Možda i najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala.

Golom Staniše Mandića povela je naša reprezentacija u 70. minutu, ali je šef struke sumnjičavim tonom viknuo: "Polako!". Kao da je znao šta će se dogoditi tri minuta kasnije... južnoamerička selekcija je preko Pereire furiozno stigla do 1:1, ali je  u 118. minutu Nemanja Maksimović rešio da stavi tačku na "i".

Zasluge za pobedonosni pogodak, pored ofanzivnog vesiste pripadaju i Andriji Živkoviću, koji ga je maestralno proigrao ispustivši u tim momentima (verovatno) poslednji atom snage.

Zasluge pripadaju svima, VIDIMO SE NA BALKONU!!!

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

120+1. minut - KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ!!! SRBIJA JE ŠAMPION SVETA!!! 
118. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!! Maksimović!!! Živković mu je maestralno dodao, a on u situaciji "jedan na jedan" nepogrešiv". Izdržite "orlići", molimo vas!
115. minut - Čini se kao da i jedni i drugi žele penale, iako iz strpljivih akcija žele da stignu do eventualnog gola.
111. minut - Žoao Pedro šutira sa više od 20 metara, ali je Rajković ponovo na visini zadatka. Ni iz kornera nije bilo ništa manje opasno.
110. minut - Šansaaa, ali slabo šutira Maksimović.
109. minut - Dobar napad Srbije, koliko sreće za Brazil! Izvukao se Maksimović, odlično šutirao sa 20-ak metara, lopta prolazi tik iznad prečke.
108. minut - Učestale greške na obe strane, očigledno produkt velikog umora.
106. minut - Počeo je drugi produžetak.
105. minut - Kakva opasnot ispred gola Srbije. Dva igrača Brazila napravila su opštu pometnju, a defanzivci naše zemlje nekako uspevaju da izbace iz kaznenog prostora. Kraj prvog produžetka!
101. minut - Polukontru Brazil prekida faulom, Živković šutira daleko od gola.
99. minut - Ozbiljan nalet kiše na Novom Zelandu.
96. minut - Rovovska bitka u Ouklendu! Zasad bez šansi u produžetku.
91. minut - Počeo je prvi produžetak.
90+3. minut - KRAJ. Slede produžeci...
90+2. minut - Pereiraaaaa, dobro je!!! Rajković brani. Odlično izveden slobodan udarac od strane brazilskog reprezntativca, ali je kapiten ostao skoncentrisan.
86. minut - Zbnuila se defanzivna linija Brazila, oduzeli smo loptu, ali je olako i prepustili.
80. minut - Deo igre koji potpuno pripada Brazilu. Od kako smo postigli gol, rival mnogo bolji i opasniji.

73. minut - GOOOOOL!!! Pereira maestralno prolazi trojidcu naših igrača, Rajković je zakačio loptu koja, ipak, završava u mreži. Šteta, baš jeftino!

70. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Živković prosleđuje loptu do Maksimovića, ovaj je šalje u peterac gde se najbolje snalazi Mandić!

67. minut - Posle nekoliko minuta pauze meč je nastavljen. Sudarili su se glavama Milinković-Savić Žoao Pedro, deblji kraj izvukao je naš igrač.
60. minut - Blizuuu! Perfektna akcija "orlića". Živković ostavlja loptu Gajiću, ali se isprečio Žean.
55. minut - Skupo je mogao da nas košta kiks Antonova. Lopta se odbija u noge Brazilcima, ali Žaža nije dobro zahvatio volej.
48. minut - Opasno, opasno, opasno! Možda najbolji napad Brazila na utakmici. Žorž je prošao po levoj strani, iz sve snage napucao loptu u kazneni prostor. Ona posle karambola završila u nogama kapitena Danila, a posle njegovo šuta preko prečke, ali baš blizu...
46. minut - Počeo je drugi deo igre.
45+1. minut - Jaoooj, kakva šansa za Srbiju u poslednjim trenucima prvog poluvremena!!! Loptu je iz ugla ubacio Živković, identična akcija viđena je kao u polufinalu, ali šut Milinković-Savića sa pet metara brani Žean. Šteta, velika šteta! Kraj prvog poluvremena.
40. minut - Odličan pas Živković stigao je do  Šaponjića. Bila je to odlična prilika za Srbiju, ali se ofanzivac Partizana spetljao u završnici...
35. minut - Posed lopte: Brazil 64, Srbija 36 odsto.

34. minut - Gajić seče kontru "karioka". Iako je delovalo nelogično, opalio je sa 30 metara, u okvir gola, Žean je morao da se pomuči...

30. minut - Brazilci su odličnu kontru naših repreentativaca prekinuli faulom. Bila je to izgledna prilika za udarac, ali je Živković uputio direktan udarac. Daleko, daleko... 
25. minut - Posle nešto ofanzivnijeg starta "orlića", Brazil preuzeo terensku inicijativu. Opasniji je, konkretniji, više preti...

21. minut - Ponovo je Rajković morao da nas spašava, ponovo je Žan Karlos zapretio. Brazilac je prvo iskoristio grešku Antonova, potom pretrčao i Gajića, ali ga je u nameri da zatrese mrežu zaustavio kapiten srpske reprezentacije. 

10. minut - Uh, kakva prilika za Brazil... Lopta se posle Babićevog, potom i Veljkovićevog ispucavanja stigla do Žana Karlosa koji šutira sa ivice kaznenog prostora. Srećom, Rajković je, uprkos velikoj gužvi u šenaestercu, video loptu i odbranio udarac.

7. minut - Srbija je počela prilično hrabro. Akcijama za sada nedostaje samo završni pas. Doći će i to, nadamo se!

1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

Subota 20.06.2015. 15:27
Čestitke i napred u nove pobede.Bravoooooooooooooo!
Subota 20.06.2015. 09:43
Cestitke od srca . Srbija je sportska zemlja i ovo nije iznenadjenje .U svakom sportu osvajamo medalje.Politicari ovako se gine za svoju zemlju .
Subota 20.06.2015. 09:53
Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..ja...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..ja...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..Srbija...Srbija..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online