Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.08.2015.
18:45 >> 20:57h
Vestionline A

Zvezda u seriji: Crveno-beli "pregazili" Mladost

Posle očajnog početka sezone, bude se crveno-beli. U osmom golu Super lige Srbije, Crvena zvezda je pobedila Mladost u Lučanima 3:0 i ostala lider šampionata. Ovo je četi Miodraga Božovića peti uzastopni trijumf.

crvenazvezdafk.com
Fudbaleri Crvene zvezde (Foto: Arhiva)

Odlučujući trenutak meča dogodio se u 62. minutu. Aleksandar Živanović je povukao Vukašina Jovanovića u šesnaestercu domaćina. Sudija Obradović je pokazao na belu tačku. Mladost je ostala sa desetoricom igrača, a Holanđanin Mičel Donald (debitantskim golom u dresu crveno-belih) matirao je golmana Krznarića.  

Lučanci, koj su do tog trenutka pružali žestok otpor favorizovanim gostima, potpuno su potonuli. Trener Nenad Milovanovć je oštro protestvovao zbog odluke sudije. Već tada je bilo jasno da će bodovi da odu u Beograd. Prednost crveno-belih povisio je štoper Vukašin Jovanović, koji se u 73. minutu najbolje snašao u šesnaestercu domaćina. Tačku na trijumf Zvezdu je postavio Izraelac Idan Vered, sjajnom solo akcijom, u 88. minutu. Bio je to njegov prvi gol u Zvezdi.

Za crveno-bele je debitovao Predrag Sikimić, pojačanje iz Voždovca, koji je na startu drugog poluvrmena zamenio indisponiranog Uga Vijeirom.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

90+3. minut - Utakmica je završena - ubedljiv trijumf Zvezde - 3:0!

88. minut - GOOOL, Zvezda vodi 3:0, strelac je Idan Vered, prvi gol u dresu Zvezde. Sjajna solo akcija Izraelca.

74. minut - GOOOOL, Zvezda povećava vođstvo, strelac je Vukašin Jovanović. Zlatni "orlić" se najbolje snašao posle gužve ispred gola Krznarića.

70. minut - Umesto Kataija u igri je Luka Jović.
67. minut - Žestoki protesti trenera Mladosti Nenada Milovanovića, koji je na udaru navijača Zvezde.

63. minut - GOOOL, Zvezda vodi 1:0. Donald je siguran sa bele tačke. Prvi gol nekadašnjeg vetiste Ajaksa u dresu Zvezde.

62. minut - Jedanaesterac za Zvezdu. Aleksandar Živanović je dobio direktan crveni karton. Povukao je Vukašina Jovanovića. 

58. minut - Golemić je imao šansu za Lučance, ali je odbrana crveno-beloih uspela da odoli. Nema golova. Žestok otpor domaćina favorizovanom lideru Super lige.
55. minut - Nema uzbuđenja u Lučanima. Zvezda pokušava, ali jalovi napadi čete Grofa Božovića.
46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Božović je iz igre izveo Vijeiru,  a umesto njega u igri je iskusni Sikimić, koji je ove nedelje stigao ziz Voždovca.

45+2. minut - Mreže su mirovale posle prvog poluvremena.

44. minut - Navijači Zvezde su upalili na desetina baklji. Tradicionalno... Novi pokušaj Vijeire, ali Portugalca neće u prvih 45 minuta.

42. minut - Nema uzbuđenja u Lučanima. Mladi Mihailo Ristić je prvi opomenut igrač Zvezde. U kartonima 3:1, ali u golovima 0:0.
40. minut - Sudija Obradović pokazuje i treći žuti karton za Mladost. I Golemić je upisan. 
36. minut - Katai je izveo korner, a Pavićević glavom šutirao pored gola.

33. minut - Problemi sa reflektorima u Lučanina. 

31. minut - Donald Mičel je pokušao iz daljine, ali nema promene rezultata.
30. minut - Iako nema golova, solidna utakmica u Lučanima.
25. minut - Vijeira je pokušao, ali nema promene rezultata. Igra se rasplamsava, uskoro bi trebalo d apadnu i golovi.
21. minut - Uzvraća Mladost. Saša Jovanović je izbio sam pred Kahrimana, ali je golman crveno-belih spasio gol Zvezde.
20. minut - Prva velika šansa za Zvezdu. Ugfo Vijeira je izašao sam ipsred Krznarića, ali golman domaćina je bio uspešniji.
16. minut - Mladost konkretnija u napadu, novi pokušaj domaćih, ali Alempijević nije uspeo da matira Kahrimana iz izgledne situacije.
14. minut - Zvezda ima terensku inicijativu, ali ne uspevaju puleni Miodraga Božovića da ugroze gol domaćina. U bležnici sudije Obradovića upisan je još jedan fudbaler Mladosti -  Aleksandar Alempijević.
8. minut - Mijić je bio u opasnoj situaciji pred golom Zvezde, ali u posldnjem trneutku, gosti su otklonili opasnost ipsred gola Kahrimana.
7. minut - Igrač Mladosti Miloš Lepović dobio je žuti karton zbog starta s leđa.
1. minut - Utakmica je počela. Dobro popunjene tribine stadiona u Lučanina. Oko 5.000 gledalaca se okupilo u ovoj varošici u zapadnoj Srbiji. Prvi put u istoriji fudbala u Lučanima jedna utakmica igraće se pod reflektorima.

MLADOST: Krznarić, Kitanovski, Živanović, Golemić, Lazevski, Alempijević, Lepović, Gavrić, Mijić, Milosavljević, Jovanović;

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Pavićević, Jovanović, Ristić, Donald, Grujić (od 75. Luković), Vered, Katai (od 70 Jović), Plavšić, Vijeira (od 46. Sikimić).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online