Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 10.05.2010.
17:01
Vestionline A

Partizan: Šta to beše Zvezda?

Čelnici Fudbalskog kluba Partizan saopštili su da su ogorčen izjavama rukovodstva Crvene zvezde da su "teško pokradeni" u večitom derbiju, koji je pre dva završen pobedom "crno-belih" rezultatom 1:0.

"U poslednjih nekoliko meseci svi zajedno smo sa adrese Ljutice Bogdana 1a u Beogradu (na kojoj je nekada, u vreme države koja se zvala SFR Jugoslavija, prebivao jedan uspešan i ugledan fudbalski klub, a sada, po svemu sudeći, egzistira nekakav propagandni biro), izloženi proizvodnji pamfleta u kojima se na besprimeran način laže i poziva na mržnju i nasilje", navodi klub iz Humske.

Partizan je podsetio javnost da je krajem marta upozorio da iz redove Crvene zvezde stiže govor mržnje.

"Apelovali smo da se prestane sa verbalnim ratom, nezabeleženim u istoriji srpskog sporta. Međutim produkcija laži, pretnji i mržnje se nastavila i umnožila. Ljudi iz Crvene zvezde su propagandu zaokružili prizemnim i primitivnim šovinizmom. Promovisali su svoju novu ideologiju - sportski nacional-socijalizam.

Sve građane Srbije podelili su u dva tabora. Na one koji su srpske nacionalnosti i navijaju za Crvenu zvezde i na one koji ne ispunjavaju te uslove. Ti drugi su, po njima, bića niže vrednosti. Bilo bi zanimljivo kada bi srpska javnost saznala identitet autora te ideologije", ističe Partizan.

"Crno-beli" navode da su zasluženo stigli do trijumfa nad Crvenom zvezdom u subotnjem meču 28. kola nacionalnog šampionata.

"Pred očima milionskog auditorijuma pokazali smo da smo neuporedivo kvalitetniji, fudbalski obučeniji i obrazovaniji i drugi put u sezoni pobedili 'večitog rivala'. Vi, gospodo iz Crvene zvezdae kažete da ste 'brutalno pokradeni'. I jeste, ali od strane vaših fudbalera koji za 95 minuta utakmice nisu bili sposobni i spremni da upute barem jedan udarac u okvir gola. Po prvi put u bogatoj istoriji 'večitih derbija' se dogodilo da jedan od rivala tokom utakmice ne ugrozi ozbiljnije gol protivnika. Kako ste očekivali da pobedite? Da li su čelnici Fš, sudije, navijači trebali da, umesto vaših igrača, šutiraju na gol Partizan? Subotnja utakmica je bila neregularna, jer je Partizan imao igrača više - golmana Mladena Božovića koji je potpuno nepotrebno i suvišno boravio na terenu", ističe se u saopštenju Partizana.

"Crno-beli" navode da su igrači Zvezde simulirali prekršaje u protivničkom šesnaestercu.

"Možda se poneka utakmica i može tako dobiti, ali se prvenstvo tako ne može osvojiti, osim ako ne ostvarite svoj cilj i dekretom postavite sve čelnike i funkcionere Fš i Zajednice superligaša. Odakle Vam drskost da potcenjujete pamet građana Srbije koji su u direktnom TV prenosu videli i prepoznali potpunu igračku inferiornost vašeg tima? Da li ste u nedelju, 09. maja prelistali srpsku štampu? Pokušajte da pronađete izveštaj sa utakmice u kome se ne naglašava zasluženost naše pobede i očigledna sportska dominacija. Da li smo mi iz Partizana, čelnici Fš ili sudije doneli odluku o smeni trenera pod čijim vođstvom ste veći deo prvenstva boravili na prvom mestu? Zar su uvrede upućene drugima obrazloženje te čudnovate odluke koje dugujete svojim navijačima i fudbalskoj javnosti?", podseća se u saopštenju Partizana.

Čelnici Partizana tvrde da je u saopštenju Zvezde izmišljena izjava bivšeg trenera Metalca Neška Milovanovića.

"Zar vam je tako teško pao poraz od Metalca koga, koliko se sećamo, niste osporavali? I mi smo u toku ovog prvenstva gubili bodove od objektivno slabijih protivnika, ali smo uzroke za to tražili u sopstvenim slabostima, a nismo izmišljali laži i budalaštine o 'premiranju u kešu' i slično. Od koga ste i kada tražili odlaganje utakmice? Zar se raspored takmičenja nije znao još pre nekoliko meseci? Zar vaši igrači ne mogu da za četiri dana odigraju dve utakmice, što je standard koji je odavno prisutan u fudbalskom svetu?", navodi Partizan.

"Crno-beli" navode da nije tačna informacija o navodnim "ložama prema južnoj tribini" i "prodaji ulaznica za severnu tribinu"?

"Koji su to vaši misteriozni čelnici koji su se nalazili u 'ložama prema južnoj tribini'? Zbog čega izmišljate takve gluposti i obmanjujete i sebe i druge? Zašto se ne osvrnete na prostačko ponašanje u ložama vašeg poslovnog direktora đorđa Stefanovića, do skora zaposlenog u jednom od klubova JSD Partizan, zbog koga bi u svakoj od evropskih zemalja bio odstranjen iz tzv. VIP sektora? Partizan jedini u Srbiji primenjuje savremeni sistem prodaje ulaznica - putem interneta, telefonskih narudžbi, na prodajnim mestima širom naše Republike. Ulaznice za severnu tribinu su rasprodate nekoliko dana pre utakmice i ona je bila prepuna vaših navijača. Zašto spominjete prodaju ulaznica za severnu tribinu na vašem stadionu koju ni od koga niste tražili, niti je bila potrebna?", ističe aktuelni šampion Srbije.

Partizan navodi da je prema proceni na stadionu u Humskoj bilo oko 70 odsto navijača "crno-belih".

"Vi se mesecima hvališete da ste 'vratili publiku na stadione'. Kuda nestade ta vaša publika koju ste, senzacionalnim kvalitetima vaših igrača, 'vratili na stadione'? Mi smo i dalje, i pored lavine uvreda i patoloških manifestacija mržnje, spremni da sa Crvenom zvezdom zajednički sarađujemo na razvoju srpskog fudbala. Odluka je, gospodo, na vama. Imate vremena da se tokom 'paklenog' leta koje najavljujete dozovete pameti, pronađete sportsko dostojanstvo koje ste, nadamo se, privremeno izgubili, čestitate nam zaslužene pobede i shvatite da se sport ne svodi na pisanje pamfleta i očekivanje pomoći od sudija. Mi ne možemo da vas sprečimo da blatite i omalovažavate milione koji u Srbiji i van nje navijaju za Partizan. Možemo samo da vas podsetimo na drevnu mudrost - kako radite, tako će vam se i vratiti", zaključuje se u saopštenju Partizana. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.05.2010. 22:31
Zašto ćutite,(4x),p...e ciganske:)))
Utorak 11.05.2010. 00:48
Auuuu...al su im objasnili! Svaka cast, svaka rec na mestu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online