Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.08.2015.
16:45 >> 20:01h
Vestionline A

Istorijski trijumf Novog Pazara: Aškovski razbio rezerviste Partizana

Partizan se kockao i izgubio. Trener Zoran Milinković izveo je u Novom Pazaru rezervni tim i to mu se obilo o glavu. Domaćin je pobedio srpskog šampiona 3:2 (2:2) i tako ostvario prvi trijumf u sezoni, ali i prvi protiv crno-belih u istoriji (prethodna tri meča u Novom Pazaru, u okviru Super lige, zavrešna su remijem).

Tanjug
Pao šampion: Slavlje fudbalera Novog Pazara

Partizan je sve karte bacio na revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue. Osim standardnog golmana Živka Živkovića, na teren kraj Jošanice izašli su rezervisti Partizana, predvođei kapitenom Sašom Ilićem i Nikolom Ninkovićem.

Junak meča bio je fenomenalni Stefan Aškovski, koji je postigao dva gola i nad njim su napravljena dva jedanaesterca. Zanimljiv, da je levi bek igrač Partizana, na pozajmici u timu iz Raške oblasti. Za njega nije bilo mesta u klubu iz Humske, a utakmicom karijere kao da je hteo da dokaže da se Milinković olako odrekao njegovih usluga.

U prvih 45 minuta gledali smo sjajan fudbal. Golovi su bili kao na traci. Partizan je poveo glom Trujića, ali su Pavlović i Aškovski uspeli da preokrenu rezutlat za samo pet minuta. Kojić je u finišu uspeo da izjednači.

U nastvku gledali smo uspavanku do 72. minuta, kada je Kojić pogrešio na sredini terena. Dugu loptu je dobio Pavlović, koji je uposlio Vusljanina, koji sa nekoliko metara ne uspeva da zatrese mrežu. Golman Živković brani njegov šut, ali na odbijenu loptu naleteo je junak meča Aškovski i doneo velika tri boda Novopazarcima.

Osim petardi i topovskih udara na početku meča, utakmice je protekla u fer atmosferi u Novom Pazaru. Gostujućih navijača nije bilo u gradu na Jošanici.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+5. minut - Gotova je utakmica. Prva pobeda Novog Pazara u sezoni i prva protiv Partizana.
90+3. minut - Golman Zečević je spasio Novi Pazar pravovremnim istrčavanjem.
90+1. minut - Šaponjić je imao šansu da crno-belima donese bod, ali mladi napadač šutira pored gola.
90. minut - Igraće se četiri minuta sudijske nadoknade.
89. minut - Golubović i Šaponjić nisu uspeli da matiraju Zečevića. Novi Pazar na pragu istorisjke pobede nad crno-belima.
85. minut - Domaćin znalački čuva prednost.
82. minut - Predrag Pavlović je imao šansu da dokusuri Partizan, ali je odbrana crno-belih uspela da ga zaustavi.
80. minut - Nikola Niković je imao solidnu šansu, ali je Zečević uspeo da odbrani njegov šut. Partizan slab u drugom poluvremenu.

72. minut - GOOL, Novi Pazar vodi 3:2. Opet je Aškovski koban po svoj klub. Greška Kojića, Vusljanin je šutirao, Živković odbio loptu koja je stigla do sjajnog Aškovskog, koji je drugi put trese mrežu crno-belih.

67. minut - Partizan napada poslednjih nekoliko minuta, ali odbrana Novog Pazara sigurna.
63. minut - Šansa za Partizana. U dobroj prilici je bio mladi Stevanović, ali se dugo nameštao, pa je Tintor izbio loptu u korner.
58. minut - Za Partizan debituje mladi Nemanja Glavčić, rođen 1997. godine. Ušao je umesto Petra Grbića.
57. minut - Nema uzbuđenja, pao je tempo posle dobrih pet - šest minuta na startu drugog poluvremena.
50. minut - Ofanzivna igra i u nastavku, oba tima kidišu na gol rivala. Očekuju se golovi i u drugih 45 minuta. Tintor je pokušao glavom posle kornera za domaće, ali je lopta otišla daleko iznad gola.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme.
45+2. minut - Kraj poluvremena, 2:2. Odličan fudbal u gradu na Jošanici.

45+1. minut - GOOOL Nemanja Kojić je izjednačio.

45. minut  - Pavlović je bio u solo prodoru, izbacio kompletnu odbranu i golmana Živkovića, ali se onda spetljao i lopta je otišla u gol aut.
42. minut - Posle sjajnih 20 minuta, tempo igre je pao. Partizan napada, ali jalovo.
32. minut - Radivojević je bio u odličnoj šansi, ali je Živković dobro odbranio i izbacio loptu u korner.

27. minut - GOOOL, Stefan Aškovski postiže gol za Novi Pazar. Igrač koji je na pozajmici iz Partizana u Novom Pazaru igra meč karijere.

26. minut  - Živković brani penal Radivojeviću.
25. minut - Novi penal za Novi Pazar, opet je iznudio prekršaj Aškovski.
24. minut - Nikola Trujić je imao veliku šansu za Partizan, ali sa nekoliko metara šutirao pored gola.

22. minut - GOOOL, Novi Pazar je izjednačio golom Predraga Pavlovića iz penala. Najstrožu kaznu napravio je mladi Lukić, koji je oborio Aškovskog.

16. minut - Partizan ne staje, Grbić je imao šansu za novi gol.

13. minut - GOOOL, Nikola Trujić je doveo Partizan u vođstvo posle. Grbić je šutirao, Zečević samo odbio loptu na koju je naletelo pojačanje iz Napretka. Partizan vodi.

7. minut - Prva šansa za Novi Pazar. U prilici je bio Pavlović, ali je Živković na vreme izleteo i odbio loptu u korner.
6. minut - Oba tima su krenula ofanzivno.
4. minut - Posle dva minuta, utakmica je nastavljena.
2. minut - Već je prekid zbog petardi i topovskih udara domaćih navijača. Odzvanja kao na ratištu.
1. minut - Utakmica je počela.
Oko 5.000 navijača Novog Pazara. "Grobara" zasad nema niti su najavljeni da će stići u grad u Raškoj oblasti.

NOVI PAZAR: Vuković, Tintor, Kostić, Stevanović, Aškovski, Šarac, Pavlović, Vusljanin, Radivojević, Đalović.

PARTIZAN: Ž. Živković, Stevanović, Ostojić, Ćirković, Bogosavac, Lukić, Ilić, Ninković, Grbić (od 58. Glavčić), Trujić, Kojić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online