Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.06.2016.
08:01
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Hrvati su nekada pevali "Danke, Dojčland", a sada mogu "Hvala, UEFA"

Nekima je život maćeha, a Hrvatima je, definitivno, majka UEFA. Kakva god s*anja pravili huligani iz "lijepe njihove" prethodnih godina, Evropska kuća fudbala im poput milosrdnog anđela oprosti.

Reuters
Da su Srbi ili Rusi ovo napravili što su Hrvati u Sent Etjenu...

I na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, divljali su huligani iz Hrvatske, prekinuli meč sa Češkom u Sent Etjenu na šest, sedam minuta, bacili na desetina baklji u teren, umalo povredili jednog redara bacivši topovski udar, makljali se međusobno, uzvikivali rasističke parole... I sve to - 100.000 evra. Sramota!

Nisam u fazonu "da komšijama crkne krava", ali moram da se zapitam šta bi se desilo da su to isto napravili "zli", "prljavi" Srbi? Kazna bi bila drakonska, poput one za albanski dron. Setimo se samo Đenove i Bogdanova. Naravno, kazna je tada bila adekvatna sramoti koji su tada naši huligani napravili zemlji i srpskom fudbalu. 

Ali, Hrvatima se godinama sve toleriše. Prekidaju meč u Milanu, crtaju kukaste krstove na "Poljudu", ona budala Šimunić slavi zloglasni ustaški poklič "Za dom spremni", i kazna uvek bude novčana, smešna...

Da je UEFA nekom majka, a nekom maćeha, pokazala je i na ovom šampionatu Starog kontinenta. Rusija je bila kažnjena uslovnom diskvalifikacijom sa EP (pretnja izbacivanjem iz Francuske u slučaju još jednog sličnog incidenta) i novčanom kaznom od 150.000 evra (50.000 više nego Hrvatska) zato što su se ruski navijači sukobili sa engleskim. I to, posle utakmice prvog kola u Marseju. Znači, nije bilo nikakvog prekida meča, ubacivanja baklji, topovskih udara, rasističkih parola...

Ali, tada je UEFA "rebnula" Ruse drakonskom kaznom, a sada je "nagradila" Hrvatsku za huliganske ispade. Kada ruski navijači istaknu transprent "Kosovo je Srbija", UEFA ekspresno reaguje i kažnjava (u ovom slučaju navijače moskovske Lokomotive), a kada Albanci u Francuskoj postave parolu "Kosovo je Albanija", onda je "postupak u toku".

Živimo u svetu aspurda, dvostrukih standarda, nije to nikakva teorija zavere, to je fakat, istina. Ali, UEFA je novom odlukom prešla sve granice, još jednom pokazala koliko je jadna, bedna...

POVEZANE VESTI

Utorak 21.06.2016. 11:23
Ništa čudno. Da li je u pitanju sport, politika, diplomacija, kultura, ... : jednom neprijatelj , večiti neprijatelj ! Zapad je rešio da nas kazni svim mogućim sredstima samo zbog jedne nezaobilazne činjenice : srbi su jedini nepokoreni narod u Evropi sa Rusima. Hrvati, albanci itd ...su večito dobrovoljne sluge i zbog toga u znaku zahvalnosti im se mnogo toga toleriše. To su nacije bez časti, bez ponosa i naravno bez slavne istorije. Zbog toga su teško bolesni i frustrirani , i jasno je čak njima da ako ne slušaju svoje "makroe" kao što su Nemačka, Brisel i SAD, neće oni doći do nekog izabranog cilja , jer su kuka-vice i sami nisu ništa postigli od kada oni postoje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online