Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.08.2015.
18:43
Vestionline A

Partizan se provukao, "romantičari" umalo otkinuli bod!

Bilo bi nezasluženo da je OFK Beograd iz Humske odneo bod, iako je bio i te kako blizu. Malo je nedostajalo da Partizan od gotovog napravi veresiju i zaostatak za glavnim konkurentom i "večitim" rivalom Crvenom zvezdom učini još većim.

FK Partizan
Glavna uzdanica: Andrija Živković

Partizan - OFK Beograd 2:1 (2:0)!

Crno-belima su bodovi bili preko potrebni posle emotivne i fizičke ispraženosti posle Pirovo pobeđenog BATE Borisova u poslednjem kolu kvalifikacija sa Ligu šampiona.

Tada je drugi po veličini stadion u našoj zemlji bio krcat (30.000). U subotu uveče tek negde oko 5.000 gledalaca.

Voždovac je savladao Radnik u Surdulici (3:1), dok je Novi Pazar minimalnim trijumfom savladao Rad

Maestralni čuvar mreže šampiona Živko Živković bio je na visini zadatka onda kada je bilo najpotrebnije. U momentima pada koncentracije i tradicionalno "opasnih" 2:1.

Uspavanog Balažica "otresao" je rezervista Simić, ali situaciju "jedan na jedan" nije uspeo da realizje.

Strelci za Partizan bili su Živković u šestom, odnosno Šaponjić u 36. minutu. Pomislili su crno-beli da je sve gotovo, ali su prvi udarac ka golu "romantičari" pogodili pravo u metu (Ignjatijević, 52. minut). 

Voda u ušima bila je prisutna, iako je terenska inicijativa konstantno bila na strani Partizana. Klasična kontra iz potpune defanzive OFK Beograda mogla je da znači 2:2.

Ali nije...

Bila je to četvrta pobeda Partizana na svom stadionu ove sezone i četvrti neuspeh plavo-belih na gostovanjima.

Sledi reprezentativna pauza od dve nedelje, a onda i "večiti derbi" na stadionu "Rajko Mitić".

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+2. minut - Kraj utakmice!
90. minut - Igraće se još dva minuta.
89. minut - Sudija oprašta Planiću isključenje, pošto je za povlačenje Šaponjića u gol šansi nesumnjivo zaslužio drugi žuti karton.

83. minut - Au, kakva šansa za OFK Beograd! Do lopte je pre "uspavanog" Balažica stigao Simić, ali mu je u šut ušao odlični Živko Živković.

74. minut - Partizanov "vojnik" Darko Brašanac ispraćen je ovacijama. Zamenio ga je Lukić.
68, minut - Dobar prodor Bandalovskog i pravovremen pas za Brašanca, čiji udarac brani Čupić.
65. minut - Partizan u ovim momentima ofanzivniji, verovatno svestan šta je moglo da ga snađe pre desetak minuta.

61. minut - Ozbiljna prilika za Partizan, odlična intervencija kapitena "romantičara" Planića.

53. minut - Ležerni crno-beli umalo da prime još jedan gol. Lopta je završila pored stative.

52. minut - GOOOOOL! Prvi udarac ka golu Partizana, gol. Strelac - Ignjatijević. Arbitar nije pokazao na "belu tačku" posle kontakta golmana Živkovića i Subašića. Lopta se odbila do nekadašnjeg igrača Crvene zvezde koji je pronašao "rupu" između golmana i stative i smestio loptu u mrežu.

46. minut - Počeo je drugi deo igre...
45. minut - Kraj prvog poluvremena!

37. minut - GOOOOOL! Živković je lepo ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, najviši u skoku bio je Šaponjić. Lagan posao za 18-godišnjeg ofanzivca crno-belih.

35. minut - Živković se sasvim slučajno posle "karambola" našao u prilici, ali slabijom, desnom nogom neprecizno šutirao.
30. minut - Da je Avramovski bolje zahvatio loptu, pitanje koji bi rezultat stajao na semaforu. Posle kornera, lopta je stigla do veziste OFK-e, ali se, na sreću Partizana, sve završilo traljavim udarcem.
28. minut - Partizan uglavnom preko Oumarua i Živkovića pokušava da iskreira šansu. Ide im dosta teže nego na početku susreta. "Romantičari" ni blizu prilike...
20. minut - Tempo meča je opao, lopta i dalje uglavnom u nogama fudbalera Partizana.
12. minut - Potpuna inicijativa Partizana. Kao da izabranici Zorana Milinkovića žele što pre da osiguraju trijumf.

6. minut - GOOOOOL! Andrija Živković materijalizuje drugu dobru šansu za crno-bele. Abubakar je odlično uposlio Ilića, on iz prve šalje u peterac... Lopta je prošla Šaponjića, ali ne i Živkovića.

4. minut - Posle asistencije Živkovića, Saša Ilić se našao u dobroj prilici, ali je nespretno uputio udarac ka golu OFK Beograda.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online